Тема: въпрос свързан с рутване на тела
Искам да питам задължително ли трябва да си рутна телефона,за да мога да използвам следните програми:Astro menager,Documents To Go,gTranslate,ixMAT Scanner,Battery Widget,Skype,Sygic,ndrive това са общо взето.
Прескочи към съдържанието на форума
Дискусии и взаимопомощ относно телефони с Google Android
Не сте логнат. Моля влезте или се регистрирайте.
За да отговорите в темата, използвайте вход или регистрация
Искам да питам задължително ли трябва да си рутна телефона,за да мога да използвам следните програми:Astro menager,Documents To Go,gTranslate,ixMAT Scanner,Battery Widget,Skype,Sygic,ndrive това са общо взето.
А по принцип къде ще бъдат инсталирани на вътрешната памет(на телефона) или на SD-картата?
ПС:на някой може да се стори глупав въпроса но не съм наясно с доста неща
.
Програмките се качват на телефона,докато не го руутнеш и не му качиш apps2sd,което не те съветвам да правиш още ![]()
Сигурно няма да мога да сложа и sence ui преди да е рутнат телефона?
Щом го задаваш този въпрос - сигурно да... няма да можеш, но поне да бе споменал каква машинка имаш... ![]()
Oчаквам съвсем скоро да се сдобия с един magic.
Зависи. Съветвам те да не взимаш Magic 32B, а въпросния 32A. На 32В ... какво да ти кажа - по-добре си вземи Г1
има клавиатура :Д
Как ще го провериш дали е А или В ... преди да запали телефона натискаш от дясната му страна бутончето за звука (на доло) + power (червената слушалка). Ще ти се отвори един екран на който най-горе пише blq blq blq 32A или 32B блч блч блч
Мерси за съвета в магазина в който го гледах имаше само черния и на неговата спецификация пишеше 288 МБ.Все пак смятам като го купувам сам да проверя кой е А или В?
Последно редактирано от krasio7 (2010-02-05 14:32:42)
Това рутване като флашването при Windows mobile ли е какво се постига чрез него ![]()
С руута получаваш Администраторски права върху телефона си !
Не вдявам пак
А опасно ли е ![]()
Да опасно е! Ако не знаеш какво правиш може да си счупиш телефона, а в някой случай безвъзвратно. ![]()
А не може ли преди самото рутване да се направи back-up,така че ако нещо се скапе да се върне тела в първоначaлното положение със стария софтуер?
Последно редактирано от krasio7 (2010-02-08 15:25:33)
След като го рутнеш вече може да правиш такива backup-и.
Моя съвет е да се рутват телефони само ако имаш конкретна причина да го направиш. За нормално ползване на телефона не е нужен root.
Хммм и аз се чудех дали да си ''рутна'' телефона (magic 32a) но не съм сигорен че няма да го прецакам в последствие :-)
доволен ли си до момента от телефона?
омръзнал ли ти е?
искаш да има руут, защото ??
обичаш ли да си човъркаш, преинсталираш, експериментираш с техниката ти?
Отговори си на тези въпроси и сам ще намериш отговора...
Хммм и аз се чудех дали да си ''рутна'' телефона (magic 32a) но не съм сигорен че няма да го прецакам в последствие :-)
Първо защо 2 еднакви поста?
И отговора е: никой от нас не е сигурен дали няма да си прецака телефона в последствие, така че ако не ти трябва в момента рут не е нужно да го правиш.
Съжелявам за еднаквия пост и благодаря за отговора ![]()
а на някой би ли му се занимавало , примерно в скайп стъпка по стъпка да обесни какво да правиш за да руутнеш телефон , примерно в моя случай е HTC HERO , бял от мтел 1.5 ми е андроида
а на някой би ли му се занимавало , примерно в скайп стъпка по стъпка да обесни какво да правиш за да руутнеш телефон , примерно в моя случай е HTC HERO , бял от мтел 1.5 ми е андроида
Ами аз като гледам на самия теб не ти се занимава. В секцията на Magic съм описал как се руутва стъпка по стъпка. Или не търсиш или не ти се занимава?
shir0 написа:а на някой би ли му се занимавало , примерно в скайп стъпка по стъпка да обесни какво да правиш за да руутнеш телефон , примерно в моя случай е HTC HERO , бял от мтел 1.5 ми е андроида
Ами аз като гледам на самия теб не ти се занимава. В секцията на Magic съм описал как се руутва стъпка по стъпка. Или не търсиш или не ти се занимава?
не напротив , просто някой изкача с някое мнение ами това не така и дава препратка към друго място , и аз като всички изчетох просто някой неща не са ми ясни и не върви , да питам през 10 мин ами тука ми изкара еди си кво кво да правя
щото ше цъкна някъде преди да съм дочакал отговора знам се къв съм хуйник ![]()
Ясно, разбирам те. Най-добре да следваш инструкциите записани във xda-developers.com. Има Wiki и вътре е описано доста ясно и систематизирано всичко. Желая ти успех с руута.
мерси!
За да отговорите в темата, използвайте вход или регистрация