Новини

Android N ще има вградена поддръжка на чувствителен на натиск дисплей

Наскоро Google пуснаха Android N Developer Preview 2, който включваше някои готини подобрения, като нови emoji и подобрени папки. Сега става ясно, че новия ъпдейт добавя вградена поддръжка за устойчиви на натиск дисплеи.

Все още не е ясно как ще се казва новата функция при Android (при Apple тя е 3D Touch), но се очаква повече подробности да има на Google I/O конференцията, която ще се проведе от 18 до 20 май 2016. Google предприемат вграждането в Android, за да може да унифицират начина на действие и да облекчат ОЕМ производителите. В момента Huawei използва в своя Mate S дисплей, чувствителен на натиск, но реализацията си е тяхна. Имплементирането на функцията на ниво OS ще позволи повече странични разработчици на приложения да се възползват от нея.

За да може да работи тази функция, трябва да се поддържа от лаунчера. Тъй като към момента няма такъв лаунчер, колегите от Phandroid и с помощта на разработчика на Nova Launcher направиха тестово приложение на Google Weather, което при натиск стартира падащо меню за избор на прогноза за определен ден от седмицата.

 

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.