Новини

Ще можете да тествате приложение/игра за 60 секунди, преди да го инсталирате

Вчера, Google обявиха нова функция наречена "Trial Run Ad", която ще позволи на потребителите да тестват приложение за 60 секунди, преди да го свалят и инсталират. Така ще можем да разгледаме, дали дадено приложение ни допада, преди да натиснем бутона за инсталация.

Рекламиращите ще имат по-голяма възможност да представят своя продукт по интерактивнен начин, което ще е в плюс, както за тях, така и за потребителите. Най-голяма полза ще има при игрите, където можете да усетите дадена игра, дали ви грабва и допада, за да знаете заслужава ли си инсталацията.

"Потребителите ще могат да усетят играта преди да преминат процеса на сваляне и инсталация, а разработчика на приложението ще може да заинтригува по-квалифицираните потребители, избрали играта на база на изживяването им с нея за 60 секунди."

Статистиката показва, че всяко четвърто инсталирано приложение или не се използва никога или се деинсталира скоро след това. Горните усилия на Google и разработчиците ще помогнат да елиминираме досадното теглене и пробване, докато си намерим подходящото приложение.

Google се фокусират към това да предложат на разработчиците рекламните инструменти, които да заинтригуват потребителите и да презентират приложението си по най-добрия начин. Услугата ще е активна от днес за избрани рекламодатели и разработчици.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.