26   up Сподели тази тема:    

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Абе браузърът, въпреки, че е добър, не е по-бърз от всичко с андроид. Т.е. ако сравняваш с 1 гхц-овите андроиди, може би, не съм ползвал такъв от много време, но със СГС2/ЛГ О2Х няма място за сравнение. В сравнение с айфоните - също, 4ка с иОС5 издухва HTC Surround с ИЕ9 отвсякъде. Така че беше най-бързият, но от доста време не са го ъпдейтвали и изостана. Но за метро интерфейса съм съгласен - много по-красиви са апликациите. А забиванията ще ги видиш, не се притеснявай wink Има и то доста при по-нескопосаните програми.

+   up

Android Реклами

27   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

newabv написа:

Лични впечатления:
- Браузърът IE9 на WP е в пъти, пъти по- бърз и стабилен не само от всички андроидски, ами и от сафарито на епъл.
- Приложения има почти за всичко и се увеличават  smile  (освен това на метро стил са много красиви)
- WP е доста по- пестелив на батерия.
- Няма забивания и форсирани затваряния
- Никакви лагове

hjarta  hjarta  hjarta

Това е една заблуда - ползвай някой 1гхц андроид по същия начин, по който ползваш уиндоуса(т.е. ограничено, без никакви своеволия и нулева персонализация, out of the box  и със същите изтеглени приложения), и ще е горе долу същото, като за сметка на някой неща ще получиш повече функционалност.
Като пример давам xperia neo и htc 7 pro които по случайност успях да сравня така.

Sony Xperia S
Samsung Galaxy S II - Deceased

28   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Сравненията ги правя без персонализации защото не си позволявам много да пипам.
Ето какво сравнявам:
Нексус С (едноядрен)
айФон 4 (едноядрен)
Нокиа Лумиа 800 (едноядрен)

Що се отнася за браузъра, може и в моя телевизор да е бил проблема, обаче на нексуса имах 4 браузъра защото различни неща вървяха на различни браузъри.  bu
Сега не съм увъртян в браузъри, ползвам един и той работи за всичко, което ползвам.  rock

Колкото и да ми шляпате минусчета, Андроид е за забава на децата и тийнеджърите.
Аз си търся телефон за работа, затова сега пробвам WP (преди Андроид бях дългогодишен ползвател на БлакБъри).
Дори и да ме разочарова толкова много уиндоуса, айФона пак си остава по- стабилен и за предпочитане,
ама той пък по други причини не ми е 100% удачен.
И въпреки всичко не съм хейтър на Андроид като ония, които като видят по- различно мнение и бързат с минусчетата.
dance

29   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

По всяка вероятност получаваш минуси не за друго, а защото бъркаш в преценката си, че Андроид е само за  деца и тийнейджъри   smile  Андроид става и за работа, макар че не знам за какво точно искаш да го ползваш   smile А относно метро фейса тук всеки по различен начин вижда нещата и опира до индивидуалност   smile  За десктоп машина метро, както ще е в Уиндоус 8 не мога да го възприема   smile  Играл съм домино, но тук не става   smile      И винаги съм смятал за безсмислени темите , които сравняват две системи,телефони,таблети и т.н.  smile  Много по-важно е какво търси и иска от дадено устройство човек, тъй като той,а не някой друг ще го ползва    storstark  Подобни теми винаги разделят мненията на хората   smile

Последно редактирано от Boby13 (05 Mar 2012 17:20:50)

Там, където започва шльоковицата, България свършва!
                               Андроид

30   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Андроид бил за забава, уиндоус за работа на важните клечки  big_smile
И на него колко елементарни неща не можеш да свършиш, по тая логика е ос за хора без работа и за несериозни потребители. Тъй че полека с определенията.

Sony Xperia S
Samsung Galaxy S II - Deceased

31   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Айде, айде, разбрахме, че тука с андроидите компилирате софтуер за совалки, ама айде малко по-реалистично. В зависимост от работата си, на човек са му нужни различни неща, но е факт, че андроид не е толкова надежден колкото по-затворените системи. Иначе да, като функционалност е по-богат, но обикновено бизнесмените не си прехвърлят файлове по блутуут или със сд карти (поне моят опит е такъв). А това, че 1 гхц андроид върви гладко колкото вп7 го обяснявай на хора, които са или фанатици или не са пипали двете системи. ДХД, който се води сред хубавите едноядрени телефони се влачи като бит п*****с всеки път като тръгна да ъпдейтвам нещо от маркета, а релоудва сенса поне 3-4 пъти на ден. а е стоков с последния ъпдейт от хтц и има почти два пъти повече рам от съраунда. Иначе да, като функционалност отвява wp7 отвсякъде, но като стабилност на работа и скорост, определено андроид (или най-малкото gingerbread) е доста назад.

32   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Остави блутута, поне имаш файлова система и такива неща и не ти трябва zune. Иначе многоядрените са достатъчно бързи и мощни, особено на фона на функционалността им.
А и е важен и хардуера, като дисплей, камера, функции са далеч от силните на деня андроиди, а и за в бъдеще ще е тъй, тъй като най-способните производители са се концентрирали в андроид смартфоните, а факта, че нокия е привилегирован уиндоус фон мейкър ще ги отблъсне още повече.
А може и да не е най-добрата ос за enterpise цели, но няма и нужда да е има си достатъчно богат пазар и без това.

Последно редактирано от Droidan (05 Mar 2012 18:10:31)

Sony Xperia S
Samsung Galaxy S II - Deceased

33   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Пак ще кажа: темата не е да се плюят различните ОС, а да им изтъкнем предимствата и недостатъците.
Аз на Андроид признавам онези, които има. Обаче уважете и предимствата на другата ОС, в случая WP.
Килърчо е най- прав. Поради една или друга причина хората, които работят с телефоните си предпочитат "затворени" или както ги наричате операционни системи.
Опитал съм да работя с Андроид (съвсем не се правя на мастит бизнесмен, просто работата ми е в движение) и не е сигурен за мен. Казвам какъв е моя опит. И то за работа с не, кой знае колко, сериозни IT нужди.
Всеки си има мение и вкус / предпочитания. На мен Андрото ми правеше мизерии.  bu
айСиктира е стабилен, но.. де да знам, не е лош ама не ми допада- пробвах с два.  d_coffee
ББ ме разочароваха след много години с тях.
Затова сега съм на WP и мисля, че върши много добра работа, а и тепърва ще се развива.  storstark

34   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Дроидане, да, Нокиа са привилегирован WP производител, но смятам, че при WP ситуацията е далеч по-благоприятна отколкото при андроид, където самсунг тотално размазва конкуренцията и доскоро силните производители отчитат сериозни загуби.

И не мисля, че хардуерно wp7 устройствата са много зад тези с андроид - да, няма двуядрени чудовища, но за момента не са и необходими. Иначе ако кажеш, че дисплея на Lumia 800/900 е по-лош от силните на деня андроиди, би се получила доста куриозна ситуация. Камерата също, смея да твърдя е доста на ниво. Така че не мисля, че хардуерът е минус на wp7 телефоните. В този аспект, не смятам че има ясен победител, защото да, андроид смартфоните са много по-мощни, но wp7 компенсира с оптимизация.

Бтв, имаше един challenge в twitter, където трябваше с твоя телефон да направиш редица действия по-бързо отколкото с wp7 телефон и наградите не бяха лоши wink Ако смяташ, че твоят андроид толкова превъзхожда wp-ите, може да се пробваш wink

35   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Droidan написа:

Андроид бил за забава, уиндоус за работа на важните клечки  big_smile
И на него колко елементарни неща не можеш да свършиш, по тая логика е ос за хора без работа и за несериозни потребители. Тъй че полека с определенията.

Споко преди андроида беше за разбирачи, сега е за фън и тинейджъри.

killer4o написа:

но е факт, че андроид не е толкова надежден колкото по-затворените системи.

Какво разбираш ти под надежден. Кое е по надежното. Все пак андроид ос е отворена система и повечето неща са един вид отворени. Да си чел версията която правят(или са направили) която е за бизнес потребтели, в която се обръща внимание изцяло на секюритито.

@newabv  мога ли да питам какво работиш със телефона и  как разбра че не е надежден за нуждите ти. Ако цитираш приложения които си свалял и те са се крашвали това не е проблем на ОС-то а на девелопера, който я е направил.

Много ми е интересно в такива теми как се обяснява това и онова, като прочели от нета нещо и айде била съкс операционната система. (като тази новина ами логично е всяко приложение да има нали все пак всичко се пише на картата, а за да четеш/пишеш по картата изисква пермишън за това.

36   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Само който е ползвал и 2-те ОС-и може да даде адекватно менение! Такива дето се опитват да изкарат едва ли не че Андроид е по добра от всяка една гледна точка,автоматично се разбира колко разбират! Или такива които казват че УФ имали много мижав ресурс - ами за какво им е огромен ресурс като ОС-а е супер лека и оптимизирана??? Тва все едно да имаш най-мощният лаптоп до момента и да го ползваш за чат по скайп...ами излишно е! Може би с развитието на ОС-а и като цяло на мобилната индустрия ще се наложи по голям ресурс,но за момента това е напълно достатъчно и мога да кажа че една Лумиа 800/900 се справя доста по-добре в стартирането на телефона,браузването,отварянето на едни и същи игри и др. от повечето 2-ядрени смартове със Андроид или иОС(айфон-4с).Не казвам че е съвършенна УФ но Андроида специално я превъзхожда с много малко неща,като например повечето приложения за ОС-а.А проблема с блутута е решен от Нокиа със новите ъпдейти,така че не си чешете повече пръстите да пишете глупости!

Motorola Defy /// 2.3.5 Liquidarc2.0
htc Tattoo /// 2.3.7

37   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Здравейте. Нов съм във форума. Даже се регистрирах само за да изразя мнение относно WP7. Използвам LG Optimus 7 от почти 2 години. С андройд и ипфоне съм работил сравнително малко. WP7 има и предимства и недостатъци, и то не малко. От скоро се оглеждам за нов телефон и най-вероятно ще е с андроид (LG 4x HD но е процес на обмисляне още). Причините да избера андроид за новия телефон, а не пак WP7 са няколко и свързани с разочарование от операционната система. Ще изредя проблемите, които аз срещнах с използването на WP7.
1) Zune е недодялан. Кофти интерфеис. Не особено лесен и приятен за ползване. За това предпочитам да си синхронизирам файловете през SkyDrive.
2) Не мога да си сложа мелодия по различна от вградените за смс и аларма. Дори за рингтоновете е със трудност и орязани възможности.
3) Няма флаш плеър браузара. Тъпо е, че не мога да проверя, кои филми дават в СинемаСити. Това ми е конкретен проблем. big_smile
4) Приложенията. Пълна трагедия. Може да има 150 000 примерно, но едва 10-20-30 са добри. Всичко друго е правено на Paint все едно. big_smile Също тъпото е, че и да искам, не мога да си платя за някое, защото няма MP в България. А в нета не се намират много голямо разнообразие от кракнати. Игрите Xbox Live са готини и са предимство, но като няма как да си ги сложа на телефона за какво са ми. big_smile
5) Няма слот за карта. Поне до днешна дата не знам телефон с WP7 да има.
6) Блутуута. Напълно неизползваем и безсмислен. Нищо, че нокия имат ъпдеит за това. На 90% от телефоните едва ли ще има.
Работи гладко, интерфеиса ми допада с това домино, не забива. Батерията кара 2 дни с 20-30 мин. разговори общо. Ако тръгна да го ползвам повечко издържа 1 ден макс. Не виждам голяма разлика с аналогичен андроид телефон. Първото поколение нямат 2-ра камера, ако може да се каже като минус за WP7. Също така Skype, официална версия е супер нескопосана, постоянно крашва и е.

1) LG E960
2) Asus ME173X

38   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Имам и 2-та вида операционни системи. Нокия Лумия 800 с 7.8 и Самсунг Галакси С3 с 4.1.2. И 2та телефона са супер просто немога да се оплача, освен затворената система на Лумията, както и доста недодялани неща които предполагам ще бъдат изчистени(ама като гледам няма да е скоро). Общо взето когато знаеш за какво точно ти трябва или искаш да притежава твоят телефон посредством ОС вече за всеки има нещо: Оворен код (правиш каквото ти е кеф) това е Андроид. Прост(лесен) за ползване телефон е с WP система. Адски е елементарен и нищо не може да му объркаш колкото и да НЕ си запознат със смартфоните и накрая (лично мое мнение) гъзария и много пари за ИМЕ Apple iPhone.... Точно това е за всеки по нещо.

Samsung Galaxy SIII [SlimBean 4.2.2 build 7]
Samsung Galaxy Note 10.1 N8013 [No Root]

39   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

Ако ще сравнявате ОСи е странно да сравнявате Андроид с ВМ7. Втората беше по-скоро експеримент или мяждинна до излизането на крайния, по-изпипан вариант ВМ8 (поне така твърдят Майкрософт). Един мой приятел, който обича да пробва всичко и вече е с ВМ8 казва: Не е кофти системата, но има адски много работа по нея. Чувствам се с нея както едно време с Андроид 1.1.
И е прав човека, все още е бъгава, никакви приложения, недомислици във функционално отношение и ред други. Вероятно има потенциал и ще стане много добра, но за момента...

Xiaomi Mi3 + Nokia Lumia 525 + Nexus 7 Cellular 2012 г.
Историята ни учи, че нищо не научаваме от историята. ( Георг Хегел )

40   up

Re: Андроид срещу WP 7.5 - предимства и недостатъци

WP е много добра ОС. До скоро бях с Лумиа.
Сега можете да се посмеете- минах пак на Андроид защото като си сложих W8 на лаптопа и ми се стори голямо еднообразие и на лаптопа и на телефона да имам едно и също. А преди разсъждавах, че би било плюс, ако ползвам една ОС за всичко. Абе разни хора, разни лудости.  dance