Новини

Marshmallow: Можете да разширите вътрешната памет посредством SD карта

Android винаги е имал ограничена поддръжка на преносимата памет. Да не говорим, че в Nexus устройствата липсва дори слот за такъв вид памет. Въпреки това, с новия Android 6.0 Marshmallow Google правят крачка напред и добавят функцията "Присвоима памет".

Тази функция превръща всяка една карта памет във вътрешна памет на вашето устройство. Цялата процедура всъщност е много лесна, но трябва да се имат предвид няколко неща преди да го направите.

 

Format-as-internal.jpg

 

Щом паметта бъде присвоена тя става част от системата и вече не можете да я премахвате. Разбира се можете физически да махнете картата, но ще загубите доста данни, приложенията ще започнат да затварят принудително и ще бъдете уведомени да я върнете обратно в устройството.

Щом вкарате карта във вашето Marshmallow устройство, системата ще ви попита дали искате да я използвате като портативно устройство или като вътрешно устройство. Ако изберете портативно, картата ще играе роля на обикновена SD памет, както до сега.

Ако изберете вътрешно устройство обаче, то ще се форматира като локално 128-bit AES криптирано EXT4 устройство и ще бъде маунтнато като част от системата. То ще бъде настроено като предпочитана памет и ще ви попита да преместите всичките данни на него.

Разбира се, за тази цел е силно препоръчително да използвате качествени и бързи карти. Така че трябва да се оглеждате поне за Classs 10 или UHS карти памет. Но трябва да имате едно на ум, че картите памет имат определен капацитет на писане и четене, коeто някой ден може да доведе до спиране на картата.

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.