26   up

Re: Cupcake

Очеивдно е трябвало софтуера да се калиброва с батерията. След вчерашното угасване за 4 часа, в момента съм на 26 часа от зареждане, около час съм слушал музика, половин час музика + GPS, 8MB Data connection и в момента е на 50%.

Thumbs up

27   up

Странна работа. Аз сложих 5.0G. Ти с HTC версията ли остана?

HTC Desire

Thumbs up

28   up

Да. Излезна версия без китайщините (5.0.2H). Всичко работи чудесно, батерията кара доста дълго.

Thumbs up

29   up

Един бърз въпрос. Коя версия да си сложа и каква е процедурата т.е. слагам на JF каквото има и и тогава това или си давам нормален update и тогава Cupcace.

Мерси предварително.

Имате въпрос, питайте! O sancta simplicitas!
Аз не съм лош, просто вие не мислите!

Thumbs up

30   up

1. Инсталираш root-нат JF ROM. JF 1.42 RC33, например.
2. Една от процедурите при инсталирането на JF е замяна на recovery partition-a. Как става си пише в конкретните инструкции за root-ване.
3. Сваляш си някой Cupcake Build. Препоръчвам ти 5.0.2Н. На сайта на проекта има линкове за всички.
4. Копираш го под името update.zip на SD картата.
5. Рестартираш в recovery режим. Тоест изключваш телефона, задържаш Home и натискаш Power. Дръж Home докато светне екрана.
6. Когато стигнеш до Recovery menu-то отваряш клавиатурата, държиш alt и натискаш w (не става, както в самата операционна система да натиснеш alt, да го пуснеш и после да натиснеш клавиша със символ).
7. Когато каже Data Wipe Complete или както беше точно съобщението, че е готов, натискаш alt+s, това е по-дълъг процес, когато приключи ще ти каже да натиснеш home+back.
8. Готово, заредил си Cupcake.

P.S. Процедурата за връщане към RC33 (макар да не виждам причини за това) са същите, но вместо някакъв cupcake build, update.zip на картата трябва да е JF ROM.

Thumbs up

31   up

Мерсии smile

Thumbs up

32   up

Вече съм с нов телефон. Сложих всичко и върви доста добре, само тези китайски йероглифи малко ме дразнят но всичко е добре. Остава да чакаме до края на април за cupcake. Вече официално Google го потвърди до края на април tongue

Thumbs up

33   up

Ми тя разликата няма да е кой знае каква. Иначе честито за телефончето ти. Жалко, че стария не можа да се намери sad

HTC Desire

Thumbs up

34   up

Мерси. Ами ще го видим. big_smile

Малко по оспамихме темата - За момента ще изчакам иска да видя какво ще изкара JF, ако то не ми хареса ще видя G. Не бързам, а като се има напредвид, че трябва и WIPE - гадна работа!!

Последно редактирано от svetlinsem (2009-04-15 15:32:45)

Thumbs up

35   up

Междудругото, аз съм с 5.0.1buildG - т.е с версията която е от сорса на гуугъл. Там няма китайските щуротии, но пък виртуалната клавиатура е малко по-гадна. Най-добре пробвай и 2-те версии (от HTC и от Google) и си избери тази която най-много ти харесва.

HTC Desire

Thumbs up

36   up

Здравейте хора!

Преди няколко дни гугъл официално пусна preview на Android 1.5 за програмистите. Новия SDK пакет включва много благинки, но това което е важно, че скоро ще има и официална версия на Андроид 1.5, който чакаме толкова дълго време. Вече Cupcake-ът е слят и новият ъпдейт е кръстен Андроид 1.5, а ето и промените и новите добавки в него http://android-developers.blogspot.com/ … id-15.html . Няма нещо, за което да не сме чули, но вече всичко е официално. Това е ранна версия, но се надявам скоро да пуснат потребителска версия.

Thumbs up

37   up

Добре, HTC r2 много лагва при мен. Днес минах на Google r3 и просто си върви много по-добре. Маркет обаче още нямам. За целта си сложих Hr2, свалих си програмите които ми трябват, дръпнах ги после на компютъра си и пак върнах Gr3. След това инсталирах приложенията от компютъра на телефона и всичко е ток smile. Така имам пъргава версия на ОС-а и програмите които са ми необходими.

HTC Desire

Thumbs up

38   up

Значи днес реших малко да импровизирам и си сложих версията Dude's Edition. За момента се държи добре.

GPS - ок
WI-FI - ok
Market - ok
Batery - ok
Apps - почти всичко си ми върви.
No wipe.

Не лагва. За момента това, повече инфо утре.

П.С. Инсталцията си е нормална, като от архива първо трябва да се махне ".signed" и след това да се rename to update. Успех на всички. И лека

Последно редактирано от svetlinsem (2009-04-23 19:16:45)

Thumbs up

39   up

Дам и аз вчера го сложих. Изглежда ми добре този бюлд (v 0.8). Изкарах вчера цял ден с него и не ми е правил проблеми.

HTC Desire

Thumbs up

40   up

С тия приказки, че нямало лаг ме навихте и аз да го пробвам.
Не виждам разлика спрямо последния 5.0.2Hr4. При мен не е лагвал.
Камерата е доста по-смотана, както и виртуалната клавиатура.
Единственото интересно са статистиките в Spare Parts.

Tetherинг има ли?

Thumbs up

41   up

Мисля няма thethering вграден. Иначе Spare Parts има. Ако си ти е добре с H не виждам причина да слагаш TheDude's версията. Има още бъгове за фиксване съдейки по "todo" листата. Само дето тези неща които очакват оправяне, аз не ги ползвам и не ме засягат smile.

HTC Desire

Thumbs up

42   up

Добър е батерията се държи доста добре, сега сложих и новото радио и май връзката е по добра smile

Thumbs up

43   up

А да имате проблеми с ужаааасно забавяне докато се появи кой звъни?
На H определено го нямах, но тук си минават по 5-6 секунди, докато екранът се събуди, после минава през Lock screen (?!) после пак е малко черен и чак тогава излиза кой ме търси.
Ужасно неприятно е и само се надявам да не ми затворят :?

Thumbs up

44   up

При мене го няма. Сложи ли си новото радио?

Thumbs up

45   up

От както излезна съм с него. Сега се пооправи.
Той започва да звъни когато си трябва, но си цикли на черен екран за малко.

Thumbs up

46   up

Е пълно щастие няма smile Да се надяваме скоро да излезе официално.

Thumbs up

47   up

Интересно, оправи се.
Що за човек е сложил default-ния notification sound?! big_smile

Thumbs up

48   up

Coming In May

Thumbs up

49   up

JF 1.5 ADP version е много добър избор според мен. Минах от TheDude's ADP version 0.93 към JF 1.5 ADP без wipe. JF си е JF :-) Пъргава, функционална без да бъгва. Анимациите вървят чудесно добре. Инсталирах и Weather widget (international) версията, стана супер smile. Общо взето кой каквото ще да ми говори, версиите на JF са най-добрите още от самото начало. Понаиграх се с Хайкиро и т.н, но за стабилен бюлд - това е моят избор. Сложих си и темичка (Glossuite) и нещата си влезнаха в релси smile.

HTC Desire

Thumbs up

50   up

Гледам има нов Dudes 1.0
Доста интересни неща пише, има от всеки (JF, Haykuro, Others) по нещо.
Някой тествал ли е?

Thumbs up