1   up Сподели тази тема:    

Тема: Програма за откриване на моя телефон

В нета доста често срещам такива програма за следене за "моя" телефон при евентуална кражба или загуба.Някой може ли да каже на какъв принцип работят и действително вършат ли работа ?Аз си изтеглих "Where's my Droid" Но нещо не можах да я разбера и подкарам.Ако може вие да ми предложите някоя подобна...?

Sony Xperia S ..... NXT series

+   up

Android Реклами

2   up

Re: Програма за откриване на моя телефон

Много просто - програмата взима текущите GPS координати или приблизително местоположение и ги изпраща - към онлайн сървър който ти дава възможност да ги видиш върху картата, като СМС или под някаква друга форма - зависи от конкретната програма.
Аз лично съм пробрал prey на моя телефон - http://preyproject.com

3   up

Това препращане на координати те аз пак от сървъра ли ги активирам ....?Примерно ако е изгубен как ще се активират ? Това ми е интересно smile

4   up

lokster написа:

Много просто - програмата взима текущите GPS координати или приблизително местоположение и ги изпраща - към онлайн сървър който ти дава възможност да ги видиш върху картата, като СМС или под някаква друга форма - зависи от конкретната програма.

Тази програма трябва ли да бъде качена и на компа или само на телефона ??

SGSII\\4.0.4\\TurkbeyRom Ics V12\\SiyahKernel 4.1.2\\Modem LP1

5   up

dbitzepsa написа:

Това препращане на координати те аз пак от сървъра ли ги активирам ....?Примерно ако е изгубен как ще се активират ? Това ми е интересно smile

При някои го активираш като изпратиш на номера си СМС с определен текст (при положение че никой още не се е сетил да извади SIM картата), при други става автоматично при премахване/смяна на SIM картата, при трети - по друг начин.
Програми за проследяване - всякакви. Избери си една и питай конкретни въпроси за нея (или просто прочети инструкциите й за употреба).

badjo написа:
lokster написа:

Тази програма трябва ли да бъде качена и на компа или само на телефона ??

Само на телефона.
Ако я инсталираш на компютъра, ще почнеш да проследяваш и него (което не е лоша идея ако имаш лаптоп) smile

Последно редактирано от lokster (06 Jun 2012 15:07:09)

6   up

Има различни начини по които работят програмите. Някои актвират GPS-а и ти пращат координатите на SMS, други ти пращат телефония номер на новата сим карта ако е сменена, чрез GPS или чрез мобилния нет или Wi-fi също добиват представа къде са.

Последно редактирано от teneke (06 Jun 2012 15:11:41)

Sony Ericsson Xperia ACTIVE + NEXUS⁷| A101IT, GT540, iPod T 4G SOLD
                                                                Мои приложения в Google Play

7   up

Предложете примерно някоя която да работи със пращане на СМС като се смени картата,или извади.Искам да си инсталирам нещо качествено.....че сам "гола-вода" по тази тема wink  Благодаря предварително smile

8   up

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi … &st=20 Май единствената която веднъж сложена, само ти можеш да деинсталираш. Има всякакви опции за защита + защита от хард ресет. И още, праща снимки без да се рабере, че е включена камерата, смс дори и със сменена карта, интелигентно самовключване в режим кражба, запис на звук с микрофона, всики смс и разговори, и най важното - управление с кодове от предварително заложен номер. Няма значение дали има нет или не. Сaма си включва GPS и или GPRS. Напълно е невидима. Лошото е, че малко трудно се деинсталира от собственика , но за други е невъзможно. Дори да и намерите шифрованото апк и се опитате да го изтриете, си праи сама копие някъде другаде и се активира пак. Общо взето за да я махнете, трябва не само да се деинсталира, ами и да се трият допълнителни файлове и то само от собственика. Има подробно описание как.

Наполеон може да е изглеждал дребен по нощница пред леглото на Жозефина. Но в барутната буря при Аустерлиц той съвсем не е изглеждал дребен.

9   up

iuly_vn написа:

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi … &st=20 Май единствената която веднъж сложена, само ти можеш да деинсталираш. Има всякакви опции за защита + защита от хард ресет. И още, праща снимки без да се рабере, че е включена камерата, смс дори и със сменена карта, интелигентно самовключване в режим кражба, запис на звук с микрофона, всики смс и разговори, и най важното - управление с кодове от предварително заложен номер. Няма значение дали има нет или не. Сaма си включва GPS и или GPRS. Напълно е невидима. Лошото е, че малко трудно се деинсталира от собственика , но за други е невъзможно. Дори да и намерите шифрованото апк и се опитате да го изтриете, си праи сама копие някъде другаде и се активира пак. Общо взето за да я махнете, трябва не само да се деинсталира, ами и да се трият допълнителни файлове и то само от собственика. Има подробно описание как.

Точно такава програмка ми трябва smile А лесно ли се настройва ,и това което си дал на линка платена версия ли е,или пробна версия ?

10   up

Чети колега, чети. Има в сайта подробно описание, има лекарство, има и PDF документ с инструкции. Всичко е написано на 1-ва страница в главата. И трябва да си логнат в сайта за да сваляш.

Последно редактирано от iuly_vn (07 Jun 2012 01:29:51)

Наполеон може да е изглеждал дребен по нощница пред леглото на Жозефина. Но в барутната буря при Аустерлиц той съвсем не е изглеждал дребен.

11   up

Изтеглих си я програмката,инсталирах вкарах код за достъп и номер за някакви СМС и до там.Пробвам да пратя СМС от този номер нищо не става...А в сайта на програмата не мога да влеза  да видя как е там,нито ми дава да се регистрирам sad  ТЕзи команди с СМС как работят и следенето на тел-а чрез саъта на програмата как става въобще не можах да открия и разбера.Ако може някой да разясни wink

12   up

iuly_vn написа:

Колега, и на мен ми стана интересна програмата. Само не разбрах защо трябва да качваме версията от 4pda, като програмката е безплатна? Там обаче пише че е спряна поддръжката и занапред може да се ползва в комплект с avast! Mobile Security, който пакет също е безплатен. На мен ли нещо ми убягва или?

Galaxy S (вече в жена ми) ★ Galaxy S III Mini (в сина ми) ★ Galaxy Note 2 (стоков, но рутнат)

13   up

и на мен това ми стана чудно... и дали версията с подръжка която препоръчват се "крие" ?

| Phone: hTC Sensation | ROM: MIUI 3.5.10 JB | kernel: 3.0.63 Super XE | CID: HTC_032 | Wire Trick S-OFF |
★XIAOMI MI-2S★ 32GB

14   up

инсталирах програмата avast! Mobile Security...но какъв е смисъла от нея щом като отидеш в настройки->сигурност->Администратори на устройството, можеш да деактивираш програмата без да ти иска парола, а после и да я деинсталираш...
Телефона ми не е рутнат -това има ли отношение по този пропуск на разработчиците? Преименувах програмата и наистина скри иконата с новото име от "Всички приложения", но не и от списъка с приложенията в "Настройки", а и самия avast е видим. ...

Последно редактирано от fan76 (08 Jun 2012 23:29:19)

| Phone: hTC Sensation | ROM: MIUI 3.5.10 JB | kernel: 3.0.63 Super XE | CID: HTC_032 | Wire Trick S-OFF |
★XIAOMI MI-2S★ 32GB

15   up

Cerberus е наи добрата защита.Seek Droid също smile.

Последно редактирано от mitice (09 Jun 2012 07:04:22)

Zte RaCeR X850 AnDrOiD 2.3.7 CyAnOgEn MoD
storstark

16   up

mitice написа:

Cerberus е наи добрата защита.Seek Droid също smile.

Тази Cerberus как работи ,може ли лесно да се изтрие или премахне ? Задействали нещо още като се смени или извади СИМ картата ?

17   up

Ето виж тук http://www.androidbg.com/forum/topic307 … -2012.html

storstark

18   up

Свалих програмата и доста ми хареса,и мисля да си я закупя след пробния период.Обаче едно ме тормози:като влеза в сайта на програмата да ми следи телефона и искам да ми направи снимка ми изписва,че трябва да съм с рутнат тел sad  И като му дам да ме локализира къде съм ,не го прави с точност...Същия проблем го имам и с други програми и някои навигации,всичките ми показват едно и също място като им задам команда да ме локализират.На какво може да се дължи това явление.Все на едно и също грешно място ме локализират ?

19   up

Да но виж настроиките на програмата ако е взет да изтриеш всичко по тела,кога да прави снимка ако е откраднат и т.н. smile smile.

storstark

20   up

Да де,но в случая аз пробно му давам да направи снимка от сайта на приложението wink И ми изписва,че трябва да бъде рътнат ,за да може да се изпълни командата wink

21   up

Руутни го нищо няма да му стане споко wink.

storstark

22   up

А проблема с лошото локализиране как да се отстрани? Аз лично ползвам Cerberus и съм доволен от функционалността му, но ме бърка режима за следене. Иначе се справя блестящо. Прави снимки, записва аудио, даже ми се наложи да си подменя картата и прати на посочените номера къде съм и каква е картата. Съобщенията на екрана си се изписват. Супер програма като цяло, само проблема с локализацията е висящ и би била... незаменима.

Whatever it takes!

23   up

Всичко е добре на програмата.Някой ако може да ми обясни проблема - защо като влезна в сайт на програмата да си проследя тел-а трябва да имам пуснат нет,иначе не може да го локализира и не ти дава да се свържеш с тел-а въобще ? То ако е така,този който открадне тела няма да пуска нет-а  tooth

24   up

Ти можеш от саита да го пуснеш а и може със смс да се локализира от саита smile.

storstark

25   up

Аз също смятам ,че Cerberus е най-доброто решение . Не е скъп , лиценза важи за 5 устройства . Софтуера работи на рутнати и нерутнати устройства . При рут , предимството е ,че може да се инсталира през рекавърито и така приложението става независимо от хард ресета на телефона. Използвам го повече от половин година вече на три различни устройства и съм много доволен от него . Относно точността на позиционирането - когато устройството е на закрито ,се позиционира само чрез GSM мрежата и тогава точността не е много добра . Но това е проблем на технологията ,а не на приложенията .