Новини

Приложението „Samsung Health Monitor“ добавя отчитане на кръвното налягане за серията Galaxy Watch

Приложението „Samsung Health Monitor“ ще бъде достъпно скоро за няколко устройства Galaxy Watch и освен основната функционалност вече ще е налице и опцията за измерване на кръвното налягане. Уловката е, че първо трябва да се калибрират данните, чрез използването на външен(отделен, самостоятелен) апарат за кръвно. Потребителите ще трябва да стартират опцията за проследяването на кръвното налягане по време на процедурата, което ще пусне в употреба оптичният сензор за измерване на пулс и ще „прочете“ кръвното налягане посредством анализ на вълната на пулса.
По мое мнение: Колкото по-точен ви е апарата за кръвно, който използвате за данните, нужни за първоналчалното калибриране, толкова по-добри данни ще ви дава часовника при бъдещи измервания.

Според Samsung Galaxy Watch Active 2 е най-доброто устройство и начин да измерите своето кръвно налягане. След първоначалното калибриране е препоръчително да повтаряте замерванията с апарат за кръвно веднъж в месеца, за да си осигурите коректни резултати.

Приложението е все още в етап на разработка, но се очаква да излезе скоро, защото е минало „сертифицирането“ в Южнокорейското министерство безопасност на храни и лекарства, като терминът е „Software as a Medical Device (SaMD)“, което в груб превод би било нещо от рода на „Софтуер като медицинско устройство“.

Глобално, за високото кръвно налягане се знае, че значително повишава рисковете от болести засягащи мозъка, бъбреците и сърцето, като това включва сърдечен удар (инфаркт на миокарда), коронарна болест на сърцето, ако не бъде мониторирано и управлявано правилно (налягането).

Приложението ще даде на хората пo-добра представа за тяхното здраве и ще им позволи да правят по-информирани решения, което ще доведе до по-здравословен живот.

Връщаме се отново към интерфейса (макар и още абстрактен):
На потребителите ще им се наложи да преминат през първоначалните настройки (както за всяко ново приложние) и скоро след това ще имат възможността да достъпят функцията „measure my blood pressure“. По същия начин като при приложението „Galaxy Watch“ ще могат да проверяват данните от часовника и в „Samsung Health Monitor“. Съответно ще се запазват стойностите на предишните измервания, за да могат да бъдат сравнени с бъдещи резултати.

⇨ Споделете тази публикация: