Тема: Hero
Някой тествал ли е? Гледам, че има изтекъл релийз, но без новия интерфейс. Впечатления? Флапът не работи, чета ![]()
Прескочи към съдържанието на форума
Дискусии и взаимопомощ относно телефони с Google Android
Не сте логнат. Моля влезте или се регистрирайте.
Някой тествал ли е? Гледам, че има изтекъл релийз, но без новия интерфейс. Впечатления? Флапът не работи, чета ![]()
Аз изчаквам все още, че този новия spl - има опасност да ти скапе телефона!
И аз не искам да ми се счупи буутлоадъра, от там и телефона
. Не ми се рискува с този SPL с който има поне 10 счупени телефона вече.
Счупените телефони са от бързане, глупост, нечетене на инструкциите и т.н.
Ъпдейтнах успешно SPL-a. Сложих последното радио 2.22.19.26I, след това и новия SPL 1.33.2005 и вече съм с Hero Build 4
Малко впечатления от Героят. Няма го Rosie UI, но оставам с впечатлението, че това всъщност е Home Screen Replacement (aHome, Open Home). Има го Dialer-a от HTC build-овете на Haykuro (който реши, че повече няма да се занимава с build-ове), както и клавиатурата.
Всъщност, dialer-a е вграден в Peoples, което обединява Dialer, Call Log, Contacts, Social Network Integration (Facebook, Twitter, Flickr) в едно.
Музикалният плеър също е нов. Не е опростен, както е до сегашния, може да се навигира доста по-подробно по артисти, жанрове и т.н. Уви, също не сваля artwork.
Footprints също е ала-Social Network, снимки, коментари и локации на интересни места. Интегрирано с GoogleMaps.
И плеъра, и Peoples, и Fingerprints са с нов тип интерфейс, подобен на Home Screen-a на Rosie UI, с нещо като табове в долната част на екрана.
Като цяло има доста нови неща, изглежда много приятно, изчистен стил само с 3 цвята - сиво, черно и светло зелено.
Браузърът е готин, но няма флаш.
Като OS обаче още не е много готов. От време на време замръзва за известно време, като цяло е муден.
Благодарности за ревю-то което си направил
Относно Хайкиро - тотално ще спре да прави бюлдове ли?
Вече се появи и release-a на Haykuro,последното, което правел. Apps2SD е задължителен (Той е дебел), но пък се прави изключително лесно - разархивира се един архив с приложениятан а втория дял на картата, флашва се ромът и готово. Също е бавен, но след малко ще проверя слуховете, че с dalvikvm от ION и оптимизирани odex-ове нещата стават нормални.
Като цяло TouchFlo на стероиди с Андроид. Много лагва, много Force Closes. Като се пусне на 528Mhz става малко по-добре, вероятно ще се дооправи със swap, ION dalvikvm и местене на всичко възможно на SD-то.
Шотове тук: http://herog3.wicholandia.com/news.php
Е този старт екран е наистина готин:

Последно редактирано от mirox3m (2009-06-01 13:36:54)
Като шава роботчето има и робо звук, освен стандартното НТС пиукане.
Обаче, току що установих, ИМА FLASH!
Според http://www.adobe.com/software/flash/about/ "You have version 9,1,122,0 installed"
Хъх... оправи ли се лагването? Изобщо може ли да се ползва за всекидневна работа?
Преместих всичко с автоматизирания Lucid скрипт, пуснах максималната честота на 528Mhz и се пооправи малко. Ще понатрия малко iPhone носове и ще видя като как е за всекидневна работа.
Като цяло Розата гълта много памет. Мисля, че може да се подмени със стандартен Launcher.apk и да се махне. Ще остане готиният Dialer, Facebook/Twitter интеграцията, плеърът, флаш и т.н.
Самата Роза си е баш Home Replacement с доста готини widget-и.
Обаче, току що установих, ИМА FLASH!
Според http://www.adobe.com/software/flash/about/ "You have version 9,1,122,0 installed"
Пробвай vbox7 или нещо подобно и сподели!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Зарежда, върви, видеото лагва, звукът е нормален, бутонът за пълен екран не прави нищо. Плеърът е по-голям от екрана (:
БРАВО! Въпреки проблемите, все пак се върви в правилната посока ![]()
Последно редактирано от mirox3m (2009-06-01 14:40:28)
Дано да излезне нещо по-стабилно в най-скоро време и да минаваме към него ![]()
Оптимизации на корем. Разкарах HTC Sync и Launcher.apk (след като се замества от Rosie), а розата я качих в паметта, а не на картата. Качих клавиатура с калибриране и без китайски. Нещата станаха доста по-бързи. Сега проучвам как стои въпросът с ION dalvikvm и odex оптимизирането.
Такаааа, оптимизирах и odex-ите, мушнах dalvik-a и мога да кажа, че системата стана бърза като Опел бягащ от ръжда. Ако се направи един РОМ с всички модификации интегрирани ще бъде трепач! Аз на друго за сега не се връщам ![]()
Последно редактирано от Freeze (2009-06-01 19:39:33)
Прекалено трудно ли ще ти бъде да обясниш как си направил това? Стъпка по стъпка, като за .... ![]()
Ами те бяха толкова много, че е сложно, но вече в xda има няколко готови скрипта, които правят всичко.
Noob Friendly Install
Optimization Script
Последно редактирано от Freeze (2009-06-02 09:34:22)
Оф, човърка ме и мен да го сложа ![]()
Имам един въпрос - трябва ли да слагам новия SPL (на Хайкирчо) за да сложа след това Hero ?
EDIT: Видях вече че ми трябва и новия SPL от статията която си предоставил по-горе.
И мен ама смятам да изчакам сега гледам е излязло и http://www.flickr.com/photos/35159454@N 125688230/ - затова мисля да поизчакам.
Мда, изчакай ![]()
Изгорях и аз, телефона заседна на T-Mobile G1 екрана. Хайкиро SPL го счупи ![]()
Да, има го в xda, нещо като native Haykuro 6.0 e. За разлика от него не е порт от Сапфир, ами си е правен за G1, за кандския Roger.
pagu, обнови ли радиото до последното? Изрично пише, че се бриква, ако не си. Аз обнових радиото, обнових SPL-а, и флашнах.
Ако още не си флашнал ROM е нормално да си на T-Mobile екрана. Този SPL преоразмерява няколко партиции и реално в момента нямаш нищо. Не би трябвало да е проблем да влезнеш под recovery и да флашнеш Hero-то. Първото му зареждане е мноооого дълго, не се притеснявай.