1   up

Тема: HTC Magic with Multitouch ?

Здравейте,
на скоро си купих един HTC Magic и АДСКИ много ме дразни че няма Multitouch zoom при browse-ване. Може би съм прекалено привикнал с него тъй като имам и Iphone.
Знам че преди имаше начин да го root-неш и да enable-неш multitouch-а който иначе е спрян поради патентни глупости с apple.
Някой може ли да ми каже как става ?

П.П. в момента съм си с дефаултния Rom и не е root-нат(jailbreak-нат) Android OS 1.5
Телефона е нормален черен купен от mtel.

IPhone, дам Iphone още не съм си взел Android sad но си играя с един HTC Magic 32A на половинката big_smile

Thumbs up

2   up

Re: HTC Magic with Multitouch ?

JOKe ти да не си случайно завършил в ПУ Пловдив?

По въпроса ти - трябва да разберем какъв модел Magic си закупил. При всички положения може да се добави мултитъч, но това няма да стане без да смениш официалният си РОМ с някой "сготвен".

HTC Desire

Thumbs up

3   up

pagu а ти какво общо имаш с ПУ Пловдив smile
и JOKe случайно да си завършил ФМИ tongue

по темата има мултитъч но само за браузъра и за снимки в галерията
предполагам че телефона ти е с борд 32А
разгледай из форума за Cyanogenmod

HTC Magic Black

Thumbs up

4   up

Значи и на 2мата :Д
да аз съм JOke дето е завършил ФМИ на ПУ :Д

както и да е да обасня smile
аз си имам Iphone и съм си достатачно happy с него за сега: )
Проблема е че купихме за приятелката ми HTC Magic преди ... 5 дни от Мтел реално не знам къде пише модела дали е A  или B.

Общо зето firmware е 1.5
Baseband version e 62.52S.20.18U_3.22.20.17
Kernel e 2.6.27-dd63d1eb

Общо взето видях как се роотва и как се слага някакъв ROM, който да е custom.
я кажете някой ROM който да е с максимално нов android версия ( например 1.6 то май 2.0 няма още за Magic ) и да има enable-нат multitouch.

Между другото защо ми е замяна на ROM-а малко не загрявам.
Попринцип след като го root-на няма ли как просто на текущия ROM да се enable-не multitouch съпорта поне си мисля че за G1 имаше някаква такава история на времето като излезе 1.5

IPhone, дам Iphone още не съм си взел Android sad но си играя с един HTC Magic 32A на половинката big_smile

Thumbs up

5   up

аз в момента ползвам това
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=538645
много е бързичък но мултитъч няма общо взето този РОМ е чистичък

най новото с някакви допълнения от 2.0 + мултитъч но за сметка на това по бавен
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592377

не забравяй ако решиш да инсталираш да провериш борда съответно 32А/32Б
някъде из форума имаше информация за това как да видиш с кой борд си но немога да намеря темата
затова ти давам долния линк има и доста допълнителна информация
http://wiki.xda-developers.com/index.ph … C_Sapphire

HTC Magic Black

Thumbs up

6   up

мерси до колкото видях от този линк моя всъщност е :
a HTC version with PVT32A, 288MB RAM, and HTC software additions such as Exchange support, PDF Viewer, and ?QuickOffice. (PVT32A)

тъй като найстина е с толкова рам и идваше с тези приложения по дефаулт. а и е branded HTC а не Google

Thumbs up

7   up

Joke, аз съм e-force ако ме помниш smile Пиши ми Л.С и ако си си в Пловдив или като си дойдеш в Пловдив ще оправим телефончето и ще ти обесня каквото ти е нужно.

HTC Desire

Thumbs up