Новини

Microsoft пуска официално Cortana за Android

След няколко месеца бета тестове Microsoft най-накрая пускат Cortana, приложение дигитален асистент за Android. Microsoft стартираха затворен бета тест брез юли, а след това го направиха отворен през август. Сега гласовият асистент е наличен за всички в Google Play Store с финален билд.

С Cortana за Android ще имате възможност да нагласяте местоположение, аларми, да проследявате пратки, самолетни полети и всякакъв тип информация и отговори, когато ви потрябват. А ако имате компютър с Window 10 Cortana ще ви помогне дори и повече. Гласовият асистент ще ви позволи да изпращате текстови съобщения от компютъра. Ако сте ползвали Cortana beta досега, няма да намерите някакви забележими нови функции в стабилната версия.

В допълнение, Microsoft обявиха, че Cortana ще бъде имплементирана в идващия Cyanogen OS 12.1.1 ъпдейт за OnePlus One. Това означава, че дълбоката интеграция на Cortana в Cyanogen ще ви позволява да превключвате режимите на мрежата, да изключвате телефона си и дори да активирате тих режим. Потребителите на OnePlus ще могат да използват фразата "Hey, Cortana" от всеки екран, дори ако са в друго приложение и гласовия асистент ще отговори веднага. Другите Android потребители също ще могат да използват фразата за иницииране на команда, но трябва да са или в приложението Cortana или на домашния екран.

Приложението Cortana е налично в Play Store и можете да го свалите от долния линк.

 

get_it_on_play_logo_large.png.png

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.