Новини

Perch превръща резервния ви телефон в IP камера

Почти на всеки вече му се мотае в чекмеджето по някое старо Android устройство. Такова устройство може да се вкара употреба, като например да се ползва за дистанционно за Android TV или Roku. Вече имате и още една опция, да превърнете телефона/таблета в охранителна камера.

 

 

Perch не е единственото приложение с тази функция, но може да се каже, че то е с най-лесния за употреба интерфейс в момента. Инсталирайте Perch на стария ви телефон или таблет, логнете се с потребителско име и парола, насочете го към входната врата или към бебешкото креватче и се логнете в GetPerk.com. Ще можете да видите картина на живо и да направите някои умни настройки, като например възможността да настроите мониторинг на избрана от вас зона. Когато има промяна/движение в тази зона ще получите известие на телефона. Телефонът ще продължи да записва дори и с изгасен дисплей, за да пести батерия. Разбира се най-добре е да се включи към зарядно, за да не се притеснявате, че може да изгубите сигнал.

 

 

 

Услугата е безплатна, но е малко ограничена за момента – не можете дори да се логнете с Google акаунта си. Това не е изненадващо, защото приложението и услугата в момента са в бета версия, но все пак е доста добре направено. Можете да получите достъп до няколко видео стрийма от друг телефон или през уеб браузър, нещо което рядко се предлага от другите софтуери за охранителни камери. Дори можете да говорите през телефона, за да комуникирате с някой в дома ви на принципа на walkie-talkie.

 

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.