Новини

Xiaomi Redmi 3 ще бъде пуснат на 12 януари

Xiaomi имат традиция, да ни тийзват със своите устройства седмица-две преди да ги обявят официално. Все пак обаче, с Redmi 3 случаят не е такъв и компанията реши да разкрие директно датата на пускане на устройството, заедно с няколко от спецификациите.

В снимка пусната днес Xiaomi потвърждават, че бюджетния Redmi 3 ще бъде пуснат официално на 12 януари. Също така се разкрива, че телефона ще има метален дизайн и 5-инчов дисплей. Гърба на телефона обаче ще бъде доста по-различен от другите метални устройства на компанията.

Относно другите спецификации още през декември стана ясно, че Redmi 3 ще има 720p резолюция и осем-ядрен процесор на 1,5GHz, като тук може да става дума за MT6753 или новия Helio P10. Телефона ще има 2GB RAM и 16GB вградена памет с възможност за разширяване.

Задната камера е 13MP, а предната е 5MP. Както в Redmi Note 3 и тук се очаква голяма батерия, около 4000mAh. Това е обяснението за дебелината от 8,5 мм. Телефонът ще поддържа 4G и две сим карти. Ще ползва Android 5.1.1 Lollipop под формата на MIUI 7.1.

Цената на устройството в Китай се очаква да е около 192 лева, което прави новия член в Redmi серията доста конкурентен.

 

Източник 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.