1   up

Тема: Моят проект.

Кръстих темата "моят проект" тъй като не се сетих за подходящо име на темата. Става въпрос за това , че от скоро исках да "едитна" или "направя" ром по един или друг начин. Четох доста днес @pagu също ми помогна с инфото и се справих ще тествам ромчето няколко дена и може да го постна.  smile

Извинявам се ако на някой от форума темата му се стори излишна и по никакъв начин ненужна просто реших да споделя с вас това което исках да направя от доста време.

HTC MAGIC BLACK
ROM: SMOKI 0.2.4  SPL: 1.76.2007 RADIO: 6.35.08.29 [ I CAN UNLOCK ALL PERFECT SPL'S]

Thumbs up +3

2   up

Re: Моят проект.

Подкрепям те, също така може да даваш и готовите ромчета които си правиш. Някой може да иска да ги използва smile

HTC Desire

Thumbs up

3   up

Мерси за подкрепата! Мисля да добавя още нещо по ромчето и ще го пусна във форума. Надявам се както каза да има някой който да ги пробва.

HTC MAGIC BLACK
ROM: SMOKI 0.2.4  SPL: 1.76.2007 RADIO: 6.35.08.29 [ I CAN UNLOCK ALL PERFECT SPL'S]

Thumbs up

4   up

Аз съм мераклия да сготвим SenseUI 2.1 smile от на Rogers ъпдейта. Не знам обаче кога ще намеря време да ти помагам sad

HTC Desire

Thumbs up

5   up

Еми може да го направим аз все още съм в процес на учение ( кое за какво е , как се променя и т.н.). Но иначе предложението ти е добро  smile

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

6   up

Я кажете от къде сте почерпили информацията, защото силно ме зарибихте, а ми се намира свободно време.  wink

Kelis - Acapella

Thumbs up

7   up

Ми събираме от където намерим .. чужди форуми и сайтове предимно. С nixdorf заформяме нещо като developers team за готвене на ромове smile

HTC Desire

Thumbs up

8   up

Ще гледам тази вечер да пусна първия ром  smile   smile

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

9   up

Гледай по-скоро да не правиш глупости.

Ще пуснеш нещо, някой ще си brick-не телефона и после ще има да те поздравява ...

10   up

И това е възможно.. поради тази причина ви слагам всичко на моя MAGIC  smile  мисля първата версия да си е чист 1.6 без никъкви добавки ама да има и rotate на home screena. Като за първи ром мисля да е това апък може и да ми хрумне нещо друго има време  smile

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

11   up

solar_sea написа:

Гледай по-скоро да не правиш глупости.

Ще пуснеш нещо, някой ще си brick-не телефона и после ще има да те поздравява ...

При rom ъпдейт може ли наистина да се брикне телефон? Ако телефона има fastboot и в recovery може да се връща nandroid backup си мислех че каквото и да се омаже при ъпдейт на рома, после може да се ремонтира smile или само така си мисля?

Thumbs up

12   up

Ако някой има добре изглеждаща тухла за около 600лв да се похвали, обещавам и аз ще плача за него. tongue

Последно редактирано от praychev (2010-02-19 23:55:46)

Thumbs up

13   up

...и аз ще плача за не го вика  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile  Между другото какво стана с рома ?

HTC Hero (White) ROM CMH 1.4.1 -- CyanogenMod for Hero by Elemag

Thumbs up

14   up

Днес пак ми дойде" малий и аз като жените" но тоз път го свалих на телефона и по малуумни причини"ми барам много" не можах да го инсталирам. Така  че другата седмица ще пробвам, но и аз си мисля че е за херо. Не искам да се оправдавам но затова не съм пратил  жалбата и аз, бих искал но няма да е коректно докато не пробвам ъпдеита.
Та ако има друг "убав" ром да го пробваме. smile

Thumbs up

15   up

Ами нищо не е станало с ромчето просто доста работи имам за вършене .. както казах мисля да си е стандартен 1.6 с ротате на home screena .. с 5 screen и да сложа малко wallpapers от cyano ( сега съм с тази версия ) а и гледам кое как работи аз лично съм доволен ще видя да го пусна тези дни и да работя по някой друг ром. Не съм се занимавал с това сега и първият ром ще е такъв искаше ми се и boot имиджа да разуча но още съм до никъде за това ще ползвам на AmonRa  smile

Последно редактирано от nixdorf (2010-02-20 01:51:16)

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

16   up

Ми шта изчакаме да видим. Дано се справиш.

Thumbs up

17   up

Рома е готов вече и според мен добре работи малко по-късно ще го постна в раздела за MAGIC който се интересува да погледне това което има рома съм го написъл в предишният пост.  smile  smile

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

18   up

Може ли да ми пратите линкове към форумите от където четете на PM  как се прави да се пробвам или поне какво да търся ?

Thumbs up

19   up

Моля ви пратете ми ги или ме насочете какво да търся поне . Аз открих тва http://blog.coralic.nl/2010/01/21/how-t … d-sources/ , но не мога да разбера това с линукс ли се прави или с уиндоус . Защото като напиша първите команди в конзолата на уина не става , а ако е за линукс , убунту ще стане ли , защото имам само него ?

Последно редактирано от holyshit (2010-02-20 22:17:10)

Thumbs up

20   up

Убунту е линукс, така че ако логиката ти е правилна трябва да стане. Та и при него да не стане, силно възможно е убунтуто да ти каже защо не става и от теб остава само да свалиш пакетите които си иска.

Kelis - Acapella

Thumbs up

21   up

Като за начало , убунтуто се нуждае от build-essentials ( или нещо по добно) пакет в който са вложени повече от инструментит за компилиране

.:|:. T-Mobile G1 .:|:. CyanogenMod 5 .:|:. Haykuro's SPL .:|:. AmonRA Recovery .:|:.  pqi 4GB SDHC Class 6 .:|:.

Thumbs up

22   up

@holyshit линка който си намерил е доста полезен според мен но има доста информация която още трябва да знаеш. По поста ти разбирам ,че ползваш Убунту.. но явно като обикновен юзър. Мисълта ми е ,че не си се занимавал по-сериозно с операционната система или греша.
Аз даже още чета инфо има доста работи които все още научавам. Все пак създаването ромовете изисква доста знания и не са нещо което се учи за 1-2 дена.
Искам да попитам всеки който чете темата има ли хора които искат по сериозно да се занимават с това?
Както каза @pagu може да заформим един developers team тъй като за сега сме двамата с него и това което знам за ромовете е благодарение на него.    smile

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

23   up

мм като гледам линка е за билдване на чист AOSP , а не да му ръчка из дреболиите

.:|:. T-Mobile G1 .:|:. CyanogenMod 5 .:|:. Haykuro's SPL .:|:. AmonRA Recovery .:|:.  pqi 4GB SDHC Class 6 .:|:.

Thumbs up

24   up

Пак е някъкво начало.......  smile

HTC MAGIC BLACK

Thumbs up

25   up

Аз искам да се пробвам да видя как ще потръгнат нещата  , иначе ползвам уин , но имам и убунту качено отделно . С горе сложения линк не мога да го направя , не мога да схвана какво иска от началото .

Thumbs up