Re: Cupcake
Очеивдно е трябвало софтуера да се калиброва с батерията. След вчерашното угасване за 4 часа, в момента съм на 26 часа от зареждане, около час съм слушал музика, половин час музика + GPS, 8MB Data connection и в момента е на 50%.
Прескочи към съдържанието на форума
Дискусии и взаимопомощ относно телефони с Google Android
Не сте логнат. Моля влезте или се регистрирайте.
Очеивдно е трябвало софтуера да се калиброва с батерията. След вчерашното угасване за 4 часа, в момента съм на 26 часа от зареждане, около час съм слушал музика, половин час музика + GPS, 8MB Data connection и в момента е на 50%.
Странна работа. Аз сложих 5.0G. Ти с HTC версията ли остана?
Да. Излезна версия без китайщините (5.0.2H). Всичко работи чудесно, батерията кара доста дълго.
Един бърз въпрос. Коя версия да си сложа и каква е процедурата т.е. слагам на JF каквото има и и тогава това или си давам нормален update и тогава Cupcace.
Мерси предварително.
1. Инсталираш root-нат JF ROM. JF 1.42 RC33, например.
2. Една от процедурите при инсталирането на JF е замяна на recovery partition-a. Как става си пише в конкретните инструкции за root-ване.
3. Сваляш си някой Cupcake Build. Препоръчвам ти 5.0.2Н. На сайта на проекта има линкове за всички.
4. Копираш го под името update.zip на SD картата.
5. Рестартираш в recovery режим. Тоест изключваш телефона, задържаш Home и натискаш Power. Дръж Home докато светне екрана.
6. Когато стигнеш до Recovery menu-то отваряш клавиатурата, държиш alt и натискаш w (не става, както в самата операционна система да натиснеш alt, да го пуснеш и после да натиснеш клавиша със символ).
7. Когато каже Data Wipe Complete или както беше точно съобщението, че е готов, натискаш alt+s, това е по-дълъг процес, когато приключи ще ти каже да натиснеш home+back.
8. Готово, заредил си Cupcake.
P.S. Процедурата за връщане към RC33 (макар да не виждам причини за това) са същите, но вместо някакъв cupcake build, update.zip на картата трябва да е JF ROM.
Мерсии ![]()
Вече съм с нов телефон. Сложих всичко и върви доста добре, само тези китайски йероглифи малко ме дразнят но всичко е добре. Остава да чакаме до края на април за cupcake. Вече официално Google го потвърди до края на април ![]()
Ми тя разликата няма да е кой знае каква. Иначе честито за телефончето ти. Жалко, че стария не можа да се намери ![]()
Мерси. Ами ще го видим.
Малко по оспамихме темата - За момента ще изчакам иска да видя какво ще изкара JF, ако то не ми хареса ще видя G. Не бързам, а като се има напредвид, че трябва и WIPE - гадна работа!!
Последно редактирано от svetlinsem (2009-04-15 15:32:45)
Междудругото, аз съм с 5.0.1buildG - т.е с версията която е от сорса на гуугъл. Там няма китайските щуротии, но пък виртуалната клавиатура е малко по-гадна. Най-добре пробвай и 2-те версии (от HTC и от Google) и си избери тази която най-много ти харесва.
Здравейте хора!
Преди няколко дни гугъл официално пусна preview на Android 1.5 за програмистите. Новия SDK пакет включва много благинки, но това което е важно, че скоро ще има и официална версия на Андроид 1.5, който чакаме толкова дълго време. Вече Cupcake-ът е слят и новият ъпдейт е кръстен Андроид 1.5, а ето и промените и новите добавки в него http://android-developers.blogspot.com/ id-15.html . Няма нещо, за което да не сме чули, но вече всичко е официално. Това е ранна версия, но се надявам скоро да пуснат потребителска версия.
Добре, HTC r2 много лагва при мен. Днес минах на Google r3 и просто си върви много по-добре. Маркет обаче още нямам. За целта си сложих Hr2, свалих си програмите които ми трябват, дръпнах ги после на компютъра си и пак върнах Gr3. След това инсталирах приложенията от компютъра на телефона и всичко е ток
. Така имам пъргава версия на ОС-а и програмите които са ми необходими.
Значи днес реших малко да импровизирам и си сложих версията Dude's Edition. За момента се държи добре.
GPS - ок
WI-FI - ok
Market - ok
Batery - ok
Apps - почти всичко си ми върви.
No wipe.
Не лагва. За момента това, повече инфо утре.
П.С. Инсталцията си е нормална, като от архива първо трябва да се махне ".signed" и след това да се rename to update. Успех на всички. И лека
Последно редактирано от svetlinsem (2009-04-23 19:16:45)
Дам и аз вчера го сложих. Изглежда ми добре този бюлд (v 0.8). Изкарах вчера цял ден с него и не ми е правил проблеми.
С тия приказки, че нямало лаг ме навихте и аз да го пробвам.
Не виждам разлика спрямо последния 5.0.2Hr4. При мен не е лагвал.
Камерата е доста по-смотана, както и виртуалната клавиатура.
Единственото интересно са статистиките в Spare Parts.
Tetherинг има ли?
Мисля няма thethering вграден. Иначе Spare Parts има. Ако си ти е добре с H не виждам причина да слагаш TheDude's версията. Има още бъгове за фиксване съдейки по "todo" листата. Само дето тези неща които очакват оправяне, аз не ги ползвам и не ме засягат
.
Добър е батерията се държи доста добре, сега сложих и новото радио и май връзката е по добра ![]()
А да имате проблеми с ужаааасно забавяне докато се появи кой звъни?
На H определено го нямах, но тук си минават по 5-6 секунди, докато екранът се събуди, после минава през Lock screen (?!) после пак е малко черен и чак тогава излиза кой ме търси.
Ужасно неприятно е и само се надявам да не ми затворят :?
При мене го няма. Сложи ли си новото радио?
От както излезна съм с него. Сега се пооправи.
Той започва да звъни когато си трябва, но си цикли на черен екран за малко.
Е пълно щастие няма
Да се надяваме скоро да излезе официално.
Интересно, оправи се.
Що за човек е сложил default-ния notification sound?! ![]()
JF 1.5 ADP version е много добър избор според мен. Минах от TheDude's ADP version 0.93 към JF 1.5 ADP без wipe. JF си е JF :-) Пъргава, функционална без да бъгва. Анимациите вървят чудесно добре. Инсталирах и Weather widget (international) версията, стана супер
. Общо взето кой каквото ще да ми говори, версиите на JF са най-добрите още от самото начало. Понаиграх се с Хайкиро и т.н, но за стабилен бюлд - това е моят избор. Сложих си и темичка (Glossuite) и нещата си влезнаха в релси
.
Гледам има нов Dudes 1.0
Доста интересни неща пише, има от всеки (JF, Haykuro, Others) по нещо.
Някой тествал ли е?