Новини

Android N developer preview бета може да бъде налична и за устройства извън Nexus серията

Текст в HTML кода на уеб страницата създадена за Android N Preview, подсказва че е съвсем възможно, предварителната версия на Android N да бъде достъпна за по – широк кръг от устройства, а не са мо за Nexus серията, както е към този момент.

 

Преди около месец писахме за предстоящата версия на мобилната операционна система на Google – Android N. Все още не е ясно как точно ще е пълното име на следващата версия на Android, но за сметка на това пък, тази година Google решиха да предоставят предварителната версия още по – рано (между другото, ако сте пропуснали да прочетете за Android N, разгледайте този линк). Всичко това естествено е с цел, производителите на устройства с тази ОС да осигурят по – бързи ъпдейти (към този момент има устройства изоставащи с повече от 6 месеца спрямо Nexus серията, по отношение на ъпдейтите). Изглежда, че Google прави поредна стъпка в помощ на тези производители. Открит на скоро текст, в HTML кода на Android N developer preview интернет страницата, част от секцията "What's New", подсказва че бета програмата може да се разшири и върху не Nexus устройства. Въпросният текст гласи – „More supported devices, included devices from OEM partners.”

 

Google-Android-beta.png

 

Остава да изчакаме, за да разберем какво точно имат предвид Google с този текст. Колкото и да ни се иска, трудно е за вярване че това се отнася за производители като Samsung, HTC или LG, които залагат на силно модифициран софтуер за своите продукти, но все пак не е невъзможно. Може би става въпрос за производители, които използват почти чист или леко модифициран Android (Motorola, Sony). Така или иначе, всичко остава в сферата на спекулациите и нищо не е сигурно. Съвсем скоро предстои да разберем.

 

 

източник , източник

⇨ Споделете тази публикация: