Новини

Как да преминете от iOS на Android

Ако смятате, че е време да смените вашия iPhone или iPad и да поемете по необятните ширини на Android, то този урок, може още повече да улесни избора ви. Прехвърлете всичките си данни и услуги на новото си Android устройство лесно и за нула време.

 

 

 

Вземете всичките си снимки и видео с вас

 

 

Прехвърлете всичките си снимки и видео от вашия iPhone или iPad

Google+ Photos е страхотен начин да имате всичките си снимки – минали и бъдещи – на едно място, с неограничено лично пространство* и достъпни от всяко интернет свързано устройство. Има още множество избор на фото приложения в Play Sotre, които да работят според вашите нужди.

*само снимки над 2048х2048 резолюция и видео по-дълго от 15 мин се отчитат във вашите 15GB безплатно пространство.

 1. На вашия телефон свалете приложението Google+ от iTunes.

 2. Отворете Google+ и се впишете с Gmail акаунта (т.е. с вашия gmail адрес и парола).

 3. Изберете "Auto Backup"(Автоматичен бекъп) за снимките си, като изберете меню иконата, последванo от иконата зъбно колело в горния десен ъгъл. Сега отидете в "Camera and Photos"(Камера и Снимки), докоснете "Auto Backup" и го включете.

 4. Седнете и изчакайте, докато всичките ви снимки се запазват в облака.

 5. Отворете приложението "Photos"(Снимки) на новото ви Android устройство, за да видите всичките си снимки от iPhone или iPad-a ви.

 

Прехвърлете вашата iTunes библиотека

Лесно прехвърлете до 20.000 от вашите песни от iTunes библиотеката си в Google Play Music безплатно. От там вие можете да достъпите колекцията си от всеки web браузър, от всяко от вашите Android устройства и дори от iPhone или iPad.

 1. Уверете се, че iPhone или iPad-а ви е напълно синхронизирано с iTunes на вашия компютър. Когато това е направено, всичката ви музика трябва има backup на вашия компютър.

 2. Инсталирайте Google Play Music Manager на вашия компютър. Music Manager ще качи вашата iTunes музика в облака.

 3. Завършете настройките на Google Play профила си, като създадете Google Wallet профил*.

* Въпреки, че стандартната версия на Google Play Music е безплатна, все пак ще трябва да въведете кредитна/дебитна карта в новия акаунт.

  

Запазете всичките си контакти

 

Ако все още не знаете на кой акаунт са ви запаметени контактите, трябва да проверите това в iOS. За да направите това на вашия iPhone или iPad, натиснете "Settings" (Настройки), после "Mail, Contacts, Calendars" (Поща, Контакти, Календари). Щом сте в секцията с контактите натиснете "Default Account"(Акаунт по подразбиране), за да видите кой акаунт е избран. От списъка отдолу, прочетете инструкциите за вашия акаунт по подразбиране.

 

Акаунт за контакти: Gmail

Ако акаунта по подразбиране ви е Gmail вие само трябва да се впишете с вашия Google акаунт на вашия Android телефон или таблет и всичките ви контакти ще са там.

 

Акаунт за контакти: iCloud

Можете да прехвърлите контактите си от iCloud в Android по следния начин:

 1. Отидете в "Settings"(Настройки), после "Mail, Contacts, Calendars" (Поща, Контакти, Календари), после "Accounts"(Акаунти), където ще видите в списъка iCloud. Отворете iCloud и изберете раздел "Contacts"(Контакти), което ще ви попита за "Merge"(Сливане) на контактите ви с iCloud.

 2. В web браузър отидете в apple.com/icloud, впишете се с профила си в Apple и цъкнете на "Contacts"(Контакти). В долния ляв ъгъл натиснете колелото, "Select All"(Избери всички). Щом са избрани, натиснете колелото отново и изберете "Export vCard"

 3. В web браузър отидете на gmail.com, натиснете бутон "GMail" горе в ляво и изберете "Contacts"(Контакти). Ще видите списък на вашите Gmail контакти.

 4. Сега натиснете бутон "More"(Още) над списъка с контакти и изберете "Import…"(Импортирай). Изберете "Choose File"(Избери файл) и изберете вашия запаметен vCard файл. Когато импортирането приключи, Gmail ще покаже броя на импортираните контакти.

 5. Последно, изтрийте всички дублирани контакти, като използвате функцията "Find & merge duplicates"(Намери и обедини дублирани) намираща се на бутон "More"(Още) над списъка с контакти.

 

Друг Акаунт за контакти

Ако контактите ви са запаметени локално или използвате акаунт различен от iCloud или Gmail, тогава друг начин да прехвърлите контакти в Android е чрез iTunes на вашия Windows или Mac компютър.

 1. Свържете вашия iPhone или iPad към компютъра.

 2. Отворете iTunes и отидете до екрана на устройството, като натиснете "iPhone" или "iPad" в горния десен ъгъл.

 3. Отворете раздел Info и маркирайте кутийката до "Sync contacts with"(Синхронизирай контакти с).

 4. Изберете "Google Contacts" от падащото меню и въведете вашия Gmail акаунт, когато ви бъде поискан.

 5. Изчакайте вашия iPhone или iPad да се синхронизира.

Ако предпочитате, можете също да използвате вашата SIM карта или други приложения за да прехвърлите вашите контакти. Моля, вижте тук.

 

 

Настройте вашите Email и съобщения

Настройте Gmail

Gmail приложението е готово за употреба щом настроите вашия Android телефон или таблет с Google акаунт. Просто отворете приложението Gmail и се впишете.

 

Настройте iCloud email, Yahoo, Hotmail, Outlook или друга email услуга

Все още ще можете да имете достъп до вашите email акаунти на вашето Android устройство, като инсталирате приложението на вашата email услуга от Google Play. Например, просто инсталирайте Yahoo Mail. За iCloud email инсталирайте всяко email приложение, което поддържа IMAP, POP3 и Exchange акаунти.

 

Не забравяйте да изключите iMessage

iMessage е услуга за съобщения от Apple. Не забравяйте да я изключите или SMS/MMS съобщенията ще продължават да бъдат препращани до вашия стар iPhone или iPad, вместо да се насочват към вашия нов Android телефон.

Изключете iMessage преди да премахнете SIM картата от вашия iPhone или iPad, като отидете в "Settings"(Настройки), после в "Messages"(Съобщения) и последно направете iMessage на "off"(изключен).

 

 

Намерете всичките си приложения и открийте нови

 

Google Play има над 1,3 милиона приложения от които да избирате, така че можете да откриете любимите си и да откриете нови. За приложения, за които сте абонирани, като Netflix, можете просто да прехвърлите услугата си, като свалите същото приложение от Google Play и се впишете в него с вашия акаунт.

 

УРА! Наслаждавайте се на новото си Android устройство

 

 

 
⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.