26   up

Re: Android 1.6 Donut е вече официален!!!

Сутринта към 9 се събуждам и виждам, че Magic-a ми се е свалил 1.6 версията и иска да се update :-)
Все още го разучавам какво ново и полезно има за мен.

/offtopic
Точно исках да споделя тогава, че ми е дошъл OTA ъпдейта на 1.6 и сайта не се достъпваше. :-)))

Thumbs up

27   up

Каква ирония на съдбата само, а? smile

HTC Desire

Thumbs up

28   up

Викам си, явно всички съфорумци са тръгнали да пишат и сайта не е издържал  tongue  :-)

Thumbs up

29   up

Имаше технически проблеми. В раздел "общи приказки" има обяснение.

HTC Desire

Thumbs up

30   up

Ауу редовно проверявам тая тема в форума и като видях днес колко коментари има направо откачих едвам дочаквам 1.6 .. аз защо нищо не съм получил ..  sad  sad  sad  sad  sad

HTC MAGIC BLACK
ROM: Cyanogenmod Latest Experimental

Thumbs up

31   up

И на мен ми стана интересно как точно телефона ти разбира, че има update. Чувал съм за т.нар. Push notification, но не знам дали има общо.
Не съм много сигурен дали няма общо и телефона от кой прозводител е. За всеки случай не е оператора, който ползваме (mtel, globul, vivacom).

Thumbs up

32   up

Има общо с операторите - да. Да поясня също, че ако сте с руутнати телефони и къстъм ромове, има вероятност да не видите ъпдейт никога. В къстъм ромовете се изключват.

HTC Desire

Thumbs up

33   up

Ами аз бях направил опит за роот.... ама така и не разбрах дали се получи.. някой да ми каже лесен начин (др-то заради кето мисля , че не съм получил ъпдейт може би е за това че телефона няма връзка от никаде картата ми е спряна а днес съм на даскало ..

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

34   up

Еми вържи се някъде на wireless и го остави така известно време (поне 10-20) мин.

HTC Desire

Thumbs up

35   up

Е сега ще се набутам в дирекцията ,че там имам апак БТК рутера кофти не стига далеч  lol

ЕДИТ: Нещо не се получава  sad  sad  да разбирам ли , че е възможно да е от това че "уж" съм роотнал телефона защото и аз незнам дали е станало ..

Последно редактирано от nixdorf (2009-10-27 18:05:33)

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

36   up

stentor142 написа:

Сутринта към 9 се събуждам и виждам, че Magic-a ми се е свалил 1.6 версията и иска да се update :-)

/offtopic
Точно исках да споделя тогава, че ми е дошъл OTA ъпдейта на 1.6 и сайта не се достъпваше. :-)))

Ти с Google брандиран телефон ли си? Щото май само на тях идва OTA - ние, останалите, май ще трябва да чакаме HTC да пуснат ъпдейтнат ROM на техния сайт.

HTC Desire (от Глобул)

Thumbs up

37   up

Офф да му се невиди пак чакане .....  mad  Вярно , че гоогле брандираните получаваха Over The Air

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

38   up

Buynov написа:
stentor142 написа:

/offtopic

Ти с Google брандиран телефон ли си? Щото май само на тях идва OTA - ние, останалите, май ще трябва да чакаме HTC да пуснат ъпдейтнат ROM на техния сайт.

with Google има на гърба си, което идва да рече май, че е Google брандиран. :-)
Ако е така, значи ъпдейтите са в зависимост от производителя ли, а не само модела (htc magic)?
Един вид някой е решил, че на google брандираните пускат сега ъпдейта, а на другите по-късно ...

Thumbs up

39   up

Добре де.... ама защо ОТА ъпдейта на Меджик е с версия 1.6, а този дето трябва да излезе в сайта на ХТЦ (и го има вече за Тайван и Австрия) е 1.5 . Или 1.6 ще е само за брандираните ??? Ако е така WTF ???

HTC HERO WHITE smile

Thumbs up

40   up

Добре колегата казва , че телефона му е гоогле брандираната версия .. то 1.6 ъпдейт до колкото знам излезе в други страни явно вече и в БГ има възможността за OTA ъпдейт.Въпроса е кога ще излезе за НТС брандираните....
ЕДИТ: вижте на какво попаднах .. пресен ъпдейт http://www.htc.com/europe/SupportViewNe … ews_id=308
и познайте кой си набута серийният номер да види дали се получава и мисля , че го прие.. защото не даде че е грешен..   big_smile

Последно редактирано от nixdorf (2009-10-27 22:05:52)

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

41   up

Това, което виждам в секцията About phone след ъпдейта е следното:

Firmware version 1.6
Baseband version 62.50S.20.17U_2.22.19.26I
Kernel version 2.6.29-00479-g3c7df37
Build number DRC92

Така като гледам единствено няма промяна в Baseband version от преди да се инсталира новата версия.

Thumbs up

42   up

Доколкото знам, е така - Magic с надпис Google отзад си получават ъпдейта "по въздуха", а тези, на които си пише HTC трябва да си го свалят от сайта на HTC. OTA ъпдейтите ги пускаха "на порции", за различните държави, явно са стигнали и до БГ, щом stentor142 го е получил.

Гледам че и в XDA Developers има тема за това кога ще е готов ъпдейта на Magic: http://forum.xda-developers.com/showthr … p;page=15. Доста ме изуми отговора, който един от хората е получил от HTC:

We regret to inform that we haven't received the official news about Andriod 1.6 from Google yet. Please kindly pay attention to our official website www.htc.com if there is any possibility of this update.

Явно комуникацията между Google и HTC нещо куца...
Иначе с тия Magic-и голяма боза стана - само като видиш колко са листнати на сайта на HTC и свят ти се завива.
А, гледам че са махнали ъпдейта за Австрия - ходи разбери какво става.

HTC Desire (от Глобул)

Thumbs up

43   up

http://www.al4android.com/htc-hero-%D0% … %B9%D1%82/   hmm

Thumbs up

44   up

епа още по добре. директно 2.0 демек е наскоро идването му. правилно ли съм разбрал???

Twitter @nuralt

45   up

Дано Magic също да получи 2.0 ама предполагам че няма да е скоро

HTC Magic Black

Thumbs up

46   up

Е чакайте малко де, то преди 1 месец излезна 1.6 вие за 2.0 ми говорите. 2.0 ще излезне не по-рано открая на Януари месец 2010-та година. Като излезне ще има ъпдейти за всички - обещавам ви smile

HTC Desire

Thumbs up

47   up

Всъщност, би трябвало да излезне 06.11.2009 с Droid-a. Или поне за него ще е тогава.

Thumbs up

48   up

Така като ги гледам през 6 месеца ги праскат....

HTC Desire

Thumbs up

49   up

И сега какво ? Няма 1.6 и пак лапаме мухите ( само ние с НТС брандираните телефони )  neutral  neutral  sad  mad

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

50   up

Сложи си SenseUI smile
Аз още пърия ден като го купих затрих Google Android и сложих HTC + SenseUI smile Не разчитам на OTA ъпдейти.

HTC Desire

Thumbs up