Skip to Content

Това ли е бъдещето на тетрадката според Sony?

sony-e-link-concept.jpg

Дали е време вече тетрадката по "всичкология", в която си драскахме в клас да отиде в историята? Sony представят своята концепция за това - E-Ink таблет формат А4, за който те се надяват, че ще се превърне в бъдещето на образованието.

Концептуалният модел "digital paper" е с размер 13,3 инча и дебелина само 6,8 мм. Притежава и стилус, с който да си драскате по ефектната "електронна хартия" с впечатляваща резолюция 1200х1600 пиксела. Енергийната ефективност и възможността за редакция на PDF документи, както и поддръжката на Wi-Fi за споделянето им ще го направят желан спътник за всеки ученик, а слотът за microSD карти ще осигури достатъчно място за съхранение. Ако все още се чудите какво би направило този концептуален модел по-желан от лаптоп или таблет, то отговорът се крие и в цената, която ще е сравнително ниска и би позволила закупуването му от училища и колежи. Според Sony тестовете в някои колежи ще започнат още тази година, а масово производство се предвижда преди април 2014.

Звучи наистина интересно, нали? А на какво ли ще пишат внуците ни?

Информация за автора на тази статия


   dessyteneva

dessyteneva 2.jpg

 dessyteneva е администратор на форума и една от малкото жени в него. Тя е влюбена в техниката и новите технологии и се опитва да създаде едно приятно и уютно място за обмен на информация и взаимопомощ ...