Новини

Няколко дни с Lenovo P2

Lenovo P2 е среден клас телефон, но след дори само половин час работа се разбира, че устройството е доста повече.

Дизайн

Въпреки че е направен опит да се разчупи корпуса и да е повече от паралелепипед, по облите ъгли са останали малки ръбчета, които рядко се забелязват, но бързо биха се запълнили с прах и боклуци.

Бутоните за звука и включване/изключване се намират от дясната страна и пасва перфектно на палеца.

От лявата страна е хибридния плъзгач за Сим картите, които може да комбинира 2 Сим карти или една + SD card с капацитет до 128Gb.

Също от тази страна е раположено плъзгащо се бутонче, което изключва всички функции освен GSMи SMS.

Дълго време ми беше нубходимо, за да си обясня, за какъв дявол е трябвало да се сложи твърд хоум бутон, при положение че има такъв софтуерен, но в последствие разбрах че това е всъщност комбиниран бутон и датчик за пръстов отпечатък. Откритието беше малко разочароващо, защото очаквах повече от този бутон, например да комбинира освен датчик за отпечатък, така и home и back бутони, а защо не слайдер за раглеждане на страници. (както е при Zuk Z2) Уви, не.

Може би от Lenovo са предпочели да не експериментират с този модел и са се концентрирали върху останалите му характеристики.  А те вече са впечетляващи.

Изходът за зарядното (стандартно USB mini) се намира в долната част на телефона и е заобиколен от две решетъчни покритя, само зад едно, от които, се намира високоговорител. Противоположно, в горната част са разположени изхода за слушалките и вторичния микрофон.

Задната камера е централно разположена в горната част на задния капак и непосредствено под нея е светкавицата/фенерчето.

Единственото украшение се намира в долния край на задния капак където е резположено името на фирмата производител Lenovo, под което, многозначително е отбелязан моделът на телефона, Made in China и Manufactured by Motorola Mobility LLC.

Capture3.PNG

Хардуер и Операционна система

В Lenovo P2 са комбинирани Snapdragon 625 с осем ядра Cortex-A53, които работят на 2,0GHz, Adreno 506 GPU, 4GB RAM и 16GB вътрешна памет и въпреки че самостоятелно, отделните части не са впечатляващи, то сглобени заедно в този телефон достигат впечатляваща производителност. Спор няма, че не може да се бори най-добрите модели, но в своят клас е безспорен лидер.

Стоково Р2 идва с Android6.0.1 Marshmallow, но вече е на разположение обновлени за Android7.0, което ви препоръчвам да инсталирате при първа възможност.

Може да изберете между Android launcher и този на  Lenovo VibeUI, според личните си предпочитания. И двата дават изключително много възможности за персонализиране, така че да успеете да направите телефонът да изглежда по начин, който най-много да ви допада.

Дисплей

Както доста други производители, така и Lenovo са решили да се възползват от дисплеите на Samsung, като в Р2 са вградили 5,5 инчов SuperAMOLED с резолюция 1920 x 1080 пиксела.

Матрицата на пикселите е във формата на диамант, а това придава още по-красив и жив вид на всичко, което изскача на дисплея. Бидейки AMOLED, може да се радвате на безкраен контраст и въпреки че не е от най-светлите дисплеи, на слънце няма да имате проблеми да виждате какво ви пишат.

Камера

Предната камера е 5Mp, а задната 13Mp, което не е най-доброто на пазара, но освен ако не искате да правите професионални снимки на сватба или кръщене, повече няма да ви трябва.

Батерия

Това определено е черешката на тортата! Р2 има на разположение 5100mAh, което в превод значи между 30-32 часа нормална работа с телефона. И под нормална работа имам в предвид 3,5 часа телефони разговори, 2,5 часа игра на Mobile Legends и за капак 4 серии на Декстър от по 45 всяка, след което батерията стигна до 10% и го включих да се зарежда.

Стана вече въпрос за хардуерната комбинация и нейните характеристики, но умишлено пропуснах да спомена, че тя е икзлючително щадяща батерията и термо икономична. И найстина, дори ако играете, докато телефона се зарежда, почти не може да се усети промяна в температурата, която при други телефони е осезаема.

Заключение

Lenovo, Р2 ме остви приятно изненадан и дори впечетлен.

Бърз и производителен, с голям и приятен дисплей и безкрайна батерия.

За всеки който предпочита съдържанието пред външния вид – това е телефона.

 

Ревюто е реализирано със съдействието на Lenovo Bulgaria и нашия приятел croacher

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.