26   up

Re: Инсталиране на пачнат рековъри имидж RA за постоянно на Hero

ILI написа:

Мога ли да попитам този RECOVERY IMAGE , се слага за постоянно ли на телефона или не ? И каква му целта?  Да може по лесно ли да се прави RECOVERY при смяна на Рома или нещо друго?
Благодаря!!!

Целта му е да прави всички неща, които виждаш на картинката в първия пост smile Включително лесната смяна на ром, което обаче още не съм правил аз. И да слага се за постоянно. Има вариант и само да се тества без да го флашваш ама не виждам смисъл при положение, че е най-новия и върши мн добра работа wink

HTC HERO WHITE smile

Thumbs up

27   up

Версия: RA-hero-v1.2.3 [11-Oct-2009]
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=561124

Thumbs up

28   up

tishovo написа:

Версия: RA-hero-v1.2.3 [11-Oct-2009]
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=561124

Благодарско, ей сега ще го метна smile

HTC HERO WHITE smile

Thumbs up

29   up

Добре бе хора аз ли съм .... или нещо в мен не е на ред. Имам малко познания в ДОС. имам малко познания в Линукс и Уиндоус и Макинтош и съм джейлбреквал няколко пъти iPhone (даже и Хакинтош съм инсталирал). Не става и не става с HTC HERO. Не най накрая ще взема да го нямразя.

какво е recovery? как по точно е свързано с root'ването? има няколко начина ли да се отклучва телефона? какво е ROM и защо трябва да се сменя? най лесно да си Rootна телефона.

HTC Hero
Firmware: 1.5
baseband: 63.18.55.06EU_6.35.06.18
Karnel ver: 2.6.27-8dd6deee htc-karnel@and18-2)
Build number: 2.73.405.5 146733 CL-61267 release-key
Softeare version: 1.0.0.A6288

Twitter @nuralt

30   up

1.

Целта му е да прави всички неща, които виждаш на картинката в първия пост  Включително лесната смяна на ром, което обаче още не съм правил аз.

2. за да пишеш командите за руут трябва да си в recovery mode
3. да има, следваш тези стъпки:

6 ROOTING - MODIFYING THE CODE TO GET ROOT ACCESSS
enlightener says - download Superuser.zip here http://forum.xda-developers.com/atta... … 1249225060 and extract the contents. You get a folder with two files : su and superuser.apk. Put those two files directly into the TOOLS folder in sdk (Same place as the recovery.img in step 5 above) (superuser.zip contains Superuser.apk and the su binary ) once that's done type the following code into your command window, pressing enter after each line.

"adb shell mount /system"
"adb push su /system/bin/"
"adb shell chmod 4755 /system/bin/su"
"adb push Superuser.apk /system/app/"
"adb shell reboot"

Now your fone should be rebooting itself. At this point you can unplug from USB and let it reboot - it *should* be rooted - You can check by plugging in the USB without mounting - from a Command console cd to the tools directory and then type "adb shell" (You see a little dollar sign) then type "su" (must be lower case) - the Superuser app should ask for permission, click allow always and then you'll see the little rooted # sign - You are rooted!!

4. не е задължително да го сменяш РОМ-а. Аз примерно не съм, защото не ми се експериментира и възможностите, които ми предлага сток рома на ХЕРО-то ме устройват.
5. виж т.3 wink

HTC HERO WHITE smile

Thumbs up

31   up

[UPDATE 16.11.2009]
Излезе версия 1.3.2 на имиджа smile Ето и новостите:

Features
full ADB access in recovery mode
Busybox
New kernel with ext4 support (compiled by packetlss) * NEW
Sub-menu structure (with keyboard-shortcuts) * NEW
Key navigation (volume keys + HOME) possibility * NEW
Extended menu :
Toggle USB-Mass storage on and off with 1 click * NEW
Nandroid backup / restore with selection * NEW
non-interactive BART backup / restore * NEW
Regular update.zip flash
Flash any .zip from your SD-card
Wipe data + cache (factory reset)
Wipe cache only * NEW
Wipe Dalvik-cache (on data and ext!) * NEW
Wipe ext partition on SD-card
Wipe batery stats * NEW
Wipe rotate settings
Partition SD-card interactively * NEW
Repair ext filesystem
Upgrade ext2 to ext3
Upgrade ext3 to ext4 * NEW
Fix package UID mismatches (New and faster script) * NEW
Scripts available via adb :
BART v1.0.1 (Backup and Restore Tool) : enter "utility" to start.
switchrom.sh V1.1 : enter "switchrom" to start.
sdparted v0.5.3 : enter "sdparted" to start.

DOWNLOAD HERE

HTC HERO WHITE smile

Thumbs up

32   up

Здравейте, нов съм и за първи път се опитвам да инсталирам Рековъри имидж и след като изпълня стъпката fastboot boot recovery-RA-hero-v1.5.3.img ми изписва грешка: downloading 'boot.img'... FAILED (remote: not allow) искам да отбележа, че Usb Debugging e enable.

Извинявам се много в този статия са дадени други стъпки, но след като се опитам да изпълня първата стъпка от тази статия ми казва:

H:\hero\Hero>adb shell mount /sdcard/
Usage: mount [-r] [-w] [-o options] [-t type] device directory

H:\hero\Hero>adb shell reboot bootloader

error: device not found

Последно редактирано от deangenovski (2010-02-08 02:27:19)

Thumbs up

33   up

adb shell mount /sdcard /sdcard/

HTC Desire

Thumbs up

34   up

deangenovski написа:

Здравейте, нов съм и за първи път се опитвам да инсталирам Рековъри имидж и след като изпълня стъпката fastboot boot recovery-RA-hero-v1.5.3.img ми изписва грешка: downloading 'boot.img'... FAILED (remote: not allow) искам да отбележа, че Usb Debugging e enable.

Извинявам се много в този статия са дадени други стъпки, но след като се опитам да изпълня първата стъпка от тази статия ми казва:

Usage: mount [-r] [-w] [-o options] [-t type] device directory

H:\hero\Hero>adb shell reboot bootloader

error: device not found

Абсолютно същите грешки пробвах какви ли не конбинации. Искам да изясня нещо преди да се предприеме каквото и да е трябва ли да се изпълни

>adb shell reboot bootloader

Правих го и със и без  да го изпълнявам и пак дава грешка, след като изпълня

>adb shell reboot bootloader

телефона се рестартира и изписва Fast boot USB.

Thumbs up

35   up

Във fast usb mode не можеш да монтираш SD карта или пък каквото и да било друго. Представи си, че все едно си влезнал в БИОС на компютър smile

HTC Desire

Thumbs up

36   up

Благодаря на всички оправих се като използвах метода на unlockr.com. Но имам едно последно питане защо след като си форматирах картата и я направих на два партитишъна и дадох move apps от менюто на имиджа приложенията ми вече не се виждат.

Thumbs up

37   up

deangenovski написа:

Благодаря на всички оправих се като използвах метода на unlockr.com. Но имам едно последно питане защо след като си форматирах картата и я направих на два партитишъна и дадох move apps от менюто на имиджа приложенията ми вече не се виждат.

Прегледай първите постове на темата. Аз тогава се сблъсках с този проблем. Идеята е, че разделянето на картата не върши работа само по себе си. Трябва да си сложиш и custom rom, който да поддържа тази екстра A2SD smile

HTC HERO WHITE smile

Thumbs up

38   up

dimitar_kolev написа:
deangenovski написа:

Прегледай първите постове на темата. Аз тогава се сблъсках с този проблем. Идеята е, че разделянето на картата не върши работа само по себе си. Трябва да си сложиш и custom rom, който да поддържа тази екстра A2SD smile

Аха помислих си го и аз, но бях длъжен да питам кой къстом ром ще ми препоръчате. Има ли версия custom rom, който да е по нова версия от Android 1.5, но и да е стабилен без бъгове. Благодаря предварително и се извинявам ако не им е тук мястото на постовете ми.

Thumbs up