26   up

Re: Samsung I7500 официално обявен

Можеш да поразгледаш тук http://www.androlib.com/ за да се мъчиш през телефона.Има описание на програмите,кое,как,защо...но без да можеш да ги сваляш

Thumbs up

27   up

А един тъп въпрос?-Какво значи да ти е рутнат телефона?Кой знае как звуча,ама наистина нищо не разбирам,а много ми се иска да се науча!

Samsung Galaxy & Tmobile Pulse

Thumbs up

28   up

руут-означава осигуряване на достъп до "корена"на телефона,така че да можеш да си сменяш софтуера/РОМ-а/Нещо като отключването му

Последно редактирано от ctoicho (2009-10-06 23:20:52)

Thumbs up

29   up

и...още ти е много рано за тая операция

Thumbs up

30   up

Четох,че има вече ъпдейт за галаксито-за него ще ми трябва ли този руут или може просто да се ъпдейтне?
http://www.talkandroid.com/1704-samsung … re-update/

Thumbs up

31   up

Честито и от мен Деси smile Със здраве да си го ползваш и постепенно ще се научиш на всичко.
За тези официалните ъпдейти просто ги теглиш от дадения сайт и следваш инструкциите.
А относто форума на HiComm - аз мнооого отдавна имах период, в който влизах там ама вече не. Явно имам набито око обаче ХАХА smile

HTC HERO WHITE smile

Thumbs up

32   up

dimitar_kolev написа:

Честито и от мен Деси smile Със здраве да си го ползваш и постепенно ще се научиш на всичко.
За тези официалните ъпдейти просто ги теглиш от дадения сайт и следваш инструкциите.
А относто форума на HiComm - аз мнооого отдавна имах период, в който влизах там ама вече не. Явно имам набито око обаче ХАХА smile

Мерси за честитките,а за форума- не сме много момичета по тези форуми!
А за ъпдейт-има ли някакъв риск да се прецака телефона,защото при омнията например около 10% от телефоните ставаха красиви тухли и аз така и не се осмелих да пробвам сама в домашни условия смяна на ром.И също така дали има някакви регионални изисквания,защото при омнията(извинявам се,че все с нея сравнявам)трябваше да се нагласи на сингапур и тогава да се инсталира ром-а.
Между другото интересно ми е,че въпреки,че се продава официално от оператор и са се постарали да си сложат логото на включване и изключване,в опциите няма бг език.

Thumbs up

33   up

за ъпдейта риска е нулев-но с условие да е за твоя телефон и за европа.Но за смяна на РОМ-а,виж-сложничко,страшничко и преди да се навиеш-четеш внимателно,питаш за неяснотиите и когато си наясно как точно ще стане ,го сменяш.Ние ще помагаме!

Последно редактирано от ctoicho (2009-10-07 21:20:15)

Thumbs up

34   up

Раничко ми е още-все още сме като индианец и пишеща машина-днес даже не можах да си прехвърля мр3 през блутуут от омнията-не ми стана ясно защо ,намериха се,свързаха се и двата видими...и все файлед!

Thumbs up

35   up

прехвърляне на данни през блутуут от андроид към друг тип телефон става май с някаква програмка,иначе май е невъзможно

Thumbs up

36   up

Аз опитах в обратен ред от омнията-wm-към галаксито,но не става,ще трябва да се поровя и да видя,защото стандартните мелодии са доста дразнещи.Все още не съм го свързвала с компютъра,дали има нещо специфично или само да си кача програмката от диска?А и друго се сетих-по време на разговор,ако звука е на максимум има дразнещо бръмчене,дали е дефект или просто не може да се говори на макс увеличен звук?

Последно редактирано от dessyteneva (2009-10-07 21:43:11)

Thumbs up

37   up

по лесно се свързва от уиндоус мобайл телефона,като сложиш кабела бипва,сваляш горното менюи даваш Mount на картата,т.е.четеш си сд картата на телефона.Там може да качиш музика,клип,снимки и т. н.-все едно ги качваш в картапамет

Thumbs up

38   up

http://www.cyrket.com/package/it.medieval.blueftp
Това ще ти свърши работа мисля.

Thumbs up

39   up

Здравейте ,понеже и аз скоро ще се сдобия с този модел (на кантара ми натежа повече от HTC Magic)
Поствам стъпките за флаш и смяна на фирмуер за въпросния модел ,
поствам оригинал от английски ,ако някой иска и му се занимава да се преведе на БГ:

тук е оригинала:  http://dejancencelj.blogspot.com/2009/0 … y-for.html

Flashing your firmware for the Samsung Galaxy
Posted on Monday, 14 September 2009 by Kenneth Kwok

The Samsung PC Studio is notorious for being rubbish. Not only does it fail to connect to the Samsung i7500 after the firmware update from I7500XXIFF, but it’s also a poor organiser to the phone. You’re better off with using Windows Media Player for music syncing and just using Windows Explorer to transfer files to and from the device.

For new Android users, this is the only software to update your Samsung Galaxy. However, there is a faster and easier method to update (and downgrade) your device. This method allows you to update your device to firmwares not released for your region yet, or if you’re looking for custom firmwares.

Requirements:
Windows PC (or Virtual OS running Windows)
10 minutes of your time
Samsung PC Studio and USB Drivers installed
Turn on USB Debugging ( Settings >> Applications >> Development)

You should also backup all your apps and messages before doing a firmware update, in case something goes wrong and you’re left with a brand new phone in an old exterior.

Please note that by following the instructions below to manually update your firmware, you’re doing this at your own risk. I will not be held responsible if, somewhere in the update process, the update screws your phone up.

With that aside, first download the I7500XXIH7 firmware pack. As of the current post, it is one of the newer firmwares (the latest one is I7500XXIH8, built one week later after the H7), and offers much better battery life, faster performance, and a much more optimised user experience. In short, it’s what the Galaxy should have been shipped with.

The pack includes the firmware files and an executable phone software updater (aka firmware flasher) called ‘Odin’.

Unzip the pack and connect your phone to your PC. Launch the ‘Odin’ executable file and you should see the following screen:

http://195.149.248.189:8080/2009-10-09/220fa335149a7c5140fb570bdfa88e8c_120x90.jpg

Select the OPS, BOOTLOADER, PHONE and PDA files. You can ignore the CSC file unless you want the Italian customisation on your phone.

Put the phone in Download mode (turn off your i7500 and press Volume Down + OK + End Call at the same time).

http://195.149.248.189:8080/2009-10-09/d82557ac5944915e3ba0d2b0f29a1fad_120x90.jpg

Click on Start and wait for the process to finish

http://195.149.248.189:8080/2009-10-09/8386fc7448f99478ef09cac2b0212721_120x90.jpg

Now go and enjoy your phone with the new firmware!

Popularity: 100% [?]

Предполагам това е "вандалският начин" за смяна на фирмъера -неофициално ,но по този начин може да направите много неща.
Файловете тук не мога да кача ,така че ако някой иска да се пробва да ми пише ЛС да му пратя архива.

Последно редактирано от georgiev (2009-10-09 12:28:04)

Thumbs up

40   up

Звучи лесно,но не бих посмяла,поне не веднага.Хайде взимай телефончето да не съм единствена с такъв и да има с кой да обменям впечатления!

Thumbs up

41   up

Ето един интересен форум за нашите телефончета
http://androidforums.com/samsung-i7500/

Thumbs up

42   up

Не си единствена,аз го имам от 4дни

Thumbs up

43   up

Супер,дано станем повече,защото при самсунг някои неща стоят по по-различен начин и ще има доста да си блъскаме главите и да търсим помощ един от друг.

Thumbs up

44   up

здравейте .. И аз като вас съм собственик на  "Samsung I7500" но засега оставям доста ама наистина доста разочерован от батерията sad а при вас как е??

Thumbs up

45   up

3 дена с изключено всичко и умерено ползване - разговори и интернет през гпрс.

Пич, ти си си купил джобен компютър с 528мхз процесор и очакваш да държи седмица ли?

46   up

Ами наблюденията ми са,че wifi-то яде страшно батерията-при нормална употреба ми държи около 3 дни,а с няколко часа wifi-един.Просто когато в къщи ми е зает компютъра си ровя през wifi и забелязах,че това е най-големия консуматор за батерията.Друго интересно,което четох в някакъв форум е,че advanced task killer също консумира доста батерия,хората казват,че не е необходим,защото това не е windows и е направено така,че да разпределя паметта и да не пречи да има отворени приложения.Чудя се дали да не пробвам като го махна колко ще ми държи батерията,за съжаление не помня точно къде го четох,за да дам линк.

Thumbs up

47   up

Деси, а не си ли забелязала, че task killer се изключва и ако работи ти излиза на нотификациите. smile И съответно плъзгаш надолу пускаш и го килваш и него. smile Та така, че като цяло мисля, че не би трявало да прече на батерията.

Kelis - Acapella

Thumbs up

48   up

Сега пробвам една друга-Advanced Task Menager,има си иуиджет от който се изключват програмите,интересна е,но като цяло не виждам особена разлика в батерията.Между другото Fring го има вече в маркета,качих го и до колкото мога го пробвах от домашния компютър-горе-долу добре,играе малко звука,но все пак...но пак ми разбърква настройките на звука,или пък нещо си пречат с GBlocker-а,защото от време на време не ми звъни телефона и не вибрира,а само е появява иконка,че ме търси някой,а един път не се и появи-включи се блокера на телефон,дето го имам в указателя и не би трябвало да го спира.

Thumbs up

49   up

Имах Нокиа 5800 с 1350mah батерия при активно ползване на Bluetooth,GPS,Wifi и около 60 мин разговор изкарваше 3 дни. А само разговори около 5-6дни. Иначе Самсунга е много по-добър но батерията не знам защо но е зле,при мен макс.48 часа и то без да го тормозя много.

Thumbs up

50   up

Аз имам малък проблем smile
Качих си Samsung New PC Studio, от диска, псоле изтеглих от сайта и още други места, но понеже съм Win 7, има проблем с usb драйвърите и немога да конектн към телефона. Доста се рових, но не успях да намеря smile
Някой да знае някакво решение на проблема?

Thumbs up