Skip to Content

Samsung пада под 25% пазарен дял, докато Китайските производители растат

Smartphones-sales-graph.jpg

Компанията за глобални изследвания TrendForce пусна своя доклад за доставките на смартфони през третото тримесечие (3Q) на 2015 година. Той показва, че доставките на смартфони в световен мащаб нарастват с 9,1% в сравнение с предишното тримесечие, като са продадени общо 332 милиона бройки.

Samsung все още е лидера на пазара, но техния дял през Q3 е паднал под 25%. В резултат на това, компанията е намалила своите предвиждания за доставки на Galaxy S6 на 40 милиона бройки за годината. 

 

 

Въпреки това, компанията продължава да губи на фронта на ниския и средния ценови клас смартфони, благодарение на яростната конкуренция на Китайските производители. Делът на Aplle също е намалял, но се очаква техните продажби да се засилят благодарение на новото дуо iPhone 6S и 6S Plus. Очаква се компанията да продаде 223,7 милиона бройки през 2015 година.

Китайските производители бележат най-голям скок, като те са отговорни за продажбата на 150 милиона бройки. Това е увеличение от 16,3% спрямо предходното тримесечие. Най-значително е увеличението на Huawei, които са се справили по-добре от предвижданията на аналитиците, като те стават първия Китайски бранд с продажби над 100 милиона смартфона и се бетонират на 3-тата позиция.

 

  

Независимо, че Xiaomi неуспешно влезе в high-end пазара със своя Mi Note, компанията все още е на линия и продава много устройства от средния клас, като Redmi Note 2 и Mi 4C през втората половина на 2015 година. Аналитиците не предвиждат Xiaomi да продадат повече от 100 милиона смартфона.

 

Източник

Информация за автора на тази статия

  picture-299.jpg

GHOSTFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.