Новини

LG обяви V10. Смартфон с доста…неща

 

Днес LG анонсира нов флагман с името V10. Телефона е оборудван с втори дисплей, двойна предна камера и интересна текстура на гърба. Но това не е всичко. LG са работили върху различни аспекти от устройството. На хартия устройството много прилича на G4, но тук имаме много подобрения и изменения.

Първо, нека да представим характеристиките. LG V10 разполага с 5,7-инчов QHD IPS LCD дисплей с вторичен 2,1-инчов IPS дисплей (160×1040) над първия. Вътре ще откриете Qualcomm Snapdragon 808 чипсет, 4GB RAM, 64GB вътрешна памет с MicroSD слот, 16MP f/1.8 задна камера с оптична стабилизация OIS, 5MP двойна предна камера, сменяема 3000mAh батерия, LTE Cat.6, Wi-Fi 802.11ac и Android 5.1.1. Както виждате, почти като при G4, но с допълнителен дисплей и двойна предна камера.

Допълнителният дисплей ще служи за визуализиране на съобщения, прогнози за времето, статуса на батерията и др., когато екрана на телефона е изключен. Щом включите основния дисплей обаче вторичният се превръща в място за шорткъти или за нотификации когато сте в някое приложение и не искате да ви притесняват. Виждали сме смартфони с подобна концепция и преди, но не получиха особена популярност, като Samsung Continuum и Galaxy Note Edge.

 

 

 

 

V10 има двойна предна камера за селфи пристрастените. С тях можете да снимате или нормални или широкоъгълни снимки. Също се предполага, че с помощта на 2-те лещи ще могат да се заснемат 3D снимки. Със задната си камера LG представя за пръв път ръчен видео режим с настройки за скорост на затвора, фреймрейт, ISO, баланс на бялото и фокус.

Телефонът има сензор за пръстови отпечатъци, както и 32-битово Hi-Fi аудио. Dura Guard стоманена рамка и Dura Skin на гърба. LG споменават, че са провели доста дроп тестове с телефона и резултатите са доста задоволителни.

LG V10 стартира в Корея този месец, а след това и в САЩ, Китай и други ключови пазари по-късно.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.