Новини

Как да инсталирате приложения налични само в определени региони

Ако твоята мрежа има ограничения за достъп до определени места в мрежата, един от начините да прескочите тази забрана е като използвате VPN клиент. По същия начин можете да използвате VPN, за да прескочите ограничението и да свалите приложения от Google Play, който не са налични за вашия регион.

Една от най-добрите безплатни програми за VPN е TunnelBear. Свалете я от Google Play и я стартирайте. Трябва да си направите акаунт.

Get-it-on-google-play.png

Ще видите плъзгач, чрез който да включите TunnelBear и карта на света. Изберете си страна от картата, натиснете върху нея и изчакайте мечката да изкопае тунел до там.

Ако излезе съобщение с искане за свързване, съгласете се. Щом мечката се покаже от вашата нова VPN локация и ви изпише "Connected", можете да отидете и да свалите приложението, което искате.

 

 

Да речем, че искаме да свалим приложението Hulu налично в САЩ, просто казваме на TunnelBear, че се намираме там и сваляме приложението. Все пак може да не успеете да намерите някои приложения, като търсите в Google Play Store директно, но можете да напишете примерно в Google Search „име на приложение play store” и ще ви се покаже линк към приложението.

Имайте предвид, че може да се наложи да оставите VPN стартиран, за да може да ви се показва съдържание в това приложение, ако то е предназначено конкретно за дадения регион. Ако все пак приложението не е налично след смяната на региона, опитайте да изчистите кеша на Play Store през телефона от Settings > Apps > All > Google Play Store като натиснете бутон Clear cache.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.