1   up

Тема: E: can't read MISC

Наскоро започна да ми се показва това съобщение в recovery-то (Amon-Ra 1.6.2), като отдолу пише "No space left on device". Засега единственият (но и доста сериозен) проблем е, че не мога да бекъпвам/ресторвам с Нандроид. Прочетох, че в случая Амон-Ра предлага да изтриеш cache и misc (fastboot erase cache, fastboot erase misc), но тъй като съм с perfected SPL, като пробвам да го направя ми дава "fastboot remote not allow". Някакви идеи? wink

Thumbs up

2   up

Re: E: can't read MISC

Опс..сори...

https://dl.dropbox.com/u/5572258/IMG_6476-01.jpg

Ако това ти е проблема и при мен е така. И аз питам roll

Последно редактирано от tishovsx (2010-05-26 05:59:27)

Device: HTC Hero
Current ROM: ->Mod VR12->FlyKernel-10A,Recovery: RA-hero-v1.7.0.1,Radio: 63.18.55.06PU_6.35.15.14

3   up

Килерчо, виж един пич какво ме посъветва по въпроса...

OOh my magic used to do that when it had perfected spl!

Try extracting the recovery.img and flashing through fastboot

Хубаво ама от каде да взема recovery.img  roll и как да го вкарам ....

Current ROM: ->Mod VR12->FlyKernel-10A,Recovery: RA-hero-v1.7.0.1,Radio: 63.18.55.06PU_6.35.15.14

4   up

Ами... аз по принцип мога да потърся някакви recovery.img, обаче ти можеш ли да флашваш каквото и да било през фастбуут? Защото ако си с перфектед спл (както съм аз, въпреки 4 часа даунгрейдване....) ще ти дава "remote: not allow", така че не виждам как ще го флашнем sad

Thumbs up

5   up

И ..кво правим сега...
Никъде не мога да видя решение на проблема  sad

Килерчо, пиши им на онези бандити в xda по тоя проблем. Виждам, че си добре с английския, моят е каруцарски и едва ли ще ме разберат..

Последно редактирано от tishovsx (2010-06-05 01:36:31)

6   up

Хм... оправих го... обаче не ме питай как big_smile но ще направя списък с последните неща, които направих... честно казано нямам абсолютно никаква идея кое го оправи предвид, че някои от нещата ги правя за 4329842309 път... както и да е, дано подейства и при теб:
1. Флашнах RUU_Hero_HTC_WWE_2.73.405.66_WWE_test_signed_NoDri ver.exe от тази тема
2. Направих си голдкард както е описано  тук
3. Флашнах RUU_Hero_HTC_WWE_2.73.405.5_WWE_release_signed_NoD river.exe от темата от 1ва точка
4. Сложих си RA 1.6.2 с Flashrec (не съм руутвал преди да го направя, но ако се наложи руутни).
5. Рестартирах в recovery и си качих misc.img файлът от този .zip
6. Пуснах cmd и въведох следния код

adb shell
su
mount /sdcard
cat /dev/zero > /dev/block/mtdblock0
dd if=/sdcard/misc.img of=/dev/block/mtdblock0

* бележка: на cat ми даде грешка, че няма място, игнорирах я, написах пак "adb shell" и продължих с "dd...". На su най-вероятно ще ти даде грешка, защото вече ще си супер юзър. dd не свършва никога (по принцип трябва да конвертира .img файла и да го запише в mtdblock0, което е misc partition-а), затова го спрях по някое време с ctrl+c.
7. Отново в cmd:

adb shell
flash_image misc /sdcard/misc.img

отново ще ти даде грешки най-вероятно, аз ги игнорирах
8.

adb shell reboot recovery

И това е... ребуутна в рековери и нямаше съобщения за грешки. Пак казвам, нямам абсолютно никаква идея какво точно го оправи и въобще нещо дали го е оправило от това, което съм правил или му е писнало да се гавря с него и се е самоформатирало big_smile но това беше общо взето това, което направих. По принцип не би трябвало да има шанс да се повреди каквото и да било по телефона ти ако ги следваш (аз ги изпълних към 20 пъти в различни конфигурации...), тъй като всичко, което правим е безобидно и не трием важни неща, но не мога да съм 100% сигурен. По принцип се чудех какво ще стане ако изтрия mtdblock0, обаче не знам дали ще си го създаде само, така че не бих ти препоръчал да рискуваш. Ако има някой линукс гуру наоколо, би било полезно да каже какво е поведението на линукс спрямо partition-ите и какво е безопасно и какво - не да се прави. Стискам палци да се оправиш!

Thumbs up +1

7   up

Къде си бре сине майчин, да те разцелувам и бутилка виски да изпием...БЛАГОДАРЯ
Сърдечно БЛАГОДАРЯ
Поклон!!!!

8   up

Хехе, радвам се, че е проработило smile

Thumbs up

9   up

Така, аз докато не умора телефона няма да мирясам... lol  lol  lol

Днес качих последната версия на ВанилаЕклер 4.0 на RaduG, много добре, рома хвърчи освобождава доста памет, абе приказка lol
Почнах да си правя експерименти с другите му ядра и на най якото, "дивайса" заби ама зверски и махане на батерия и флаш на нормално ядро. Пак заби и няма стартиране. Като влезнах в Рековъри и какво видях...E: can't read MISC
Почнах да псувам сите девс...ама тва е положението.

Тръгнах да качвам оригинално RUU и там сите щуротии и голд карти, ама не мога да кача нито от нандроид бекъп ...нищо. Не мога да кача нормален ром за да се добера до HTC sync и от там да сложа RUU..

Брех мама му стара и сега.... roll

Сетих се, че имам update-hero-generic-2.73.405.5-signed.zip, и го флашнах, зареди си старото 1.5 и хоп... big_smile ъпдейта на HTC цъфна от FOTA , разкарах го и рутнах рома с instantRoot, за да мога да се добера до SU и през ADB ползвах само редовете

adb shell
su
mount /sdcard
dd if=/sdcard/misc.img of=/dev/block/mtdblock0
и
adb shell
flash_image misc /sdcard/misc.img

Нещата си дойдоха на мястото, мамка му big_smile

10   up

Пфууу чак аз се изпотих докато ти четох поста smile

<<<- HTC Hero ->>> РОМ: Cronos Droid v.2.1.3

11   up

Да ти кажа чесно и аз се препотих няколко пъти и докато се чудех от къде да го почна телефона или да го шибна в стената...ми дойде прекрасната идея, че ето момента за Nexus One или Desire е настъпил ( мале жената ше ме разтреля lol ) и после се сетих какво да правя. Та така...размина се и тоя път с ново телефонче... hmm

12   up

Дам, и аз наскоро трябваше да го оправям и понеже ме мързеше да даунгрейдвам и т.н. почнах директно от стъпка 5 и се оправи, така че предполагам даунгрейда не е нужен винаги smile

Thumbs up

13   up

Качих CM6 на Lox  и проблема пак цъфна, ама добре, че знам как се оправя...само дето ми отнема време.