1   up

Тема: малко инфо

Здравейте , извинявайте за ламерство но съм нов притежател на телефон с андроид и не са ми ядни някои неща.Прочетох някъде че ако се изключи фейса на htc и се остави на андроидския фейс подобрявало работа и пестяло батерия ,дали е така ?Друго има ли възможност на андроидския десктоп да се местят и да се премахват иконите и как става .И още нещо по форума прочетох че и други се интересуват относно таскменеджера имало копче за това аз си сложих допълнително как работи самата система не ми стана ясно като изляза от приложението само ли се затваря или къде да видя.Благодаря предварително.

2   up

Re: малко инфо

Ето как работи Android
http://developer.android.com/images/activity_lifecycle.png

Както си поставял иконите в SenceUI така се поставят и без него върху Home screen-a
Мисля че няма разлика
За батерията и за това че работил по бързо мисля че не е вярно тоест аз не намирам разлика

HTC Magic Black

Thumbs up

3   up

благодаря за информацията то за поставянето ми  е ясно но за премахването или за местенето не е.Защото примерно в сенса има опция да изкараш чист десктоп и да сложиш на него каквото ти е кеф но при хоума я няма .

Последно редактирано от makri6 (2009-11-14 15:13:50)

4   up

Е кое не ти е ясно
натискаш върху иконата задържаш си пръста върху нея и чакаш след това ти вибрира телефона имаш усещането че иконата леко изскача спрямо останалите и я местиш или изтриваш (менюто с програмите се замества с картинка на кошче ) съответно програмата/шорткъта (работи по същия начин и за Widgets) която искаш да изтриеш я придърпваш към кошчето

Това е не е кой знае каква философия

Последно редактирано от HellHound (2009-11-14 15:53:55)

HTC Magic Black

Thumbs up

5   up

не е философия но когато незнае човек и за първи път се сблъсква с подобен телефон си е малко терсене... не всички са толкоа любознателни за да значт преди да си купят такъв телефон за какво става въпрос....

Thumbs up

6   up

еми благодаря за това питах от къде да знам това то се пита то не е философия ама като за първи телефон с тъч скрин след симбиан аз от 2 дена съм с него в книжките към него няма инфо кажи ми от къде да го разбера ако не от човек който е ползвал roll

Последно редактирано от makri6 (2009-11-14 15:43:59)

7   up

Ами да прави сте и двамата smile sorry от моя страна просто преди бях с Windows Mobile и там като задържиш върху дадена икона повечко време и получаваш десен бутон та затова тук на мен ми дойде по лесно smile

HTC Magic Black

Thumbs up

8   up

oftopic // а пък ако на някой му стана ясно от схемата как работи андроид-а да ми се обади

I have not failed. I've just found 10000 ways that won't work.
HTC Tattoo, HTC Hero, HTC Legend, HTC Desire, HTC Magic & HTC More...

9   up

off: дай телефон wink

10   up

off // просто схемата нямаше много общо с въпроса.. сори

I have not failed. I've just found 10000 ways that won't work.
HTC Tattoo, HTC Hero, HTC Legend, HTC Desire, HTC Magic & HTC More...

11   up

makri6 написа:

как работи самата система не ми стана ясно като изляза от приложението само ли се затваря или къде да видя.

mute написа:

Сигурен ли си? Разгледай хубаво схемата smile

HTC Magic Black

Thumbs up

12   up

HellHound написа:
makri6 написа:

как работи самата система не ми стана ясно като изляза от приложението само ли се затваря или къде да видя.

mute написа:

Сигурен ли си? Разгледай хубаво схемата smile

Няма нищо общо не само с въпроса на човека ами и по принцип wink

Thumbs up

13   up

Съвет към makri6 : експериментирай с телефона, ако имаш конкретен въпрос (например как да си направя папка или нещо подобно) ок smile , но тук е просто въпрос на свикване.. аз като го взех моя пътвите дни бях като блондинка зад волан;)