Новини

Nextbit Robin – първият „облачен“ телефон е в предварителна продажба

Nextbit Robin е телефон на който никога няма да му свършва мястото. Той беше за пръв път представен в Kickstarter на цена $299, но сега вече е наличен за предварителна поръчка в BakerKit.

Robin за сега е в ментово зелен или тъмно сив цвят и цената вече е $399. Устройството определено изглежда различно, но това което го прави специален е подхода към софтуера. Nextbit залагат на двойна облачна памет – 32GB вътрешна и още 100GB онлайн. 

Идеята е, че ако започнете да привършвате капацитета на вътрешната памет, телефона автоматично ще премества рядко използваните приложения, данни и файлове в облак, като ви гарантира, че никога няма да ви се налага да изтривате стари снимки, за да освобождавате място. Поне така ще е на теория и ще очакваме да видим как ще се справи на практика. 

Най-трудната част ще е да привлекат потребители към една нова марка, в един пазар, който има доста наложили се играчи. Все пак Nextbit са окуражени, защото в Kikstarter са събрани близо $1,4 милиона и още $100.000 от предварителни продажби в BackerKit.

 

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.