Тема: Управление на домашния компютър през телефона по WI fi
Програмката е зарибена, само че може да се ползва във вътрешната мрежа. Ето от тук можете да си я свалите http://www.gmote.org/
Прескочи към съдържанието на форума
Дискусии и взаимопомощ относно телефони с Google Android
Не сте логнат. Моля влезте или се регистрирайте.
Страници 1
За да отговорите в темата, използвайте вход или регистрация
Програмката е зарибена, само че може да се ползва във вътрешната мрежа. Ето от тук можете да си я свалите http://www.gmote.org/
Реших да пробвам програмата,инсталирах всичко както му е реда, но като я включих на компа и излиза следната грешка и дотам
Error while gmote tried to start vlc.Make sure that vlc is installed and in your system PATH variable.Please see the logs for more details or visit www.gmote.org/faq : Unable to load library 'libvic':The specidied module could not be found
някъкви идеи?
The program is designed to support multiple media players. We currently only fully support one player, which is VLC. However, there is an experimental section in the code that allows you to use Windows Media Player instead of VLC. To enable it do the following (but keep in mind that this is a 'beta' feature and doesn't support all of the features of the VLC binding):
1. From your computer, right click on the Gmote server icon and select 'help', 'show settings and logs folder'
2. Turn off the gmote server by right clicking on its icon again and selecting 'exit'
3. Open the file called supported_filetypes.txt
4. Change any line that says "org.gmote.server.media.vlc.VlcMediaPlayer" to "org.gmote.server.media.windows.WindowsMediaPlayer11Controller"
5. Turn the server back on by going to start, program files, Gmote Server
Според текста по-горе се поддържа изцяло само VLC Media Player. Трябва да го изтеглиш и инсталираш -> http://www.videolan.org/vlc/
Стъпките по-долу описват как да се настрои програмата за работа с Windows Media Player.
Инсталирай си VLC-то и не би трябвало да имаш проблеми...
Аз не съм правил никакви настроики, и без птоблем си управлявам музиката както това да я слушам на компа така и да я слушам от компа на телефона
Има пусната тема за тази програмка !
Търсете за дублирани теми, ако ще пускате нова.
P.S. Wi Fi e търговско име, лицензирано от Wi-Fi Alliance, защото те са първите пуснали мрежа (WLAN) базирана на спецификациите от серията IEEE 802.11
p.s. PLC net: Търговска организация. Извършва услуги в областа на Ит срещу заплащане.
p.s. PLC net: Търговска организация. Извършва услуги в областа на Ит срещу заплащане.
Къде пише, че е търговска организация? И защо трябва да налагаш твоята интерпретация на мисълта върху другите участници тук? Защо изобщо си мислиш, че си на прав път?
Да, извършвам услуги срещу заплащане! Системната администрация струва пари, никой не работи безплатно. Все пак това не е реклама, а просто организация. Няма регистрирана търговска марка нито фирма. А кога взимам пари и на кой като ме извикат да оправя някой проблем не е изобщо твоя работа. Бих те помолил да се въздържаш от коментари спрямо организацията ми.
off: Какво и как ще се извършва от PLCNeT не е твоя работа ! Твоето мнение мене не ме засяга (предполагам и другите), така че - както каза Ради - въздържай се!
Хора, работи перфектно!!! Браво. Имам обаче въпрос. Моят компютър няма как да генерира Wi-Fi. Нямам и рутер такъм. В къши, обаче, от някъде в съседство имам пълно покритие с Wi-Fi. Въпросът е тази програма чрез интернит ли се свързва, защото при това бизжично покритие у нас не мога да хвана края на връзките?
Като и гледам описанието, програмата не ползва интернет а локалната мрежа създадена от рутера (LAN). Ако ползваш рутера на съседите, през него можеш да достъпваш твоя компютър ако и той е свързан към същата wireless мрежа. Все пак и съседите ще могат да ти достъпват компютъра също толкова лесно, така че не оставяй отворени портове и лесни пароли.
Да, ама не, както казва колегата Бочаров. Аз си имам стационарен доставчик на една стаааара машина, която и идея няма за Wi-Fi. Безжичният наистина го дърпам от комшиите, но всичко друго е на щайгата - програми и т.н.
И безжичния мога да ползвам САМО от HTC-TATTO-то.
Ако имаше VNC за андоид щеше да е доста добре ![]()
ами да попитам преди да почна ако рутера е от тези стандартните на Виваком ![]()
Последно редактирано от dzambazov (2010-03-11 21:33:01)
Ако имаше VNC за андоид щеше да е доста добре
http://www.androlib.com/android.applica c-Cpi.aspx
Да, ама не, както казва колегата Бочаров. Аз си имам стационарен доставчик на една стаааара машина, която и идея няма за Wi-Fi. Безжичният наистина го дърпам от комшиите, но всичко друго е на щайгата - програми и т.н.
Ами тогава как го управляваш този компютър от телефона? Ако компютъра ти ползва един интернет по кабел, а с телефона се връзваш към друг интернет с wi-fi, тогава следва че връзката наистина става по интернет.
принципно (както съм обяснил в другата тема преди месеци) връзката се осъществи при мене (освен принципно, така и дефакто) по следният начин - стартирах WLAN на лаптопа, последва синхронизация след инсталиране на клиента на телефона и съответно хоста на лаптопа => управление на лаптопа. За да потръгне то на устройството, което разпределя някакъв трафик или има такива правомощия (които си е ваша работа как ще зададете) се инсталира "сървъра" и от там такатък всичко е next, next, next ![]()
BABHOMED написа:Ако имаше VNC за андоид щеше да е доста добре
VNC-то работи вече го пробвах
Иска да се конектна, но къде трябва да регистрирам ник и парола?
Иска да се конектна, но къде трябва да регистрирам ник и парола?
За VNCto ли става въпрос. Потребителско име: Admin
Страници 1
За да отговорите в темата, използвайте вход или регистрация