Новини

Huawei P9 от днес по магазините в България

Вчера на специално събитие бе представен Huawei P9 за България. Всички гости на събитието се запознаха отблизо с модела, а и с някои от основните му характеристики.

20160427_194005_500.jpg

Това което отличава модела от останалите са двете камери отзад, съвместна разработка на Huawei и Leica. Едната камера е стандартна цветна, а другата е черно-бяла. Идеята на монохромната е да събира повече детайли от цветната. Защото когато снимаме с цветната кмаера и например има сини пиксели, то зелените и червените са с 60% по-слабо качество. Тук се намесва черно-бялата камера и значително подобрява качеството на снимките.

Друго важно нещо за камерата е трите режима на автофокус – лазерен автофокус, контрастен автофокус и измерване на дълбочината на кадъра. 

20160427_194021_500.jpg

Телефона идва с Android 6.0 и 3GB RAM памет и 8-ядрен процесор HiSilicon Kirin 955.

Една от интересните функции на модела е възможност с различен пръст да се отключват различни приложения на телефона. (модела е със сензор за пръстови отпечатъци)

От днес модела е в търговската мрежа в страната, като по предварителна информация цената му ще е около 1000лв.

 

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.