26   up

Re: Sony Ericsson Xperia X10 (AKA X3, Rachael)

В all4android съм публикувал резултати от бенчове с него и с HTC Dream@Cyanogen 4.2.9.1, Wipe на чисто.
RAM паметта, достъпна за операционната система е 256MB. Дали има 128MB за видеото не мога да знам с наличното на телефона.
Оставам с впечатлението, че работи на 660Mhz. Без root не мога да видя колко е максималната работна честота в /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq , но толкова са BogoMips-овете в /proc/cpuinfo.

Thumbs up

27   up

Не бих съдил за камерата, конкретно от бройката, която е в теб. Като желязо е доста далеч от финала.

X10
R2BA026

Thumbs up

28   up

Камерата ме изненада доста на тъмно:
http://img85.imageshack.us/img85/9436/dsc0024r.th.jpghttp://img692.imageshack.us/img692/8270/dsc0013ag.th.jpghttp://img709.imageshack.us/img709/5010/dsc0018l.th.jpg

Само уличното осветление и от аварийните коли.

Thumbs up

29   up

бива. А ориентировачна цена излезнала ли е ?

30   up

Принципно не, но би трябвало да е около 1к (лева, с ддс.).

X10
R2BA026

Thumbs up

31   up

Зариби ме доста телефончето.
Екранът е достатъчно голям, че виртуалната клавиатура да е използваема.

256MB RAM. Android действително бил multitasking  yikes
На Dream от уж 192MB, само 96 са действително използваеми. След чист рестарт на чист ром свободни са 28. Реално всяко приложение убива предходните. Мултитаскингът е изтънчено изкуство да знаеш коя програма с коя друга може да работи заедно и често превключване между двете. Доста ми се беше вдигнало кръвното вече. На Рейчъла достъпни са си 256MB, и без проблеми си вървят по 3-4-5 приложения, без да се подтискат едно друго tongue

Media player-ът е готин, но не съвсем. Както се указва не може да се прави плейлист от определени тракове или аз още не съм се справил с това. Няма last.fm sad( При разглеждане на албумите, например, след като се избере някой и се върне обратно на списъка с албумите, сме е в началото, което е малко тъпо, като се рови една колекция от десетина екрана албуми.

В ръката стои доста удобно, относително добре е за работа само с една ръка. Неприятното е, че ако не се подпира отдолу бутонът за камерата идва точно под кутрето.

Thumbs up

32   up

Freeze написа:

На Рейчъла достъпни са си 256MB, и без проблеми си вървят по 3-4-5 приложения, без да се подтискат едно друго tongue

Това вече ме впечатлява smile Аз от известно време си мисля че на операционната система и е все тясно във всички излезли досега телефони.

Thumbs up

33   up

При Hero достъпната памет 288MB ли е, или като на Dream има резервирани за системата (радио, видео буфер, etc)?
Нещо любопитно: Nexus  One е обявен с 512MB RAM...

Thumbs up

34   up

Не се ползва пълната при Хиро. Част от нея е системна както при останалите HTC.

HTC Desire

Thumbs up

35   up

Timewarp:

http://img26.imageshack.us/img26/4563/dscf6130b.th.jpg

Thumbs up

36   up

horror написа:

Не бих съдил за камерата, конкретно от бройката, която е в теб. Като желязо е доста далеч от финала.

И аз това разправям ама нема кой да чуе...

Thumbs up

37   up

има ли хора които са си игра ли с х10 и дизаера, нека кажат своите впечатления.

Thumbs up

38   up

днеска си поиграх малко със сонито и останах доста доволен. Дисплея е супер не толкожа ярак колкото на дизаера но не е болка за умиране.

Thumbs up

39   up

според вас, дали ще може да му се сложи актуален os (визирам 2.1 в момента) ?

Thumbs up

40   up

Freeze написа:

Timewarp:

http://img26.imageshack.us/img26/4563/dscf6130b.th.jpg

Cool

Thumbs up

41   up

Днеска минах през глобул и се здобих с машинката.

Thumbs up

42   up

strash0 написа:

Днеска минах през глобул и се здобих с машинката.

С риск да ми падне рейтинга - разбирам защо bazu поправя хората за правопис...

Tattoo & N79

Thumbs up

43   up

:Д градивна критика се приема , тела е супер довоелн съм, смених само клавиатурата, таймскейпа ми се вижда малко неизползваем, но има потенциал. Някои ако иска да разбере нещо нека пита.

Thumbs up

44   up

Може би най-красивия Андро,но само 1,6,голям екран, но не е амолед,по-малко рам.Бихте ли споделили какво Ви привлече в него.Особено сравнен с Desire.

Thumbs up

45   up

Може ли малко скриинс примерно от десктопа, от сетингс, от меню-то с програмите?

HTC Desire

Thumbs up

46   up

Днес минах през офис на Глобул, да видя на живо Desire, обаче понеже му беше паднала батерията, се възползвах от възможността да си поиграя с X10.
Дизайнът на телефона е много як, направо си е красив smile. На пипане също изглежда удобен и 4" дисплей помага за положителното усещане.

Обаче софтуера яко sucks. Как лагваше при скролиране на менюто с приложения, не е истина просто.  На SE интерфейса няма почти нищо - нито widgets (като тези на Sense, примерно), нито друго. Тоя timescape не го разбирам и честно, даже идеята не ми харесва (в смисъл че не ми се струва смислена).

Ако му качат РОМ на HTC със Sense това ще е наистина уникален телефон ...

HTC Magic (от Глобул)

Thumbs up

47   up

Идеята на таймскейпът е, че пази различни неща които сте правили като history, малко като Time Machine на OS X. Статуси във фейсбук, туитърщини, разговори, снимки, показва ги всичко на куп (което си е направо лог на какво кога е правено на телефона) или поотделно.
И на мен не ми се вижда смислено, ама нали всички искат да си отличат телефона с нещо...

Thumbs up

48   up

Gaspar грабна ме дизайна и големия екран, а също така доста по добрата камера от на дизаера, и интерфейса е нещо ново.
Ради снимки от десктопа мога ли да направа по някакъв друг начин освен да ползвам апарат ? (примерно както е при аУфона с хом и полър бутона).
Buynov от 2 дена ползвам таймскейпа като основен екран, наистина на моменти леко лагва и доста по различен от сенса, но си има и свойте +. Определено сони ще трябва да псунат ъпдейт да го оптимизират малко, като минус мога да отбележа:
- като вържеш някои конткат с фейсбук не ти синхронизира снимките му(а може и аз да не правя нещо както трябва)
- за да позваниш на някои трябва да влезнеш в указателя да чукнеш върху името и чак тогава върху номера (ако някои знае по бърз начин нека ме светне smile )
- яко ме дразни и това, че като слушам музика с хендфрито копчето не служи за нищо(нито пауза,нито превъртане нищооооо)
Иначе дисплея е много як и чуствителен. За сега това ... smile

Thumbs up

49   up

ako iskate navigaciq teglete ot foruma za nexus one,raboti bezupre4no!!! cool

Thumbs up

50   up

Здравейте,знае ли някои как да прикрепя към контакт качена от мен мелодия,дава ми само да ползвам от оригиналните мелодии? sad

Thumbs up