Съвети

Как да инсталирате Google Apps на Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro

Американското правителство вкара Huawei в черен списък по-рано тази година и това принуди всички американски компании да прекратят взаимоотношенията си с китайския производител. Това е и причината Google да не лицензира новия Huawei Mate 30 Pro и приложенията на Google да не могат да бъдат предварително инсталирани върху новите устройства. Но пък това не означава, че след покупката, не можете да си ги инсталирате сами (с някои изключения).

Инсталацията става чрез приложението „Google Service Assistant“. Въпреки името, това приложение не е разработено от Google. Уеб сайта, откъдето се сваля приложението също не е ясно от кого се поддържа. Възможно е Huawei да имат нещо общо, но все пак трябва да имате предвид риска от инсталацията на приложения от неизвестен източник. Към момента на писане на статията, това е „официалното“ място за инсталация.

Стъпки за инсталация

Google Service Assistant е изцяло на китайски, но инсталацията общо взето се свежда до натискане на синия бутон докато приключите 🙂

  1. В браузъра на вашия телефон отворете https://www.lzplay.net/
  2. Натиснете синия бутон за изтегляне на apk приложението.
  3. Стартирайте сваления файл и натиснете бутона Allow. След това ще трябва да дадете и разрешения за достъп до устройството ви.
  4. На следващата стъпка ще трябва да разрешите на приложението да управлява устройството ви (Device Administrator) като натиснете бутона „Activate“.
  5. Изчакайте да се свалят компонентите на Google Mobile Services и Google Play Store. Когато е готово бутона отдолу ще стане син – натиснете го.
  6. Вече би трябвало да можете да стартирате Google Play и да инсталирате приложенията на Google като Chrome, Google Maps или Gmail. Преди да ги използвате е добре да рестартирате телефона.
  7. Сега можете да премахнете Google Service Assistant app. Отворете Settings > Security > More Settings > Device Administrators и премахнете разрешението за администриране на устройството ви. След това можете да деинсталирате приложението.

Някои неща няма да работят като Google Pay, най-новите версии на Netflix, както и стартирането на Google Assistant с гласова команда „Hey Google“ или чрез power бутона, но е възможно да се появят решения и за тях в бъдеще.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

One thought on “Как да инсталирате Google Apps на Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro

Коментарите са затворени.