1   up

Тема: HTC G1 Намира и губи обхват постоянно

Колеги здравейте наскоро си купих G1 втора ръка, сравнително запазен. Отключен е защото го пробвах с М-тел-ска карта, но когато сложа моята виваком и се започва с проблемите.... търси намира мрежата и след няколко минути изкарва "Х" отгоре и пише че няма мрежа, след няколко минути намери мрежа и след още няколко пак губи мрежата??? Много съм потресен ако някой може да ми помогни ще съм му много благодарен
п.п. направих му ресет и пак продължи със същите номера, смених си с нова и сим картата и пак продължава по същия начин намира и губи обхват. Картата с която няма проблем беше Loop
Моля ви помогнете sad

Thumbs up

2   up

Re: HTC G1 Намира и губи обхват постоянно

Аз лично не мога да си го обясня ако работи с мтел а не работи с вивател.
Възможно е да се оправи ако телефона се ъпдейтне до версия 1.6 тъй като там има нов радио имидж. Стига вече да не си с него. Може да видиш на настройки какъв е рома на телефона.

Thumbs up

3   up

Firmware version
1.6
това ли е, ако го упдейтна на ново, смисъл има ли такъв вариант
Build number
DRC92
И аз немога да си го обясня защо с луп-а работеше а с моята вивателска не работи, смисъл той не че не работи ами постоянно намира и губи тая мрежа и направо полудявам, иначе докато има мрежа и няма "X" горе а си показва една или две чертички обхват мога да разговарям ама това е една две минути и пак губи обхвата и след 1-2 минути го намира.
Моля посаветвайте ме какво да правя

Thumbs up

4   up

При мене е същото - чат пат погледна и хоп - липса на мрежа... принципно не си гледам много телефона, но съм го срещал това. Изпробвах различни ромове - през промяна... не е от радиото, защото се среща от скоро (2-3 седмици). За в момента не намирам обяснение - най-вероятно да е от оператора... нещо с клетките може да става ( не са първа младост).
Ако някой знае нещо по въпроса да споделя...

5   up

Незнам и аз направо ме хвърля в тъч тоя проблем. Иначе вивателската ми карта която прави този проблем когато е сложена на HTC-то когато ми е на стариа телефон LG VIEWTY няма такъв проблем работи без да губи мрежата. Незнам нищо не ми идва на акъла от какво може да е, ако някой се досети или го е оправил или знае как big_smile да каже smile

Thumbs up

6   up

Аз съм с Меджик и го имах същия проблем, сложих друг ром и нещата се оправиха. Как - незнам, при полжение че радиото се занимава с това, а не съм го сменял. Такак че не е само ваш проблем, но неможах да стигна до смислено обяснение.

Thumbs up

7   up

Можете ли да ми дадете линк на тема как да си сложа друг ром, стъпките и така нататаче за G1

Thumbs up

8   up

Уф, човече, поразрови се из форумите, прочети кой с какъв проблем е и тогава няма да питаш за линк - сам ще си го намериш. Не се заяждам но доста станаха чупените телефони. Но все пак тоз форум е за това, така че потърси и смело напред!

Thumbs up

9   up

На доста места пише че ако се обърка нещо ще се прецака апарата затова питам да съм сигурен иначе не мисли че не се ровя smile вече трети ден до 2-3 часа вечерта се пуля и се мъча да разбера защо прави така тоя телефон smile и незнам предложете някой ром и да опитам

Thumbs up

10   up

И аз бях така но все пак всичко е доста по лесно, а и тук има доста колеги с твоя телефон все няки ще помогне.

А и да , по до-добре се рови навсякъде отколкото да .....

Последно редактирано от praychev (2010-02-23 03:20:07)

Thumbs up

11   up

гледате да сте с правилния spl (При смяната му може да има счупване на телефона)
От там нататък шапка на *** дет се вика :Д  tongue

12   up

Как да проверя какъв е правилния и кой е правилния  big_smile

Thumbs up

13   up

Така здравейте отново колеги. Рутнах телефона и съм с СМ 4.2.13 проблема с губенето на обхват все още е на лице, на някой да му идват идеи от какво е и как може да се оправи smile радиото е 2.22.23.02

Последно редактирано от testarosa (2010-04-16 19:58:25)

Thumbs up

14   up

След като с новия ром имаш същия проблем, значи най-вероятно е хардуерен. Доколкото разбирам с друг телефон и същата карта не ти се губи мрежата. Телефона ти е втора ръка и може заради това да са го продали. Може да е изпускан и нещо да се повредило. При мен, когато съм в добър обхват не ми се е случвало да се губи мрежата никога. Когато не е загубил мрежа, връзката добра ли е или едвам хваща?

Thumbs up

15   up

при мене се е случвало - имаше период при който губеше обхват когато си иска и за колкото и да е време... проблема се реши незнайно как ... Съвет: пробвай с друга версия на мод-а или пък виж дали си с последното радио (смятам, че си).

16   up

testarosa написа:

Така здравейте отново колеги. Рутнах телефона и съм с СМ 4.2.13 проблема с губенето на обхват все още е на лице, на някой да му идват идеи от какво е и как може да се оправи smile радиото е 2.22.23.02

Колега, мога да ти дам схемичка да си сглобисш с 5-6 елемнта и да си замериш обхвата на телефона с едната и с другата карта ... а другия вариант е ако телфона е изтърван и чипа на обхвата се е разпоил или разместил, отиваш в някой сервиз за телефони и им казваш да го презапоят с горещ въздух. smile

Последно редактирано от dextarr (2010-06-18 14:07:43)

Yamaha FZR 1000 exup!!! Който не вярва че върви да дойде да го повозя...

Thumbs up

17   up

Ей това вече е стара тема. smile

Kelis - Acapella

Thumbs up

18   up

bazu написа:

Ей това вече е стара тема. smile

Оправиха ли телефона ???

Yamaha FZR 1000 exup!!! Който не вярва че върви да дойде да го повозя...

Thumbs up