Новини

Samsung Galaxy S7: по-бърз, по-добър и по-мощен

От Samsung представиха Galaxy S7 – комбинация от стъкло и метал, които продължават линията наложена вече от страхотния Galaxy S6. Телефонът бе представен едновременно с малко по-големия Galaxy S7 Edge.

samsung-galaxy-s7-hands-on-23.JPG_.jpg

Galaxy S7 не изглежда много по-различно от Galaxy S6. Но не е като да няма разлики, така че по-скоро напомня на Galaxy Note 5 със заобления си стъклен гръб, който пък прави телефона много по-приятен и по-стабилен в ръката. Ръбовете на металната рамка на телефона са все така фини и създават завършен вид на Galaxy S7.

Телефонът е забележимо по-тежък, но това може би се дължи и на по-голямата батерия.

samsung-galaxy-s7-hands-on-29.JPG_.jpg

Цветовете, в които ще се предлага, са Black Onyx (черен), Gold Platinium (златен) и Silver Titanium (сребърен). Страхотната новина от Samsung е, че телефонът е водоустойчив (сертификат IP68), прахоустойчив и може да стоите на дълбочина от 1 метър колко време желаете, но от Samsung ви препоръчват да не го правите 🙂

Съществена разлика по дисплея няма, но и в Galaxy S7 ще можем да видим Always On дисплея. Иначе дисплеят е 5.1" ultra-sharp 1440 x 2560.

От компанията оново налагат различни процесори за различни райони – в САЩ моделът ще се предлага със Snapdragon 820, докато в Европа за някои пазари ще е Exynos процесор, а за други отново Snapdragon.

По груби сметки Galaxy S7 е с 30% по-бързо CPU и 60% по-добро GPU спрямо Galaxy S6. Добрите новини не свършват тук, ако играете доста на телефона, Galaxy S7 ще е първият модел който поддържа Vulkan graphics API, който ще позволи на разработчиците да извадят максимума от процесора. Всичко това ще се отрази на по-добра графика и по-бързо зареждане на всяка една игра. Като стана дума за "игра", от Samsung представиха ново приложение, наречено Game Lounge – от него ще можете лесно да записвате играта си, известия за определена игра и оптимизация на телефона докато играете.

S7-Camera.jpg

Нещо което е много важно в тези дни за един смартфон е камерата. Трябва да знаете, че задната камера е намалена от 16мп при S6, до 12мп тук при Galaxy S7. Но не се тревожете, има си причина за това и няма да съжалявате.

Новата 12мп камера има голяма 1.4-micron pixels и видео апертура F/1.7. По-голенмият размер на пикселите означава 56%  повече светлина на всяка една снимка. Всичко това ни показва, че новата камера ще е много по-добра на слаба или никаква светлина и с по-добър фокус.

Като говороим за фокус и тук имаме новина, а именно – Dual Pixel. Новият сензор може много по-лесно да фокусира, а и за да му помогнете може да изберете един от многото вградени режими, за бързо фокусиране.

DSC00049.JPG_.jpg

Едно от съществените подобрения е по-голямата батерия. Миналата година Galaxy S6 беше представен с 2550mAh батерия, което не е никак зле за телефон с 5.1" дисплей. Новата батерия е от 3000mAh батерия, което си е увеличение със 17%.

Като цяло Galaxy S7 не е много по-добър от Galaxy S6, но от компанията са заложили на нещата, които наистина имат значение за повечето потребители. Това е най-вече по-голямата батерия, подобрена камера и малко подобрен hardware.

Моделът се очаква на пазара от 11 март, като обявена цена за него все още няма.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.