26   up

Re: General Mobile DSTL1 - двукартов телефон с 5 мегапикселова камера

Щом все пак открива мрежи, значи до някаква степен WiFi-то работи. Пробвай с ръчно IP. В менюто за избор на мрежа натискаш бутонът за Menu и Advanced->Use Static IP.
По принцип имаше някакво условие, за да има един андроид телефон Маркет. Във всеки случай Маркет може да му се пришие с малко играчка.
За камерата представа си нямам какъв е проблемът.

Thumbs up Thumbs down

27   up

Мирише ми на чиста реплика smile

Thumbs up Thumbs down

28   up

Да е ала понякога така ги правят че даже ако се сблъскваш за първи път ще живееш дълго време в заблуда smile

Thumbs up Thumbs down

29   up

Реплика на какво? (:

Thumbs up Thumbs down

30   up

Такааа.... Камерата я "подкарах"! Инсталирах програмата Camera Pro и вече мога да правя снимки.. Остава обаче проблемът с WiFi-я. Не мога да се вържа към никоя мрежа - нито с автоматично асайнвано IP, нито с ръчно въведено, та ако някой намери разрешение и на този проблем, има голямо черпене. Другият проблем е, че не мога да отворя снимките. Пише ми, че няма апликешън, който да отвори файла, а когато се опитам да добавя снимка на някой контакт, ми пише, че в телефона няма снимки, въпреки че снимки има и качени, и направени с камерата.

Thumbs up Thumbs down

31   up

Ами щом камерата е "тръгнала" с програма,защо не опиташ и за wifi-то някаква програмка-например WeFi - Automatic Wi-Fi
http://www.androlib.com/android.applica … i-Czi.aspx
А снимките-и през астрото ли не можеш да ги видиш?

Samsung Galaxy

Thumbs up Thumbs down

32   up

Пробвах WeFi (много готин интерфейс), за съжаление отново не може да прескочи етапа с Obtaining IP address.  sad  sad  sad  A толкова се надявах да се оправи и WiFi-я, след като подкарах всичко останало и да не се налага да се разделям с телефона. А за снимките сложих Photo Burst и ги гледам през него, но пак продължава да ми пише, че няма снимки на телефона, когато се опитам да добавя снимка на някой от телефонните ми контакти. Може би трябва да е в някоя точно определена директория снимката, за да може да се сложи за Caller ID?

Thumbs up Thumbs down

33   up

Ами моите снимки са даже на картата памет и пак се прикачат към контактите,нямам идея къде точно трябва да са ,но аз си имам опция да разгледам снимката и без отделна програма и точно от там има да се сложи към контакт.Между другото wifi-то и на мен ми прави номера от време на време,защото рядко го ползвам и то само на домашната мрежа и така зависва на Obtaining IP address,тогава изтривам точката и отново я намирам и свързвам и тръгва.Не ми е проблем,защото си ползвам предимно 3g-то и пакета данни към абонамента..,само когато имам нещо по-обемно за сваляне се връзвам към wifi.
P.S.Дай някоя снимчица,правена с телефона да видим как се представя камерката.

Последно редактирано от dessyteneva (2010-01-09 10:15:49)

Samsung Galaxy

Thumbs up Thumbs down

34   up

Мда, може да не се харесва с рутера ти. С други мрежи пробвал ли си го? С/без защита?

Thumbs up Thumbs down

35   up

Пробвах го с всякакви мрежи и не се хареса с нито една от тях... Колкото до снимките, ще направя някоя на добро осветление и ще пусна, но трябва да намеря и някоя друга програма за камерата, тъй като с тази ми разпознава камерата до 3 МР (2 хиляди и нещо си на хиляда и нещо разделителна способност)

Thumbs up Thumbs down

36   up

Драмата приключи!  big_smile Телефонът НЕ е копие на DSTL1, а САМИЯТ DSTL1! Всичко се оправи - камера, wifi... Kак? Влязох на сайта на General Mobile и изтеглих от там поничката, следвах стъпките за ъпгрейдване и след като преинсталирах ОС-а, камерата се появи, wifi-я се свързва, браузва много бързо... С две думи - МНОГО съм ЩАСТЛИВ!  big_smile  big_smile  big_smile Благодаря на всички отзовали се!

Последно редактирано от Auris 1.6 vvt-i (2010-01-09 17:57:53)

Thumbs up Thumbs down

37   up

Супер-честито чисто ново телефонче и да не те ядосва повече!

Samsung Galaxy

Thumbs up Thumbs down

38   up

радвам се да го чуя ! smile

39   up

Благодаря Ви много! И понеже по-рано питахте за продавача в ebay, за да не остане още някой разочарован, да уточня, че китайчето излезе читаво и е отговорил на мейла, който му пратихме, извинил се е 1000 пъти и е пратил същия софт, който аз вече бях открил и инсталирал. С две думи телефонът е връО и две педи  big_smile та ако все още има хора, които се притесняват и не смеят да си го поръчат, да действат смело!  wink

Thumbs up Thumbs down

40   up

Колко пари каза ти е излезнал? Поздравления за оправения проблем smile

Thumbs up Thumbs down

41   up

pagu написа:

Колко пари каза ти е излезнал?

Колкото пишеше на линка, който пуснах - това е точният аукцион, от който го купих. $288 с безплатна доставка, две батерии и 8GB карта памет клас 6. smile

Thumbs up Thumbs down

42   up

Здравейте,
вече имам втори N21 - поръчан отново от сайта на Scophone. Там цената е $214 + $24 за доставката. За още 30-на кинта си допоръчах микро сд карта 8 же. Вторият телефон външно е изцяло DSTL1 - има ги двата характерни надписа + гравирано "General mobile" на гърба. Леко са модифицирали слотовете за СИМ картите. Иначе са напълно идентични. Единственият проблем на Scophone, че имат накякъв куц курс евро/долар - ако поръчвате от там, то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е в долари. В paypall се преизчислява в евра. Единствено му треперах заради новата разпоредба в митниците да се обмитява всичко над 10 евра, идващо извън Евросъюза. Слава богу - китйците са достетливи и са написали $10 на кашона.  Камерата, макар и да пише че е 5 мегапиксела, не върха на сладоледа - ако искате камера - купете си истинска такава - Nikon, Canon ...
Работи с  руутнатия фърмуеър от тук: http://db.androidspin.com/android_devel … loperid=52
Единствено имам грижи със регистрацията в Гугъл, ама нямам време да я боря. Иначе с K-9 mail си дърпам през Pop3 от Gmail.

Thumbs up Thumbs down

43   up

Doyle666 написа:

Там цената е $214 + $24 за доставката. За още 30-на кинта си допоръчах микро сд карта 8 же.

Aз също се бях ориентирал към тях, тъй като цената уж е по-евтина, но се отказх. понеже техните са само с една батерия. А и като направи човек простата сметка - 215 + 24 + 30 = $268 Така, че смятам, че допълнителна батерия за $20 долара отгоре е добре  wink  А има и друго - аукционът в ebay има и опция "Направи оферта" и можеш да предложиш цена по-ниска от обявената и ако продавачът се съгласи, го купуваш на предложената цена, та ако някой се заинати с китайчето, може да го вземе и за $270. smile

Поздрави.

Thumbs up Thumbs down

44   up

dvelev написа:

Здравейте,
аз си взех по евтиният модел Sciphone N19.
Поръчах го директно от производителя - http://mysciphone.com/, но не приемат плащане с Paypal.
Версията на Андроид е 1.5 и в момента няма официален ъпдейт към по нова версия за този телефон.
Впечатленията ми са добри, липсва обаче Android Market. Успях да инсталирам няколко различни приложения.

Поздрави.

Би ли споделил по-конкретни впечатления как се държи телефона?Става ли да се качва софтуер,който пасва на тату(понеже екраните са им еднакви).Също така някакви проблеми по отношение на поръчката от scophone?Питам,защото като чета условията за доставка пише че се приема плащане само до потвърдени адреси в paypal,a аз като съм поръчвал през paypal винаги ми е пишело в графата "адрес"-unconfirmed.Дали ще е някакъв проблем това.Ако някой е поръчвал от ebay и има представа и от някой конкретен продавач от ebay моля да сподели,че повече се насочвам към поръчка от ebay поради посочените от мен причини.Мерси!

OverLord

Thumbs up Thumbs down

45   up

Здравейте, аз си поръчах уж Sciphone n21, но пише General Mobile. Чаках доста, но това на страна. Не ми работи touch screen-а!!!! Някой може ли да ми каже има ли нещо което мога да направя или ще се наложи да си го връщам чак там?

Thumbs up Thumbs down

46   up

gia5 написа:

Здравейте, аз си поръчах уж Sciphone n21, но пише General Mobile. Чаках доста, но това на страна. Не ми работи touch screen-а!!!! Някой може ли да ми каже има ли нещо което мога да направя или ще се наложи да си го връщам чак там?

Mдаа като чета постове,подобни на този се разколебавам да поръчвам нещо от майната си без да съм видял и пипнал.Вероятността от дефекти при тия китайски телефони е далеч по-голяма,отколкото да си купи човек марков телефон.Според мен няма какво да се направи на място по простата причина,че надали ще има сервиз със съответните евентуално резервни части за световно неизвестната марка Sciphone.Мисля,че трябва да се оплачеш в сайтa от където е поръчан и да искаш или да ти върнат парите или да ти пратят друг.Аз категорично клоня към това да си искаш парите и да си купиш свестен телефон.Аз вече окончателно се отказах от тия китайски тояги още повече,че доскоро имах една тояга с две сим карти,която за няколко месеца даде фира-почна да си прави каквото си иска и няма оправяне защото няма резервни части.Това от мен нито андроид нито какъвто и да било телефон вече не си взимам от китай.

OverLord

Thumbs up Thumbs down

47   up

mepis написа:
dvelev написа:

Здравейте,
аз си взех по евтиният модел Sciphone N19.
Поръчах го директно от производителя - http://mysciphone.com/, но не приемат плащане с Paypal.
Версията на Андроид е 1.5 и в момента няма официален ъпдейт към по нова версия за този телефон.
Впечатленията ми са добри, липсва обаче Android Market. Успях да инсталирам няколко различни приложения.

Поздрави.

Би ли споделил по-конкретни впечатления как се държи телефона?Става ли да се качва софтуер,който пасва на тату(понеже екраните са им еднакви).Също така някакви проблеми по отношение на поръчката от scophone?Питам,защото като чета условията за доставка пише че се приема плащане само до потвърдени адреси в paypal,a аз като съм поръчвал през paypal винаги ми е пишело в графата "адрес"-unconfirmed.Дали ще е някакъв проблем това.Ако някой е поръчвал от ebay и има представа и от някой конкретен продавач от ebay моля да сподели,че повече се насочвам към поръчка от ebay поради посочените от мен причини.Мерси!

Здравей,
телефона го взех от директно от Bluelans-отдел Продажби, с плащане през WU - http://mysciphone.com/, премат и плащане с банков превод.
Забелязах че за около месец и половина работа 2-3 пъти телефона загуби връзка с GSM мрежата и след рестарт се възстановява. Възможно е проблема да не е бил в телефона, а в GSM оператора. Също така няколко пъти се саморестартира без видима причина или намеса от моя страна.
Версията на Андроид е 1.5.
В Андроид не е включен достъп до маркета.
По информация от форумите се предлага към момента с 2 версии на РОМ-а - от м.09.2009 г. и м.12.2009 г.
Моята версия е от 09.2009 г.
Има пуснат официален ъпдейт за телефона който разрешава достъпа до Андроид Маркет, но този ъпдейт работи с билда на РОМ-а от м.12.2009, не и при мен.
Качил съм доста приложения на телефона. Повечето си работят съвсем прилично.
Тук можеш да намериш повече информация и мнения: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=579098
Тук е ъпдейта за маркета: http://code.google.com/p/custom-android-sciphone-n19/
Това е unofficial FAQ: http://dalvik.tk/
По моя информация модела N21 не се продава вече.

Поздрави,
Даниел

Последно редактирано от dvelev (2010-02-18 15:27:00)

Sciphone N19

Thumbs up Thumbs down

48   up

Здравейте, изпатили си от китайщините smile. Аз съм платила телефона чрез Pay Pal и сега чрез тях повдигнах диспут. Ако тез китайци не ми отговорят, ще бъде и по-лесно да си взема парите според мен. Аз вече писах два e-mail-a на тях директно - нямаше отговор, сега чрез Pay Pal ще видим какво ще стане. Телефона от време на време се оправя, но... аз предпочитам да не рискувам повече, даже и да ми предложат друг, каква е гаранцията, че и с него няма да стане така? Успех на всички с пазаруването и много мислете какво си купувате!!!

Thumbs up Thumbs down

49   up

gia5 написа:

Здравейте, изпатили си от китайщините smile. Аз съм платила телефона чрез Pay Pal и сега чрез тях повдигнах диспут. Ако тез китайци не ми отговорят, ще бъде и по-лесно да си взема парите според мен. Аз вече писах два e-mail-a на тях директно - нямаше отговор, сега чрез Pay Pal ще видим какво ще стане. Телефона от време на време се оправя, но... аз предпочитам да не рискувам повече, даже и да ми предложат друг, каква е гаранцията, че и с него няма да стане така? Успех на всички с пазаруването и много мислете какво си купувате!!!

Здравей,
нали все пак не очакваш за 230$ да имаш Nexus One с 2 СИМ карти или iphone с 2 СИМ карти?
За твоя телефон има доста информация - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=583065, http://www.androidspin.com/forum/forumd … php?f=1451 също и по руски сайтове.

Sciphone N19

Thumbs up Thumbs down

50   up

gia5 написа:

Много правилно си се ориентирала.Недей се занимава с тия недоразумения на китайското производство.Щом отсега правят проблеми какво остава като поостареят.Ни резервни части ни поддръжка от производителя ни ъпдайти официални абе.......човек си струва да позачака и да си вземе нещо от реномиран производител.А и нали се сещаш че телефон с две сим карти си бачка като два телефона в едно!И какво става със т.нар.SAR?Всеки телефон си има някакъв коефициент  а този ще го има същия коефициент,но двойно.Е, не мерси ама не съм си намерил здравето на улицата.Все едно ме облъчват два телефона едновременно.Пък  кой знае изобщо какъв им е коефициента на тези китайски телефони.Просто не ми се мисли.Аз имах доскоро IPhone реплика с две сим карти и при по-продължителен разговор имах много неприятен главобол и то нееднократно.Така,че правете си сметка за какво става въпрос hmm

OverLord

Thumbs up Thumbs down