Новини

Moto G е първия смартфон получил Andorid 5.0 Lollipop

 

Както вече ви осведомихме, Android 5.0 Lollipop имиджите за Nexus устройствата са налични от днес за сваляне и флашване. Изненадата обаче е, че Motorola успяха да изпреварят дори Google телефоните и бяха първите, които пуснаха новата версия на Android за своите потребители още вчера.

Още по-голямата изненада е това, че не флагмана на компанията Moto X e първия ъпдейтнат телефон, а това е хитовият Moto G втора генерация. Неочаквано Motorola решиха пръв да бъде по-малкия брат на Moto X.

Предвид това, че Motorola в последно време използва Vanilla версии на Android, не е изненада, че толкова бързо успяват да пуснат ъпдейта.

В официалната им страница е публикуван changelog на ъпдейта, който включва всички нови функции от Lollipop, обявени вече от Google. Има и промени, които са специфични за Motorola устройствата, като Moto Assist, който сега вече се интегрира в новата Do Not Disturb функция на Android. Също така има ъпдейт на други Moto приложения, като камерата, галерията и FM радиото.

По последна информация, от днес тръгва и ъпдейтът за Moto X Pure Edition, като след това ще е наличен и за всички други потребителски версии на телефона.

 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.