76   up

Re: Самсунг Галакси - Проблеми!

Всъщност Android, се оказва, доста куца os ситема за тоя телефон (не знам как е при другите)
като ми остане време мисля да направя един тест и да кача windows mobile, да видим дали ще тръне

Мале то пък хуиндоса за тел е още по куца. айде и аз да се оплача-1-алармата не работи при изключен телефон-2-блутута след като съм го вързал веднъж към колата ако изключа тела трябва наново да премина през цялата процедура на свързване която не е кратка-3- при изтриване на музикални файлове се обърква тотално присвоените рингтонове към контактите(това е пълно безумие  yikes  ) а сега един въпрос, ако направя хард ресет ще загубя ли инсталираните програми и контакти? Въпросат ми е свързан с това,че има настройки за синхронизация от предишния собственик и поради това немога да правя нищо-не мога да отворя маркета нито поща , а другият ми голям проблем е че всеки път като вляза в колата почвам да настройвам блута да се свърже с колата(имал съм нокия и лг които 20000 пъти да включа и изключа тела винаги се свързваха с блута на колата) абе пълна мъка sad

"Няма невъзможни неща, но не винаги в желаната от нас посока и встрани от......" Б. Райнов

Thumbs up

77   up

Алармата на никой смартфон не работи когато е изключен-няма какво да я активира просто.А иначе за хард ресета-ще загубиш всичко,което си инсталирал плюс контактите в телефона-телефона става като току що излязъл от магазина,то това е основната идея на ресета.За блутуута и мелодиите не знам-не ми се е налагало да ползвам бт,а мелодия ползвам само една за всички,но имаше някаква програмка за разделяне на номерата на групи и присвояване на рингтон.

Samsung Galaxy S

Thumbs up

78   up

Алармата на никой смартфон не работи когато е изключен

Здравей Деси, виждам,че си най активна в този форум, а май и не само в него smile   сега по повод алармата ползвал съм I-mate с уиндос където алармата сработваше при изключен тел,но там май се правеха едни дълбоки настройки като всичко в ундоса big_smile  ползвалсъм Е65,N95,Е66,Е52, на всичките им работи алармата при изключен тел, по въпроса на блутута-подобно на алармата след изключване трябва наново опознаване с другото устройство,при нокиите със симбиан има настройка за автоматично разпознаване и подключване с веднъж зададено устройство,тука аз не мога да намеря такава настройка sad  а и още нещо всеки ден ми се изключва сам-само веднъж,при положение,че винаги изключвам всички програми, някакви идеи? когато му върна заводските настройки нали ще остане последната версия на софта и ще мога да си влизам с моя акаунт в гугала и маркета иска ли акаунт? Чета упътването но това което са писали го знаем няма тънкостите на работа с тая ОС. По въпроса с мелодиите,на всеки контакт могат да се добавят мелодии, но моята изненада беше когато си изтрих 2-3 албума които се чуваха много слабо на всички контакти с прикачена мелодия бяха променени мелодиите sad  според мен системата запаметява мелодиите не по имена а по място в списъка с мелодии и като изтриеш нещо то се замества от следващата и така за всички контакти което според мен е пълно безумие на разработчицитена тая ОС

Последно редактирано от rado243 (2010-02-03 11:57:33)

"Няма невъзможни неща, но не винаги в желаната от нас посока и встрани от......" Б. Райнов

Thumbs up

79   up

Не съм ползвала симбиан,но три НТС-а,включително нд2 и една омния са ми минали през ръцете и никой не си задействаше алармата на изключено-това най-много ме дразнеше,защото мразя да ми звънят кретени нощем.Ако върнеш фабричните настройки телефона става като от магазина и ще трябва да си въведеш своя гугъл акаунт,за да ползваш маркета.И маше един прецедент с един познат,който си беше толзвал телефона само като такъв близо месец и после ечне го пускаше в маркета.А за бт не мога да ти кажа,защото нямам под ръка да пробвамр

Samsung Galaxy S

Thumbs up

80   up

Здрасти отново, не знам аз ли съм малоумен или тази шибана ОС, новото и поважно направо шокиращо е,че аз не намирам бързо набиране, т. е. присвояване на контакт към бутон от клавиатурата за набиране.Е това го има само в китайските с две карти, т. е. само там го няма, ако знае някой такава програма да каже, само не ми казвайте за фаворитите,то там ситно та ситно и всички номера sad

Thumbs up

81   up

То присвояването не е ли възможно само за хардуерна клавиатура?Може и аз да бъркам,но наистина няма такава функция.Има 1-2 платени програмки с уиджети в които можеш да сложиш примерно 4 най-използвани номера-на мен най-много ми допадна quickcall2,защото уиджета е малък и хоризонтален за 4 номера.В маркета имаше и някакъв единичен уиджет,ама много грозен и голям.Не се ядосвай,а се опитай да се отървеш от старите навици и да откриеш нови и интересни неща,които предлага тази ОС,защото ако не се "сприятелите" с галаксито явно скоро ще се разделите,поне както усещам емоциите ти.Аз лично с удоволствие се разделих с "удобствата" на уиндоуса и много си харесвам андроидчето,но това е въпрос на личен избор и психическа настройка.Успех и ако има нещо  с което да помогна-пиши!

Samsung Galaxy S

Thumbs up +1

82   up

здравей Деси. ти си моето успокоение,да ще потърся програмамата за тези четри номера -устройват ме четри, но все пак това е телефон, искам когато съм в движение да имам някакво удобство(то иначе мога да си ползвам 10инчовия лаптоп) значи навигация е добре,но не е приоритет, за мен е важно в движение да мога моментално да набера 5-6 номера които са ми най необходими, да мога да отговарям на повиквания по време на движение(хендсфри което е вградено в колата-засега проблема съм го решил с блутут слушалки плантроникс които работят с две устройства hmm   ) и не напоследно място като спра някаде  и са откраднали табелата на населеното място да ми покаже поне името на селото(GPS) но това понататък, нали за това сме взели смартфони hmm  иначе щях да си карам с арената която толкова оплюха а тя милата като не я товариш работеше безупречно, а по въроса за хундоса мале не ми говори андроида поне е много пофрендли настроена ОС. Само незнам има ли къде да се пише на разработчиците на Андроид за нещата които ще улеснят потребитела и съответно ще превлекат повече хора да ползват тая ОС без да се правят на велики разбирачи, може би затова айфона е така популярен защото там всичко е готово за употреба,както и уиндоса за PC некс некс и си готов то за това линокса се ползва помалко за PC защото всяка стъпка трябва да е прави потребитела и аком не е запознат се оплита, та крайно време е разработчиците на андроид е да се насочат към опростяването на работа с тела

Thumbs up

83   up

Ето ти я програмката.
http://www.megaupload.com/?d=YO8DY722
А иначе аз си ползвам стандартните контакти-там в последния таб -favorites ми излизат 6 от най-ползваните номера и ми е много удобно.А иначе те разработчиците си знаят-вече има по-нови версии на ОС и там предполагам доста от проблемите са изчистени,аз с нетърпение чакам ъпдейт,въпреки,че не знам дали ще ни огрее-то и тъпата програма на самсунг не разпознава телефона,как да проверявам има ли ъпдейти или не.

Samsung Galaxy S

Thumbs up +1

84   up

Благодаря за програмата, ще я пробвам, тези дни ще имам повече свободно време ще върна завдските и ще почна едно по едно,но на примависта има доста недомислици и адски съжелявам,че не зная добре английски или корейски big_smile  за да поздравя самсунг по нашенски smile

Последно редактирано от rado243 (2010-02-04 10:50:37)

Thumbs up

85   up

Ха и още нещо от ръководството за тела" Това устройство, сертифицирано от DivX ®,
трябва да бъде регистрирано, за да
възпроизвежда съдържание DivX Video-on-
Demand (VOD). За да генерирате
регистрационен код, намерете раздел DivX
VOD в менюто за настройка на устройството.
Отидете на vod.divx.com с този код, за да
извършите процеса на регистрация и да
научите повече за DivX VOD.
Сертифициран от DivX за възпроизвеждане на
видео DivX® до 720x480 (LCD размер:
320x480). " същия проблем беше и в LG-арена,но там лесно го сертифицирах и си гледах филми директно качени от компа а в Галаксито не намирам никаде тая опция въпреки,че в ръководстото още в началото е спомената -някой ако се сеща къде в setings се намира

Thumbs up

86   up

До колкото знам не тнашия,а 5700 е divx сертифициран.

Samsung Galaxy S

Thumbs up

87   up

Мда, някои път трябва да го тествам, но все не остава време. Иначе Spica-та е много сладко телефонче.

X10
R2BA026

Thumbs up

88   up

Да ама не,както казваше Петко Бучаров,"раздел DivX VOD " то такъв раздел не открих,а за да тръгнат avi файлове трябва да се вземе личния код за divx на устройството(поне така беше при Арената и там работеше перфектно) но сега пред мен е нов проблем, Деси програмката която ми даде няколко линка нагоре я изтеглих и неможах да я подкарам,инсталирам я  с astro инсталира се и не я намирам като икона когато я стартирам от файлменаджере ми казва нотфунд, то и доста програми от маркете вобще не ми се инсталират. Как се инсталират програми които не са от маркета, четах някаде по форума,че става с astro ама аз сигорно не правя нещо както трябва. Някой ако знае програма за голяма снимка при повиквания моля да каже и програмите нали са за андроид а при мен от маркета 30% не се инсталират, изрично гледам в описанието да не са за 2.0 версията sad

Thumbs up

89   up

Ами мяташ я на телефона или още по-добре на картата памет през компютъра,като преди това не забравиш след свързване с кабела да свалиш горната лента на екрана и да цъкнеш там дето има знак usb и да дадеш mount,за да можеш да си видиш паметта на компютъра.После влизаш през астро и намираш файла,цъкаш на него и даваш долното бутонче- open app manager и ти се отваря страничка на която има инстал,цъкаш го,после потвърждаваш като те пита дали да го инсталира и готово.А за горната програмка-тя е уиджет,няма икона,търсиш я като на празно място на екрана задържиш и дадеш widget и ти излиза списък с всички уиджети,които можеш да добавиш,там е и този,заема място като за 4 обикновени уиджета,защото съдържа 4 контакта.

Samsung Galaxy S

Thumbs up +1

90   up

Деси, ти си моето спасение и успокоение никога нямаше да се сетя по този начин да го намеря приложението,а пък и бях натъпкал дисплея с уиджети smile , сега остана за голямо фото при обажданияи ,по важното не ми отваря PDF файлове, помъчих да сваля от маркета но ми израмжа нещо и неможах да го инстална, някаква идея за офис рийдар плииизз smile

Thumbs up

91   up

smile  big_smile  smile  big_smile  smile  имам си PDF raider и няколко вида BG клавиатури- много ми помагат за търсене в контакти и писане на sms , намерих тук във форума smile  май ще се разберем с телефончето

Thumbs up

92   up

Като го разбереш ще го обикнеш,аз лично съм влюбена в моята галактика!

Samsung Galaxy S

Thumbs up

93   up

Много се извинявам, за подвеждащата информация няколко поста нагоре sad   това за DiVx съм  гледал ръководството за Spica явно за Galaxi няма такава възможност. Простете на заблудения грешник smile

Thumbs up

94   up

Здравейте, аз имам Spica, но тъй като няма отделна тема, а и са подобни ще питам тук. Имам проблем с контактите - изтрих контактите на предишния собственик на телефона с програмка Delete Contacts, но сега ако опитам да въвеждам контакт, или да импортирам от SIM-а ми дава че някакъв процес stops responding, и за малко ми изключва сима от мрежата. Предполагам, че има някакъв кофти контакт който го сбъгва. При руут дали ще мога да видя файловата система и да почистя правилно контактите ? Ако е така, как да направя руут, пробвах с едно ръководство, но Odin въпреки че уж се вързваше спираше да работи след 1 минута. Ако това не помогне, как да му restore-на factory settings? Все пак не ми се губи време пак да инсталирам всичко което ми трябва, да настройвам акаунти и т.н., но по-добре отколкото без контакти. Цялостните ми впечатления засега са за Андроида са, че е симпатична ОС, но още далеч не е зряла... Поне има слухове, че ще пускат фирмуер с Android 2.0 за spica (евентуално и за чистото galaxy) до месец.

Thumbs up

95   up

Здравей, lan_alleyn. Значи тръгваш по мой път smile  сега на прима виста прегледах настройките,но неможах да открия от къде точно успях да изтрия стария акаунт, виж някаде из форума някой беше го обеснил, ако намериш от каде се изтрива акаунта след това си качи контактите(ако ги имаш на компа) в gmal пощата си(в пощата има бутон за импорт на контактите от аутлука, ако ги нямаш направи си ги в самата поща и чак след това синхронизирай адресната книга с gmail contaks. Няма начин да синхронизираш с компа sad

Thumbs up

96   up

Ако не успееш и все пак се наложи да въщаш фабричните настройки при нас това се намира в settings-sd card&phone storage-factory data reset
предполагам,,че и при теб е така,все пак е самсунг.

Последно редактирано от dessyteneva (2010-02-06 16:03:45)

Samsung Galaxy S

Thumbs up

97   up

Там е на всички апарати с андроид smile

П.С Ще отворим нов раздел за този модел телефон.

HTC Desire

Thumbs up

98   up

Не на всички. При Моторола Майлстоун е в Privacy.

X10
R2BA026

Thumbs up

99   up

Как мога да изключа ******* 3G... уж влезнах през Wi-Fi-то ми и си теглих някакви неща и сега като си проверих сметката ми стана лошо :X

modedit by pagu: Псувните във форума са забранени. Моля не употребявайте такива думи.

Последно редактирано от pagu (2010-02-11 11:00:30)

Thumbs up

100   up

Изтегли от маркета APNdroid или ToggleData-това са програмки,които спират трафика,за втората вече не помня,но първата като я инсталираш си добавяш уиджет-задържаш на празна място на екрана и в уиджети търсиш аpndroid-уиджета е зелен като е разрешен трафика и червен като е забранен,включва се и се изключва само с цъкване.Ако искаш ето ти линк да го дръпнеш на компютъра и после го слагаш на телефона и инсталираш през файлов мениджър,примерно през ASTRO
http://www.megaupload.com/?d=DP4RCVQ5

Samsung Galaxy S

Thumbs up