Skip to Content

Viber с ъпдейт до v5.0. Видео обаждания и нов дизайн

Седем месеца след като приложението за разговори и текстови съобщения Viber беше придобито от японския гигант Rakuten, то получава основен ъпдейт. Версия 5.0 има нов изглед, както за телефони, така и за таблети, но голямата новина е, че вече приложението поддържа видео разговори. До сега това беше налично само в desktop версията.

 

  

 

Възможностите на Viber за видео обаждания не са нещо специално, но не са и по-различни от другите приложения за тази цел. Можете да провеждате колкото си искате обаждания с вашите Viber контакти и те могат да се провеждат съвместимо между desktop и мобилните платформи. Дори има възможност да преминете от Android телефона или таблета си към компютъра, без дори да прекъсне обаждането. Разбира се, ползата от тези функции зависи от това, колко от вашите близки, приятели,колеги и контакти ползват също Viber.

 

 

 

Има разлика в екрана при обаждане и в контактите. Интерфейсът е претъпял промени в посока по-заоблени елементи и графично изпълнение на всички икони. Можете да сравните новите (отгоре) и старите (отдолу).

 

 

 

Новият интерфейс е малко по-опростен и все още много лилав с прозорците за чат и разговори в Holo стил. Екранът при обаждане е целия черен, а в новият екран с контаките вече е много различимо дали гледате Viber контактите си, телефонните конакти или използвате Viber Out за VOIP разговори към нормални телефонни номера. Viber 5.0 също включва възможност за запис на контакти чрез сканиране на QR код, както и изпращане на 3D анимирани съобщения. Viber е безплатен за изтегляне от Google Play Store.

 

Google Play store page

 

Източник

Коментари

Здравейте ! ИИмам проблем с

Здравейте ! ИИмам проблем с VIBER- video calls! Актуализиран е, но не мога да осъществявам Видео- обаждания, отбелязва че временно не мога . Апарата е Samsung Galaxy Core DUos ..в настройките на самото приложение , всичко сочи - видимо, че трябва да мога , т.е. всичко е ON. Но въпреки това - не се получава. Бихте ли ми помогнали ?!!
Благодаря ви предварително !
Спорен ден

Здравейте, от както

Здравейте, от както актуализирах Вайбър анимиратине съобщения не работят. Като дам да ги зареди ми изписва: "Вайбър спря да работи". Как може да се отстрани този проблем, защото искам да ползвам тази опция? Телефона, който ползвам е сравнително нов, samsung galaxy s4 mini.
Благодаря предваритално!

И моите аниимрани съобщения

И моите аниимрани съобщения вече е невъзможно да се активират, защо?

Информация за автора на тази статия

  picture-299.jpg

GHOSTFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.