Новини

Уникалните Android устройства са се повишили с 28% през 2015 година

Докато Android днес държи титлата за най-използвана мобилна операционна система, недостатъкът на това е, че има голяма фрагментация на пазара. Като вземем предвид бума на развиващите се пазари, това добавя дори повече различни конфигурации, резолюции, OEM производители, устройства и др. в цялата тази картина. Инфо графика показва различни факти, цифри и общ изглед на това къде е бил Andorid през 2015 година.

Според информация получена от различни уебсайтове, през тази година, в момента има 24093 уникални устройства на пазара. Това е увеличение от 28% спрямо миналата година, когато Android смартфоните и таблетите са били 18796 броя. Ако сте си мислели, че на пазара са само Samsung, Sony, LG, Huawei, Xiaomi и още няколко по-големи играчи, то всъщност има 1294 производителя в момента, създаващи устройства, използвани от 82,8% от света.

От всичките 24093 устройства, 37.8% все още работят с KitKat, версия вече остаряла с 2 поколения, докато Marshmallow е все още много слабо разпространен със само 0,3%. Според Google има над 1,4 милиарда активни потребители всеки месец, които използват Android платформата.

 

android_infographic_2015.jpg

 

Според създателя на инфо графиката, целта е не да се покажат недостатъците и трудностите, а за да се покаже колко наистина е голям пазара и общността, и че разработчиците работят за създаване на решения, които да преодолеят пазарната фрагментация, както и за разрешаване на главни проблеми, с които Android потребителите се сблъскват всеки ден.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.