Новини

Huawei показаха батерии с бързо зареждане до 50% за 5 минути

Huawei показаха ново поколение на Quick Charge технология по време на 56-тия "Battery Symposium", състоял се в Япония. С използването на тази технология от Huawei са постигнали скорости на зареждане около 10 пъти по-бързи от тези на стандартното зареждане, което ви дава 50% батерия само за няколко минути зареждане.

По време на демо, Huawei показаха зареждане на 3000mAh батерия до 48% само за 5 минути. Това е станало възможно благодарение на хетероатом свързан към графитна молекула в анод, който може да е катализатор за улавяне и предаване на  лития чрез въглеродни връзки. Huawei заявиха, че хетероатомите увеличават скоростта на зареждане на батерията, без да намалява енергийната плътност или живота й.

Huawei обявиха, че това откритие ще "доведе до нова революция" в зареждането на мобилни устройства и други електрически уреди. Помислете си само, как само докато се преоблечете след работа и се приготвите за излизане, ще можете да си заредите телефона напълно телефона.

Може да отнеме време, докато видим тази технология приложена реално. В момента, за зареждането на тези батерии трябва специално зарядно и няма информация кога тази технология ще бъде пусната за всекидневна употреба. Все пак това е голям напредък, предвид бавния темп на развитие на технологиите в батериите.

 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.