Skip to Content

Плановете за Андроид телефон от Nokia пропадат, поне за близките 2 години

nokia_android1-540x418.jpg

Преди време стана дума за това, че може би Nokia, ще представят телефон с Андроид. Спомняте си навярно за това, ако не - един линк за това . Китайския сайт CTechnology показва малко новини по този въпрос и навярно на повечето от вас няма да се харесат.

nokia-logo-large-540x190.jpg

Проекта за Андроид беше възложен на Peter Skillman, който по това време бепе вицепрезидент на MeeGo UX и в момента работи в HERE. Който и да бяха избрали, Peter определено беше един от най-добрите избори за този проект. Имаше слухове за няколко устройства с Андроид, включително и 7" таблет със Snapdragon 400.

Тези проекти бяха развивани самостоятелно един от друг, от хората които са вече в Microsoft, но част от сделката е, че Nokia не може да продава никакви Nokia брандирани телефони за 2 години, а сега не е удачен момент за лансиране на нов бранд. 

Така, че за следващите 2 години, за телефони с Андроид и дума не може да става. Говори се за работа по различни нови технологии, безжични зарядни, както и по гъвкави дисплеи. Nokia може да представят и техен smartwatch, но по-скоро ще се появи под бранда на Microsoft.

И за последно - всичко това са само слухове, няма официално изявление.

Източник

Коментари

В света на технологиите

В света на технологиите загубиш ли инерцията после трудно се връщаш в играта.Нокия от гуми мина на телефони и беше номер 1 . Сега тя вече дори не е номер 2 или 3 а в дъното.За този крах на компанията няма начин да няма пръст някой Българин........:))))

Ти правиш ли разлика от Nokia

Ти правиш ли разлика от Nokia и Nokian ???

Информация за автора на тази статия

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Google +, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Занимава се професионално с поддръжка на voicemail. Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.