Тема: 1.6 (Donut) официален за Galaxy
Според инструкциите трябва да се флашва с один, като се прибера от работа ще го пробвам и ако работи ще пусна стъпка по стъпка ![]()
Последно редактирано от solar_sea (2010-02-26 16:31:26)
Прескочи към съдържанието на форума
Дискусии и взаимопомощ относно телефони с Google Android
Не сте логнат. Моля влезте или се регистрирайте.
Страници 1
За да отговорите в темата, използвайте вход или регистрация
Според инструкциите трябва да се флашва с один, като се прибера от работа ще го пробвам и ако работи ще пусна стъпка по стъпка ![]()
Последно редактирано от solar_sea (2010-02-26 16:31:26)
ЯВНО СА ТЕ ЗАДЪРЖАЛИ НА РАБОТАТА
СОЛАР_СИИ
и все пак ... няма ли тази платформа ОС код като : <"update-manager -d" > или нещо друго в "терминала" into the command box???
извинявам се за ламерския ? ....
заради упдейта
Последно редактирано от l_macho (2010-03-04 21:11:55)
Искаааам "стъпка по стъпка"
![]()
1 стъпка : връщаш във ВИВАКОМ след 1вата седмица за кусури и проблеми
2 стъпка : говориш с техническаата подръжка
Омниаком ООД
Услугата Координатор
ж.к. Младост 1р
бл. 12, вх. А, партер
тел: +359 2/9740361
гореща линия: +359 2/9740363 (хот хот линия---- няква мацка )......
факс: +359 2/9740364
E-mail: company@omniacom.bg
3 стъпка : за 3ти път се обясняваме ква е идеята!!! така и не разбра 4е има андроид 2.1 и да се ъпдейтне докадето може
)))))
4 стъпка : седиш и дремеш 2 седмици и си викаш каде сбърках??? д...... сс..... еее в САМСУНГА
5 стъпка : отиваш да полу4аваш ГАЛАКСИТО и гледадаш .... firmware 1.5 ... a протокола пише д си четеш указанието :П
за да неможе да се замени ....
6 стъпка : ТЪРСИШ ПАЗАР....ДОКАТО Е ВРЕМЕ
Аз вече съм с новия ъпдейт,сега го тествам и ще пиша всичко стъпка по стъпка-имайте търпение още мъничко.
Така сега ще се опитам да опиша процедурата,въпреки,че в главата ми е пълна мъгла-от притеснение вчера не запомних нищо,но човекът,чиито обяснения ползвах разреши да ги публикувам тук и така и ще направя,за да не объркам някой.ВЪПРЕКИ ВСИЧКО,ТОВА,КОЕТО ПРАВИТЕ С ТЕЛЕФОНА СИ Е ИЗЦЯЛО НА ВАША ОТГОВОРНОСТ!
"всичко нужно теглите от тук(след регистрация)
http://forum.hdblog.it/showthread.php?t=7407
разархивирате
Odin Multi downloader се отваря веднага след като разархивирате(в смисъл появявя се икона Odin Multi downloader.еxе)
след като разархивирате въпросния ъпдейт I7500XEFGB2.zip ще ви излезе нов zip:I7500_XXGB6.tar а не rar (въпросният в т.7 по долу)
1.factory data reset(setings,sd card,factory data reset)
2.след ресета се уверете,че телефона не е в режим mass storage only(setings,about phone,additional setings и махате отметката)
3.активирате режим usb debugging(setings,application,development)
4.power off
5.активирате телефона в режим download(volume down+ok+power)със закачено за компа usb и отворен odin
6.в полето оps поставяте фаила orion.ops
7.в полето one package поставяте пакета i7500_xxjb6.tar
8.поставяте и трите отметки в option(one package,reboot,protect ops)
9.start
10.телефона ще се рестартира
това е
задалжително ресетнете след това
ако ви зацикли на логото SAMSUNG изключвате телефона
актижвирате recovery: задържате (контрол на звука надолу) + (слушалка) + (power)след което бутон меню"
Огромни благодарности на tishko за прекрасния превод и указания!
Цитирания форум горе е на италиански и аз срещнах доста трудности с регистрацията,затова е то файловете
Самия фирмуер:
http://www.megaupload.com/?d=EJD3ZF3O
Один-самата програма:
http://www.megaupload.com/?d=X3Y43XYE
Третия необходим файл-Orion:
http://www.megaupload.com/?d=V3D1Q5IC
Въпреки всичко мисля,че е най-добре да се изтеглят от самия италиански форум,да не би при самия ъплоуд нещо да се е повредило.
ДА,.....ДА .... ТАКА СТАВА..... пробвал съм , само неразбрах този ъпдейт истински ли е? как да се срявни?
БЛАГОДАРНОСТИ НА ДЕСИ:
МН ЯСНО Е ОПИСАНО.
До колкото прочетох този ъпдейт е официален,но е за Франция.От неделя до сега не съм имала проблеми,надявам се да нямам и за в бъдеще.Днес при набиране на номер нямаше сигнал и не можеха да ме изберат,но преди няколко дни пак имаше проблем с 3G мрежата на мтел,та не знам от там ли е или от телефона,като минах на 2g се оправи.А описанието е на едно момче от друг форум,не е мое,така че благодарностите са за него,на мен така ми беше притеснено докато го правех,че нищо не запомних-всичко ми е като в мъгла.
Един интересен линк за фирмуеър и инструкции
http://samsung-firmware.webs.com/WEBPRO di7500.htm
А този телефон толкова малко памет ли си има по дефолт? Как се справяте с лагването като отвориш и затвориш 5-6 програми? аз повече от 30-40 мб свободни не съм видял на галаксито?
Здравей,Деси
благодаря за подробното обеснение стъпка по стъпка.Би ли казала какви са подобренията,какво ново? Моето Galaxi в момента работи перфектно,даже батерията без много ръчкане ми издържа четри дена. Можеби ще изчакам официален ъпдейт от самсунг ама май няма да е скоро ![]()
Ами аз просто исках нещо ново,иначе освен новия интерфейс на камерата и маркета и по-новата версия на гугъл мапс,няма нещо кой знае какво.Е и някои програмки,които до сега не тръгваха-вече тръгват като google goggles например.Иначе е добре,батерията ще я засеча в помчивните дни,ама вчера за 13 ч ми беше на 83%,а днес след като си пробвах в движение четирите навигации една след друга,за да видя всичко ли е наред пак 13ч,след като е зареден е на 71%,което ми се струва добре.Този ъпдейт също е официален,но е за франция,което с нищо не му пречи ,защото не е заключен към оператор.Ето тук има доста интересни неща за фирмуерите
http://samsung-firmware.webs.com/samsungandroid.htm
А по въпроса с паметта-странно,но не ми е пречело до сега и аз се притеснявах,но не съм почувствала забавяне или нещо подобно,като не съм го натоварвала умишлено-с моя начин на употреба си ми е перфектно.Героя може да има повече рам,ама като инсталираш десетина-двайсет приложения и умира за памет,а аз в момента имам още 808мв за инсталиране-нали се сещаш,колко програмки е това,като сега съм с 4 инсталирани навигации и двайсетина други програмки.
Деси, благодаря за точното описание.
И аз се престраших и сложих новия ъпдейт и за сега съм доволен, не е правил проблеми с изключение на един рестарт получи се след инсталация на програмка Kids Paint, стартирах я и се рестартира. Промените Деси ги е изброила почти всички. Има подобрение в WI-FI сега вижда всички мрежи, които вижда и компа. При бекъпа си загубих AUTOMOUNT, ако някой има идея от къде да го дръпна може да спидели, в маркета вече я няма. Успех на всички с инсталацията на новия ъпдейт.
И аз загубих една програмка за биоритми,която вече я няма в маркета-явно програмата е станала платена,единствения вариант е някой да ти я купи.
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=15422
Нещо интересно по въпроса с ъпдейтите.
Automount, е липсва ми но не е нещо от което да немога да се лиша, Здраве да е.
Нас най-вероятно няма да ни огрее ъпдейт до двойката,така че просто чакам следващия апарат на самсунг-спиката е сладка,но параметрите не ми харесват.
http://359gsm.com/samsung_galaxy_shte_p _21_p.html
Има шанс, ако тази информация е вярна след месец, два ще сме с 2.1.
Дано,защото на много места срещам,че няма да има,но пък надеждата умира последна!
Тия дни забелязах досаден бъг-от време на време телефона пищи с тона за включване към usb или зарядно.В тази версия на софта това не може да се изключи,т.е. дори и да го изключа от менюто той пак си издава звук,което също е бъг.Тази нощ например реши да пищи в 2.20ч-та си мислех дали не може да се направи мелодия без звук,нещо като запис на тишина примерно за минута и да се ползва за съответната нотификация,но не знам какво разширение са тези мелодийки и как точно да го направя-някой да има идея?
P.S.Оправих се-с ringdroid направих малък празен запис и го сложих за нотификациите.
Това е пак от 3g мрежата,поне при мен-като минах на 2g се оправи,иначе и на мен сутринта ми го спретна този номер,но това си е от оператора,напоследък доста често се случва,даже първия път не бях с ъпдейта и дори разговори не можех да правя и се обаждах на оператор,после пренастроихме всички телефони и нещата се оправиха.Сега чакам нещо ново да излезе другия месец,че тия след този ъпдейт са руски и нищо ново няма в тях.Иначе две седмици вече съм много доволна от телефончето.
Така. най-накрая си намерих кабела ![]()
Оказа се, че с nandroid backup recovery не може да се флашва, върнах стария.
Обаче одина се чуди вече 5-6 минути след като съм му дал старт, при вас колко време отне процедурата ?
Ами аз бях толкова притеснена,че въобще не забелязах,но ми се струва като се замисля,че май беше по-малко или толкова някъде.Всъщност один си изписа там примерно десетина реда и телефона зареди,а аз се чудех дали мога да го откача вече от кабела,абе няколко минути да е било-то ще си изпише в один,че е готово на последния ред.
P.S.Сега погледнах-около 20 мин ми е отнело всичко заедно с ресета и т.н. до събуждането на телефона.
20 min минаха, 0дин още се чуди. И няма прогрес индикатор безумната му програма ![]()
Айде ако някой е флашнал на чисто 1.6, от fastboot да сложи nandroid-a, да направи backup и да го пусне тук, за да може на който не работи флаша да възстанови от него ?
Страници 1
За да отговорите в темата, използвайте вход или регистрация