Новини

Samsung пада под 25% пазарен дял, докато Китайските производители растат

Компанията за глобални изследвания TrendForce пусна своя доклад за доставките на смартфони през третото тримесечие (3Q) на 2015 година. Той показва, че доставките на смартфони в световен мащаб нарастват с 9,1% в сравнение с предишното тримесечие, като са продадени общо 332 милиона бройки.

Samsung все още е лидера на пазара, но техния дял през Q3 е паднал под 25%. В резултат на това, компанията е намалила своите предвиждания за доставки на Galaxy S6 на 40 милиона бройки за годината. 

 

 

Въпреки това, компанията продължава да губи на фронта на ниския и средния ценови клас смартфони, благодарение на яростната конкуренция на Китайските производители. Делът на Aplle също е намалял, но се очаква техните продажби да се засилят благодарение на новото дуо iPhone 6S и 6S Plus. Очаква се компанията да продаде 223,7 милиона бройки през 2015 година.

Китайските производители бележат най-голям скок, като те са отговорни за продажбата на 150 милиона бройки. Това е увеличение от 16,3% спрямо предходното тримесечие. Най-значително е увеличението на Huawei, които са се справили по-добре от предвижданията на аналитиците, като те стават първия Китайски бранд с продажби над 100 милиона смартфона и се бетонират на 3-тата позиция.

 

  

Независимо, че Xiaomi неуспешно влезе в high-end пазара със своя Mi Note, компанията все още е на линия и продава много устройства от средния клас, като Redmi Note 2 и Mi 4C през втората половина на 2015 година. Аналитиците не предвиждат Xiaomi да продадат повече от 100 милиона смартфона.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.