1   up

Тема: 2-3 въпросчета

Реших и аз да минавам на Андроид, въпреки кълбото от проблеми които много от вас са срещнали при употребата на устройствата с него.
Ползвам Нокия , една от любимите ми програмики е Sport Traker  тя ползва GPS записва пътя скоростта прави графики за скорост диневелация и подобни. Ползвах я да си смятам колко път изминавам с велосипеда.
Та дали има аналог или същата за Андроид.
И какъв телефон с Андроид да не си взимам? Макар че аз вече започнах да махам и поставям клюнчета пред моделите, но ще се радвам и на вашето мнение.

Motorola CLIQ

Thumbs up

2   up

Re: 2-3 въпросчета

За първия въпрос - немога да и отговоря - не се занимавам с подобни програми.
Относно какво да не си купиш... колкото и коментари да последват - за в момента - нищо от htc ... изчакай месец-2, за да се намира в БГ HTC Desire - според мене е доста добро ...
Разликата му на първо впечетление (на хартия) спрямо nexus one (който в момента маже другите умни телефони) е повечето рам.. и по-точно 64MB отгоре.
Ако не ти се чака мога така да ги селектирам:
1) Nexus One
2) HTC Hero
3) HTC Magic 32A (модел на дънната платка е 32А, има и 32В, но той е със значително намалено количество рам)
Аз лично ако трябва точно сега да си взема телефон то той би бил nexus one ...

3   up

Твърдо подкрепям black`d3vil и съвета му да изчакаш Desire. И то не заради 64-те МБ рам а заради Sense. Аз имам Hero от 4-5 месеца вече, слагал съм му ромове без Sense и съм издържал точно 10 минути с тях.

HTC Hero

4   up

http://www.androlib.com/android.applica … -xAED.aspx
Намерих си има дори са няколко. smile
Искам също така да попитам какво ти е мнението за HTC Tatto то е с 256рам и 512ром.
Или и той е кълбо от проблеми?

Последно редактирано от rosco (2010-02-21 00:00:53)

Motorola CLIQ

Thumbs up

5   up

Тату е нискобюджетна версия на HTC, та там има няма да тръгват доста приложени е и бла бла. smile

Kelis - Acapella

Thumbs up 0

6   up

Стига де татуто не е чак толкова лош модел sadвие постоянно го вадите баси боклука sad  sad

HTC Tattoo

Thumbs up

7   up

Не е чак толкова лош модел, само лош нали? smile Та просто за тези пари получаваш това. smile Не че не става, просто до там му се разпростират възможностите. И джамбазов гледам не ти се нравя нещо а? smile Чак гласуваш отрицателно.  cool

Последно редактирано от bazu (2010-02-21 12:24:49)

Kelis - Acapella

Thumbs up +1

8   up

Според мен Таттоо е идеален за запознаване с ОС за разни експерименти и тнт.Не е кои знае какво но пак за сметка на това се държи добре...

HTC TATTOO

Thumbs up

9   up

black`d3vil написа:

За първия въпрос - немога да и отговоря - не се занимавам с подобни програми.
Относно какво да не си купиш... колкото и коментари да последват - за в момента - нищо от htc ... изчакай месец-2, за да се намира в БГ HTC Desire - според мене е доста добро ...
Разликата му на първо впечетление (на хартия) спрямо nexus one (който в момента маже другите умни телефони) е повечето рам.. и по-точно 64MB отгоре.
Ако не ти се чака мога така да ги селектирам:
1) Nexus One
2) HTC Hero
3) HTC Magic 32A (модел на дънната платка е 32А, има и 32В, но той е със значително намалено количество рам)
Аз лично ако трябва точно сега да си взема телефон то той би бил nexus one ...

black`d3vil това реда в който не трябва да си купувам или обратното. като добри устроиства?

Motorola CLIQ

Thumbs up

10   up

Който трябва да си вземеш. smile Но nexus one като дойде в България ще е 1200 лева, така че успех. smile

Kelis - Acapella

Thumbs up

11   up

По какво мога да разбера HTC Magic дали е е с дъно 32А? Има ли номер, зад капачето или се проверява вътре в интерфейса.

Motorola CLIQ

Thumbs up

12   up

MAGIC се проверява по следният начин:
1) Изключваш телефона.
2)Задържаш копчето за намаляне на звука като заедно с него натискаш веднъж копчето за да пуснеш телефона трябва да се появи един бял фон с зелен текст и едни андроидчета
3)На първият ред ако пише SAPPHIRE PVT 32A (значи е 32A)

HTC MAGIC BLACK
ROM: Cyanogenmod Latest Experimental

Thumbs up

13   up

rosco написа:

Искам също така да попитам какво ти е мнението за HTC Tatto то е с 256рам и 512ром.
Или и той е кълбо от проблеми?

аз съм с тату и нямам оплаквания. Като за мен ми е достатъчно. Има си връзка с интернет, особено ако си вземеш и план с безплатни МБ в 3Г мрежата, апликациите си работят (единствен минус, е че повечето трябва да си ги намираш на .апк файлове, но не е особен проблем) и също така е компактен като размери.
Никакви проблеми и с програмите за трасиране на маршрут чрез gps, използвам My Tracks, имах още две, но оставих тази в крайна сметка...не помня имената на другите. Не съм я използвал кой знае колко, но имам един маршрут от 25км, програмта има и опция да си експортнеш трасето.

Последно редактирано от vess_csm (2010-02-21 16:50:07)

HTC Tattoo

Thumbs up

14   up

offtopic: тату или не - просто това си е ваш избор. Според мене едно сравнение - мерцедес и опел - опел правят хубави колици (примерно астрите са приятни), вървят, удобни са - ок, няма грижа да си обикаляш тук и там. Мерцедес от друга страна правят - знаем какво правят.. просто едното ще те кара по един начин, другото  - по друг. Крайния резултат е - стигаш там, за където си тръгнал, но начина по който пристигнеш и усещанията по пътя - това са малките разлики wink

на въпроса за марките - запознат съм само с google branded и htc (образно казано). С мотороли, самсунгове и каквото друго има ... не съм си играл и немога да коментирам smile

15   up

black`d3vil написа:

offtopic: тату или не - просто това си е ваш избор. Според мене едно сравнение - мерцедес и опел - опел правят хубави колици (примерно астрите са приятни), вървят, удобни са - ок, няма грижа да си обикаляш тук и там. Мерцедес от друга страна правят - знаем какво правят.. просто едното ще те кара по един начин, другото  - по друг. Крайния резултат е - стигаш там, за където си тръгнал, но начина по който пристигнеш и усещанията по пътя - това са малките разлики wink

на въпроса за марките - запознат съм само с google branded и htc (образно казано). С мотороли, самсунгове и каквото друго има ... не съм си играл и немога да коментирам smile

Евала..Много точно казано...Затова е и разликата в цените на таттоо и др андроидчета

HTC TATTOO

Thumbs up

16   up

И все пак мерцедеса си е мерцедес. Хихи

HTC MAGIC and Mercedes E class  = GJ !

Thumbs up

17   up

Изскочи още едно въпросче което ме гложди. Кога и как ще излезе подржка  на флаш за браузъра. Ще е валидна ли за всички устройства. И какво ще представлява , директна флаша ще се обработва в самото устройство, или под формата на облак, флаша се обработва в сървър който изпраща до вас готовата картинка. Примерно като браузъра Skyfire за синбиан.

Motorola CLIQ

Thumbs up

18   up

Аз бих добавил към списъка с препоръчани телефони и Motorola Milestone. Има и хардуерна клавиатура ако предпочиташ такава. Относно флаш би трябвало всеки момент да излезе.

Thumbs up +1

19   up

Аз много харесвам Моторолките, сглобката им е в пъти по добра от на Нокия а може и HTC да бият и се чудех тази DEXT  дали ще се появи в България. Много ми хареса осветената и куерти клаватура, или поне така ми се стори на снимката.

Motorola CLIQ

Thumbs up

20   up

Аз съм  с Dext препоръчвам ти го smile

HTC DESIRE+AKG 324P

Thumbs up

21   up

Аз направих своя избор Motorola CLIQ. DEXT за T-mobile.

Последно редактирано от rosco (2010-04-01 11:35:01)

Motorola CLIQ

Thumbs up