1   up

Тема: AnySoftKeyboard

Здравейте от известно време помагам за Българизацията на една виртуална клавиатура за Андроид. Казва се AnySoftKeyboard - open source проект е: http://code.google.com/p/softkeyboard/ . Има БДС и Фонетична клавиатура, а в последната версия има и речник от 5000 думи използвани за довършване по време на писане. Също така интерфейсът е преведен на български. Поддържа и хардуерна клавиатура - сменя се с Alt+Интервал.
Клавиатурните подредби и преводът на интерфейса са направени от мен (за фонетичната подредба гледах малко от другата Българска клавиатура - bulkey smile ). Речникът е направен от Радостин Раднев - създателя на правописният речник за OpenOffice (или може би един от създателите smile ).

Надявам се да ви хареса smile

http://code.google.com/p/softkeyboard/
http://www.androlib.com/android.applica … d-zzx.aspx

Thumbs up +2

2   up

Re: AnySoftKeyboard

С какво се отличава от булкей клавиатурата?

Thumbs up

3   up

atg2d написа:

'''а в последната версия има и речник от 5000 думи използвани за довършване по време на писане. Също така интерфейсът е преведен на български...

http://code.google.com/p/softkeyboard/
http://www.androlib.com/android.applica … d-zzx.aspx

Kelis - Acapella

Thumbs up

4   up

Също така AnySoftKeyboard поддържа 11 езика за писане, така че ако на някой му трябват и други езици освен Английски и Български може да използва нея вместо постоянно да сменя Input Method -а...

Thumbs up

5   up

Здравейте, вече съм убеден в предимствата на тази ени софт клавиатура, много бързо се свиква, лесна за употреба , резидентно е в паметта и не пречи на другите апликации.
   Но имам въпрос - няма ли за нея някакъв вид скин, гледам че за better keyboard има поне 20 вида -зелени, червени, шарени,и т.н. big_smile

Последно редактирано от Bubok (2009-12-04 01:16:03)

Ние работим бързо, евтино, качествено - вие си изберете едно от трите!

6   up

Ако може някой да каже как се сменя езика  roll

HTC Hero White ----> Писна ми от смяна на ромове ! Samsung Galaxy S
Honda - The Power Of Dreams !

Thumbs up

7   up

Езика се задава от настройките на клавиатурата.По- точно - Menu -Locale&text -Anysoft keyboard settings-Keyboards.Тук си избираш кои езици да са ти активни, и после като пишеш ги сменяш от панела в горния десен край на клавиатурата.Всичко. това го написах от моето Hero чрез Any soft keyboard.
Добрата новина е, че до месец ще има скинове за нея!

Последно редактирано от Bubok (2009-12-05 22:54:14)

8   up

нещо не успях да се оправя с тази клавиатура избирам си от менюто българската клавиатура и като ида да пиша някъде не става Не виждам нищо в горния десен край на клавиатурата нищо с което да сменя езиците и само английски си има

Последно редактирано от blue_passion (2009-12-22 15:14:41)

Thumbs up

9   up

Какво правиш след инсталацията...да ти кажа къде бъркаш...?
Описал съм го в горния пост...Провери пак...
При активна клавиатура ще видиш отметка в нотификациите.
Преди да напишеш нещо - задръж пръстчето в полето, докато ти излезе TOUCH INPUT METHOD
там избираш - Any soft keyboard..

Последно редактирано от Bubok (2009-12-22 19:48:46)

10   up

да да ей тва за touch input metod не го знаех, но го видях в другия форум и стана smile моя грешка Супер е по готина е от bulgarian keybord според мен де smile

Thumbs up

11   up

повече щях да се зарадвам, ако го беше видяла в нашия форум ама нейсе... smile

12   up

smile ся аз тоя повече си го чета Даже онзи въобще не съм го чела wink Я да те питам от тоя AndroLib.com сайта може ли да се сваля от компютъра програмки или трябва да е само от тела?

Thumbs up

13   up

smile  smile  smile
Не зная , но ще проверя..нещо по-специално ли търсиш?
Май че е само информационен сайт..а приложенията са във маркета...

Последно редактирано от Bubok (2009-12-22 23:04:38)

14   up

ами aDyno ми трябва , не на мен точно, а на един приятел а нямам wi fi  в момента ...

Thumbs up

15   up

засега само в Маркета го откривам..

16   up

няма проблем не се тормози повече Благодаря ти

Thumbs up

17   up

първо да кажа благодаря за хубавата клавиатура! След това искам да попитам дали някой знае защо буквите на Иврит ми излизат на квадратчета??  smile  smile

Thumbs up

18   up

Не знам, ама не съм доволен. Като пиша нещо и постоянно клавиатурата сменя от букви на цифри и обратно.

HTC Desire

Thumbs up

19   up

Плъзгаш си пръстите, изключи го като опция за смяна на режимите и няма да имаш този проблем

20   up

въпрос - как чрез хардуерната клавиатура на g1 да пиша  ч,ш,щ и ю ?

.:|:. T-Mobile G1 .:|:. CyanogenMod 5 .:|:. Haykuro's SPL .:|:. AmonRA Recovery .:|:.  pqi 4GB SDHC Class 6 .:|:.

Thumbs up

21   up

Bubok написа:

Здравейте, вече съм убеден в предимствата на тази ени софт клавиатура, много бързо се свиква, лесна за употреба

Точно с последното не съм съгласен и точно заради него я замених с булкей. Смяната на режимите кирилица/латиница, както и букви/цифри е изключително затруднена (поне при писане без стилус), тъй като бутоните за смяна на режимите в горния край на клавиатурата са твърде тесни и неудобни за употреба. Иначе други забележки нямам, но нека хората, които се занимават с това, да помислят по въпроса.

Поздрави.

Последно редактирано от Auris 1.6 vvt-i (2010-01-16 19:37:15)

Thumbs up

22   up

Смяната на режимите може да става и със swipe наляво или надясно (предварително се настройва от опциите).

Thumbs up

23   up

Auris  написа:

Смяната на режимите кирилица/латиница, както и букви/цифри е изключително затруднена (поне при писане без стилус), тъй като бутоните за смяна на режимите в горния край на клавиатурата са твърде тесни и неудобни за употреба

Не разбрах кое точно е свързано с изключителна трудност - да намериш бутона, или да го натиснеш!
       .. или да мръднеш вляво и вдясно, за да смениш езика? tongue

...  и не разбрах с какъв телефон си , че ти се налага да ползващ стилус?

Последно редактирано от Bubok (2010-01-17 00:12:42)

24   up

Tелефонът е Sciphone N21/DSTL1. Трудността идва от това, че бутоните за смяна на режима са прекалено тънки и е труфно да ги нацеля, докато при bulkey клавишите за смяна на езика и цифри/букви са си с нормален размер и безпроблемно ги натискам smile

Thumbs up

25   up

Значи, трудността важи само за твоя телефон..