Skip to Content

7 причини да искате Android 7.0 Nougat

android_nougat_phone.png

Google официално пуснаха Android 7.0 Nougat само преди броени дни за избрани телефони от Nexus серията. За щастие и този път Google дадоха на разработчиците възможност доста по-рано да получат достъп до Android N Developer Preview, което предполага, че производителите ще могат по-бързо да приготвят и пуснат своите ъпдейти.

 Докато чакаме новата версия да бъде пусната от производителите ще ви обърнем внимание върху ключовите новости в Андроид Нуга-Халва, които може доста да ви харесат.

 

Подобрен живот на батерията

За пръв път представен в Android 6.0, Doze режима става още по-умен в тазгодишната версия. Дори когато пъхнете телефона си в джоба Doze си върши работата в запазване на живота на батерията.

 

По-умни известия

Лентата ви с известия пълна ли е с информация за налични ъпдейти, входящи съобщения, известявания и пропуснати обаждания? Android 7.0 изчиства малко изгледа с обединени известия. Приложенията могат да групират известията в много по-стегнат вид с опция да ги разширите за да видите повече детайли.

 

Директен отговор

Ще имате възможност да отговорите на съобщение директно от лентата с известия. Това ви спестява отварянето на приложението, само за да напишете някакъв отговор.

 

Няколко екрана

Ще можете да стартирате две приложения едно до друго в режим разделен екран. Това не е ново за някои производители, но много се радваме да видим тази функция реализирана на ниво платформа.

 

Емотикони

В Android 7.0 има добавени нови 72 емотикони и с това общият им брой става над 1500. В днешно време кой не обича да се изразява в съобщенията с тези малки и весели икони?

 

Сигурност и поверителност

Главна причина да сте с най-новия софтуер е сигурността. Android 7.0 доставя редица подобрения в тази област, включително по-умно "trusted face" отключване, криптиране на файлове, "direct booting", което доставя известията преди дори да сте се логнали с парола. Друга функция е ъпдейт на софтуера в бекграунд, докато си ползвате нормално устройството. Тази функция за сега е налична само за избрани телефони, но се надяваме да се появява тепърва в бъдещите устройства.

 

Използваемост

Android 7.0 Nougat дава на потребителя повече контрол над устройството от преди. Предлагат се благини, като персонализируеми бързи настройки и плочки, предложения за настройки и бутон "clear all", за затваряне на всички приложения във фонов режим.

Друго удобство е добавяне на "Информация за спешни случаи", като кръвна група, алергии, контакт при спешност, и всичко това е достъпно от заключващия екран видимо при нужда. Също така можете да коригирате размера на текста, иконите и другите елементи.

Източник

Коментари

Баси тъпата статия, ти

Баси тъпата статия, ти някакъв малоумен фен на гугъл си?

Сигурност и поверителност - такова нещо не съществува при стандартен андроид с всичките му шпионски гугълски приложения. Всяка по нова версия на андроид е по шпиионска от предищната. А автоматичния ъпгрейд е просто нагла малоумна простотия.
Къде точно е сигурноста бе пич, че нещо не мога да разбера?

А да знаеш случайно, че батерията без гугълските приложения има доста по-висок живот?
Тоест ако ги разкараш, можеш да получиш "екстра от 7-ма верисия". Хахаха.

Samsung galaxy s6.Голямо

Samsung galaxy s6.Голямо разочарование лично за мен. Интерфейса е добър но: Стопява батерията при игри за 2 часа, при нормална работа държи 5-6 часа, Телефона е по-бавен дори с изключени анимации ,направо е невероятно за 8 ядрен процесор, Много загрява и е неприятно да се държи в ръка. Изпробвах 2 версии от стоковия ъпдейд и флашнат от sammobile и при двете е едно и също. Вчера се върнах на marshmallow и всичко е добре. Възможно е само при мен е така, Може би ще сменя телефона.

Хубаво де, искаме го. Защо

Хубаво де, искаме го. Защо вместо тези рекламни бози не кажеш как да си го инсталираме на някое по-старо телефонче?

Информация за автора на тази статия

  picture-299.jpg

GHOSTFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.