Новини

Google Play вече поддържа промо кодове за приложения и покупки в приложения

Google активираха промоционални кодове в Google Play Store, разрешавайки на разработчиците на приложения да генерират и разпространяват кодове за платени приложения и покупки в приложенията. Например, един разработчик може да организира игра, където печелившите да получат платени приложения или покупка в приложения безплатно, чрез промоционални кодове.

Разработчиците, които ще се възползват от промо кодовете трябва да имат предвид някои ограничения, все пак. Google казват, че разработчик може да създава до 500 промо кода за тримесечие и общо това число е разпределено между кодове за платени приложения и кодове за покупки в приложения. Освен това, неизползваните кодове няма да се прехвърлят за следващ период. Разработчиците могат да слагат дата на изтичане на промо кода, който може да е с максимален срок до една година.

Поддръжката на промо кодове в Google Play Store беше много желана функция и е хубаво да я видим най-накрая реализирана. Ако сте разработчик и сте заинтересовани да тествате новата функция отидете на страницата за поддръжка на Google. Има вече доклади, че функцията не е достъпна за всички региони и изглежда Google опипва почвата с нещо като бета, която се очаква в скоро време да заработи за всички.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.