Новини

BlackBerry казаха край на BB OS. Всички устройства през 2016 с Android

След основно позитивните коментари за BlackBerry Priv, последния флагман на компанията и първи работещ с Android, изпълнителният директор Джон Чен заяви, че тяхната операционна система BlackBerry OS няма да бъде използвана в никое от новите планирани устройства през 2016 година. Това беше обявено в интервю пред CNET на изложението CES в Лас Вегас.

Пълен обрат и използване само на Android има много смисъл, тъй като голяма част от програмите и разработчиците игнорират BB платформата напълно, особено след като пазарния им дял падна до едноцифрово число през последните години. Като се предполага, че през следващата година няма да има почти никакви разработки на приложения, това може би ще е последния пирон в ковчега за операционната система на BlackBerry.

Чен заяви, че BlackBerry ще пуснат минимум един нов продукт и може би втори телефон през 2016. Вече се появиха слухове за BlackBerry Viena, телефон с фиксирана хардуерна клавиатура. Той още каза, че през първите два месеца продажбите на Priv са били "до тук, добре".

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.