Skip to Content

nokia

Nokia 9 най-вероятно ще бъде обявена на 21 август

Dku_uDlXgAAr0y9.jpg

Nokia със специално събитие обявено за 21-ви август. Най-вероятно показаният модел ще бъде Nokia 9 (2018). Както се вижда на снимката - очакваме модел с голям екран.

Още по-рано през година от HMD Global изтече информация, че Nokia 9 ще видим може би през септември. Някои слухове свързват модела със Snapdragon 845, ноч дисплей и вграден в екрана сензор за отпечатъци.  Следете AndroidBG за да разберем истината.

Източник

Nokia 5.1, 3.1 и 2.1 са официално обявени

Nokia-5.1-3.1-2.1_0.jpg

Съживяването на марката Nokia от финландската HMD Global за сега е с много добър успех. Всички настоящи модели работят с Android One или Go и предлагат много добро качество за парите си, особено в ниския и средния клас.

Nokia 7 e официално обявен

nokia_7-the_design-728x410.jpg

Вчера HMD Global на официално събитие в Китай обяви нов модел от серията, а именно Nokia 7. Това е представител в средния-висок клас и стои доста близко до предходно обявения Nokia 8.

Nokia 8 получава Android Oreo през Октомври

nokia-8-Oreo1.jpg

Nokia 8 ще получи ъпдейт до Андроид 8 (Oreo) до края на м. Октомври.

Това бе потвърдено от HMD Global, в списък с моделите им, който ще бъдат обновени до последната версия на Android до края на годината.

 

Nokia 3, 5 и 6 ще получат официално Android O

Nokia-Android-O-640x400_0.jpg

HMD Global, компанията която стои зад възраждането на Nokia е заявила официално пред Techradar, че моделите Nokia 3, 5 и 6 ще са сред първите получили ъпдейт до Android O, щом той стане официален.

Видео: Nokia N9 - предполагаем дизайн

Nokia-9-back.jpg

Видеото, което ще видите по-долу, е базирано на слуховете и изтеклите снимки с предполагаемия дизайн на Nokia N9.

Уточнявам, че не става въпрос за официален или потвърден начин, по който ще изглежда телефона.

Nokia продаде картите си Here на Audi, BMW и Mercedes за 2.8 милиарда евро

Nokia sells Here maps unit to Audi, BMW, and Mercedes for $3 billion _ The Verge.png

Nokia продаде свтоите карти Here на немски консорциум, в който влизат Audi, BMW и Mercedes. Цената на сделката е 2.8 милиарда евро или малко над 3 милиарда долара. Всяка една от трите компании ще имам равен дял и никой няма да купува или преотстъпва дял на другите две.

Nokia C1 - концепция или реален телефон някой ден

NokiaC1.jpg

Вече е потвърдено, че това е само концептуален телефон, но това не означава, че няма да го видим скоро, нали? Според информацията модела ще е е с процесор Intel и 2GB RAM. Екранът ще е 5", 720p и най-вероятно 32GB вътрешна памет. Очаква се задната камера да е 8мп, а предната 5мп.

Разпространи съдържание