1   up

Тема: Комисия за защита на потребителя

Здравейте някой знае ли каква е процедурата за да се обърна към тази институция и знаете ли някакъв друг начин да си защитя правата. След като ми върнаха телефона от М тел неоправен, а в договора ми никъде не пише конкретно че могат да го оправят чак ако има някакакъв брой умрели пиксели. Спорих с техническия им отдел и с сервиза и подадох оплакване. Някой сеща ли се какво друго мога да направя защото бях чел че някой от форума е успял да си смени телефона или поне да му го оправят.... Мерси предварително.

Thumbs up

2   up

Re: Комисия за защита на потребителя

http://www.kzp.bg/
Ето сайта на КЗП,горе има бутон "подай жалба",няма да навреди да се оплачеш,пък ако не могат да ти помогнат те ще кажат.

Samsung Galaxy S

Thumbs up

3   up

Давай братко скасай ги стига са правели каквото си искат

HTC Tattoo

Thumbs up

4   up

Снощи забелязах два изгорели пиксела и аз , а телефона едва на 3 седмици , но за сега понеже не ми пречят няма да го нося , защото ми трябва .

HTC Hero (White) ROM FroydVillain 1.5.0 Flykernel-10a with BFS min: 352mhz max: 710mhz

Thumbs up

5   up

Количеството изгорели пиксели, при което екрана трябва да се смени го решава производителя, а не Мтел. т.е. ако примерно от HTC са решили, че минималното количество е 5, групирани по определен начин, от Мтел няма как да го сменят.

X10
R2BA026

Thumbs up

6   up

При монитор - 3 на инч или 5 по целия монитор
така беше едно време
ако греша ме поправете

HTC Magic Black

Thumbs up

7   up

Вчера 14:43:08

*
    * horror
    * Редовен член

* Регистриран: 2009-07-21

Количеството изгорели пиксели, при което екрана трябва да се смени го решава производителя, а не Мтел. т.е. ако примерно от HTC са решили, че минималното количество е 5, групирани по определен начин, от Мтел няма как да го сменят.
HTC Hero

Да ама това надявам се не го пише в договора следователно няма как да го знам. А каквото не го пише в документите би трябвало да не е валидно. Поне това са моите разсъждения. Аз подадох молба и чакам 4 дневния срок да видя какво ще стане и след това Комисията ако трябва и телевизия. Предполагам ще се намерят и други хора, но това изрично трябва да се упоменава в договора smile Също така не съм сигурен че М тел ( Малоумни телефонджийчета съжалявам ако обиждам някой ....)  пишат в договора за мобилен интернет през VMC устройство точно за колко МБ трафик е позволен и дали имат инструмент за мониторинг, защото Глобул нямат. А си мисля че би било добре да го пише черно на бяло някъде wink и аджеба да знаеш колко си израсходвал  mad с програма може да го следиш ама не е потребитески приятелско да нямат такова нещо smile

Thumbs up

8   up

"А каквото не го пише в документите би трябвало да не е валидно" Описват се само кога застраховката е валидна и съответно ако не е вътре в описанието дадения проблем не е валиден, защото ти може да го смачкаш с танк и да искаш нов телефон като кажеш това не сте го описали. smile

Kelis - Acapella

Thumbs up

9   up

Проверка на изразходвания трафик в глобул - през my.globul.bg или USSD кодовете или през 123, освен това имам бегъл спомен, че програмата, която вървеше с част от USB модемите на глобул си отчиташе доста добре трафика. При мтел е подобно, макар, че USSD кодовете им са за предплатени карти предимно.

Кой договор? За мобилни услуги? Гаранционните условия за телефона/устройството не са част от този договор и няма какво да правят там. Нито ти можеш да се позоваваш на него за това. Гаранционните условия се уреждат според това, което е посочено в гаранционната карта и сервизната процедура на производителя. Пробвай се през комисията, но не мисля, че имаш големи шансове. Освен това, винаги можеш да се обърнеш директно към производителя на устройството, което ползваш и да видиш, какво ще ти отговорят те.

X10
R2BA026

Thumbs up

10   up

Ето това е гаранцията,за съжаление не успях да я копирам,но на 4 та страница пише за пикселите,а иначе май всеки си я има в кутията-една малка книжка
http://www.htc.com/uploadedFiles/SG/Sup … %20(3).pdf

Samsung Galaxy S

Thumbs up