Новини

Как лесно да правим Screenshot в Android 6.0 Marshmallow

Правенето на снимка на екрана стана по-лесно за потребителите използващи устройства с Android 6.0. Започна ъпдейт на приложението Google, който добавя бутон за споделяне към функцията "Google Now on tap", чрез който да направите screenshot и да го споделите веднага с някой или някъде.

Щом задържите с пръст върху хоум бутона, натиснете на иконата за споделяне в долния ляв ъгъл. След кратко ще видите анимацията за направа на снимка и ще се покаже екрана за споделяне. Хубавото е, че с този метод снимката не се запазва автоматично в паметта на телефона.

Има и разлика между направените снимки чрез Now on tap и тези по стандартния начин. Когато снимате с Now on tap навигационния и статус бар-а се премахват. Това прави снимките по-изчистени и не се вижда колко са ви препълнени нотификациите. Можете да видите снимки с разликите.

 

  

Снимки чрез Now on tap

 

  

Снимки чрез хардуерните бутони

 

Не при всички е налична новата функция. Трябва да сте поне с Andoid 6.0 и да имате приложението Google, версия 5.7.13. Ако не виждате ъпдейт до тази версия можете да свалите apk файл от долния линк.

download-apk2.png

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.